Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Devlet hastanesinde şaşılık polikliniğinin işlevi nedir?
Yeni fark ettim, devlet hastanesinde şaşılık polikliniği varmış. Gidince ne yapıyorlar? Normal gördüğüm halde ameliyat ederler mi yoksa çift görmem mi lazım?
@Elijah, 7 yaşında şaşılık ameliyatı oldum. Aynı zamanda çocukken göz tembelliği için kapama tedavisi yapıldı. 15-16 yaşlarında tekrar kayma başladı. Şu an gözüm %70 sıklıkla kayıyor.
Şaşılık gözün sürekli bakması gereken tarafta olmamasına denir, göz kayması ise bazen dalgın olduğun zamanlar kendiliğinden kayar, hatta adına göz tembelliği de der doktorlar, ikisi farklı onu demek istedim.
@Elijah, göz tembelliği ayrı bir durum. İleri boyuta ulaşırsa o göz %10-20 görebilir sadece. Göz kayması bunun sebeplerinden bir tanesi.
Beni sorarsanız bende zaman zaman sol gözün görüntüsü baskılanıyor. Yine de hayatımı sürdürecek kadar "normal" görebiliyorum.
Şaşı olduğun halde normal göremezsin demişsiniz bu da yanlış. Çocuklarda beyin görüntüyü düzenlemeyi öğrenir ve çift görme olmaz. Ben sürekli gözüm kaydığında bile neredeyse normal görüyordum çocukken.
Tıbbi olarak ikisinin adı da şaşılık bu arada. Siz toplumdaki ismini söylüyorsunuz sanırım.
Bak bende 5 yaşımdan beri göz tembelliği var yani bazen odağım zayıflayınca bir gözümde kayma olur. Bunu doktora söylediğimde "ciddi bir zorluk yaşamıyorsan operasyona gerek yok" dedi. Şaşılık ise göz sürekli içe veya dışa bakıyorsa denir ve operasyon gerekiyor düzelmesi için.
@Elijah, bir tanıdığım bazen kayıyor özellikle bir şey anlatırken bize dönüp baktığı zaman ama bazen ise hiç şaşı değil aşırıyorum bende göz kapağı düşüklüğü var