Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Derin Ven Trombozu (Dvt) için verilecek engel oranı nedir?

kronikdvt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Geçen sene doğuma bağlı dvt geçirdim e nabız hastalık tanilalarinda emboli de yazıyor çift bacak dvt karın içi toplardamar lar da tikanik. Akut dönemde anjiyo oldum açılmadı. Aynı zamanda yumurtalik damarlarım da hastalığa bağlı tahrip oldu. Genetik test de faktör V ve bir gen daha mutasyonlu. Ömür boyu xarelto20mg ve basınçlı çorap dendi.

Engelli raporu almak istesem kaç verirler sizce?

@kronikdvt
Hematoloji bölümü bana bu oranı verdi
Faktör V Leiden
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatıtehdit eden diğer trombozlar __ 60

Kronik dvt hastasıyım 2 bacak ayrı zamanlarda ama çok da kısa zaman içinde pıhtı attı karın içine kadar tıkalı. Hemotoloji mükerrer tromboz geçirenler maddesinden%60 kalp damar da iki bacak dvt den%20 engel verdi. Heyet için temmuz 21 de gireceğim. Son anda düşürürler mi puanımı. Baltazara göre%68 ediyor acaba nasıl ilerler süreç bilgisi olan varmı. Heyet düşürür mü puanımı

Yani heyet kısa zamanda iki bacağa pıhtı attığı için mükerrer tromboz ifadesi yerine sadece çift bacak dvt ile%20 ye düşürür mü puanımı bunu merak ediyorum. Hemotoloji doktoru%60 verdi nihai heyet ne verir bilemiyorum dedi.

Son düzenleme:
@kronikdvt,
Ben de 3 kez dvt geçirdim, %68 benim oranım. Mükerrer tromboz %60 hematoloji, dvt %20 kalp damar. Bu şekilde alırsınız diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun

@famous2516,

Dr görus yazarken aralık 2023 ve ocak 2024 te iki ayrı zamanda tromboz geçirmiş bu yüzden mükerrer tromboz geçirenler maddesinden puan verdiğini belirten cümleler mırıldandi öyle duydum. Benim önce sağ bir kaç hafta içinde sonra sol bacak pıhtı oldu ama galiba akut dönemde ikisi birlikte oldu. Acaba bu puanımı düşürmelerine sebep olur mu?

@kronikdvt, ben de 1.5 yil içinde 3 kez geçirdim. Puan düşüreceğini sanmam, tabloda iki ve daha fazla geçirenler için mükerrer tromboz %60 olarak veriliyor. Çok çok geçmiş olsun

@famous2516,

Size de çok geçmiş olsun neden böyle oldu üst üste 1.5 senede? Neymiş sebebi

Raporlarima baktım kanıtlı olarak ilk trombozum daha önce baslamis da olsa resmi olarak 24.12.2023 yazıyor hastaneye başvurduğum gün, ikinci sol bacağıma attığı zaman 04.01.2024 yazıyo aslında 10 gün var gibi aslında 20 gün civarıdır bu tarih. ve karın içim de tıkandi sonradan sol ile birlikte . Bu kadar kısa süre içinde olursa akut dönem olduğu icin mükerrer mi derler cıft bacak dvt mi derler heyettekiler. Henüz akut dönemdeyken ikincisi olduğu için. Doktor mükerrer verdi ama değişmesinden korkuyorum açıkçası.

@kronikdvt,
Çok teşekkürler. Genetikmis protein s eksikliği sebebi ile olmuş, bir de coumadine kullanıyordum o donemde. Ilac seviyesi hatalı olduğundan tekrar nüks etti benim( ilaç içerken inr seviyesine bakiliyordu, kan veriyordum ve doz ayarlaniyordu. Günde 2 veya 1.5 gibi dozajı vardi, yil 2013-2014). Uzun zamandır xarelto kullanıyorum. Birden fazla geçirince %60 veriyor hematoloji doktorları. 2 kez sol 1 kez sağ bacakta oldu benim.

Üst Alt