Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru emeklilik için nasıl başvuracak?

Meraklıengelli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
Merhaba Arkadaşlar
Devlet memuru olup emekli olan veya emeklilik başvurusunda bulunan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

@Meraklıengelli, daha önce kurumunuza ENGELLİ RAPORUNUZLA beraber ne zaman emekli olabileceğinize dair dilekçe ile müracaatınız oldumu?

Bu arada hangi kanuna tabisiniz? (5434,5510 SK)

Başvuru için evraklarımı götürdüm. Sağlık raporum 2001 tarihli olduğu için güncel tarihli engelli raporu çıkarmamı söylediler. 5434 sayılı kanuna tabiyim.

@Meraklıengelli, tamam bende 5434 SK tabiyim. Benim raporum TEK HASTALIKTAN %65 olarak 2021 yılında kurumum tarafından onayladı.
(16 TAM YIL ve 5.760 GÜN OLARAKTAN)

Benim 2009 KASIM ile 2019 MART arası ÖZEL SEKTÖR yani SSK hizmetim olmuştu.

Benim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı. @Meraklıengelli, ben emekliliği hakedeli 1 yıl geçmiştir.
Şuan çalışabildiğim yere kadar devam edeceğim.

Siz başvuru sırasını biliyor musunuz? Bu konuda sağlıklı bilgiye ulaşamadım. 4c lilere Ankara SGK bakıyormuş. Bizim emeklilik başvuruları Ankara ya gidiyormuş. Örnek bir dilekçe bile bulamadım. Siz de örnek başvuru dilekçesi var mı?

@Meraklıengelli

memurlarda emeklilik işlemlerini personel daire başkanlığı yapmakta.
Senden yeni rapor istemeleri SGK'nın bir şartı, yani yeni rapor istemeleri normal.

Dilekçe örneği vs aramana gerek yok aslında.
Raporu çıkarttıktan sonra kendi personel daire başkanlığına

"Ekli raporumla emekli olup olamayacağımın SGK'dan öğrenilmesini saygılarımla arz ederim" demen yeterli bence.

SGK ile yazışmaları onlar yapıp sana şu tarihte emekli olabilirsin ya da ekli rapor ile emekliliğin mümkün değil şeklinde cevap vereceklerdir.

Üst Alt