Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dedemin adına ÖTV'siz araç alıp başka şehirde ben kullanabilir miyim?

samed06gs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar dedeme bakım aylığı için hastahaneye gittik ve rapor aldık aldığımız raporda özürlü durumu %99 olarak çıktı.

Dedemler Sakaryada ikamet etmekde . Raporu Ankarada aldık. Ben ise aracı calıştığım şehir olarak istanbulda kullanıcam.

Raporun kullanım amacında sadece 2 kısım işaretli. Şimdi benim bu raporla gidip direk araç alma hakkım var mı . Birde aracı ben kendi üzerime alabilir miyim ?

Yoksa annemin üzerine mi almamız gerekiyor ? İşlemler bu şekilde değil ise kısaca işlem aşamalarını yazabilir misiniz ? Baktım ama torun olarak kendine araç

alan göremedim. Rapor linkte mevcut arkadaşlar.

http://i.hizliresim.com/RbODmo.jpg

iyi valla:eek:deden sakat diye sen ihya ol:pyokmu daha baska dusuncen:p

Ah hocam bilip bilmeden konuşuyorsunuz ya ne diyim. O kadar oğlu varken dedemin tüm işlerini ben görüyorum biliyor musunuz neyse . Tartışmaya girmeye gerek yok. Eğer fikriniz varsa konu hakkında yazabilirsiniz.

Rapor kimin ise araç onun üzerine olur dedinizin fiziksel bir sorunu yok ise aracı özel tertibatsız alınız ve araç dedinizin üzerine olucaktır. aracı herkes kullanabilir bu sorun olmaz bir bayii gidin rapor ile araç almak istediginizi söyleyiniz orda size gerekli işlemleri başlatıcaklardır sorun çıkıcagını zennetmiyorum

Balıkçı24;
Hocam dedem kendi başına yürüyemiyor. o yüzden rapor oranı yüksek çıktı zaten. Dedemin bakımını üstlenen kişi tarafından araç alınamıyor mu yani . Kesinlikle ruhsat dedemin üzerinemi olucak ? Malum dayımlarımın hepsi beş para etmiyorda. Allah korusun vefat durumunda felan işler iyicene karışmasın o yüzden soruyorum.

evet alabilirsin ama araç kesinlikle dedenin üzerine olacaktır ve deden vefat ettiğinde araç yasal mirasçılarına kalır, mirasçılarından birisinin üzerine tescil edilir ve o mirasçıda hakkından vazgeçerse araçı sana satış yaparsa araç senin olur.
yani uzun yorucu ve meşakkatli bir iş.aynı zamanda riskli bir iş mirascılar haklarından vazgeçmezse paran gider.

kazazede;
Yani hocam her ne durum olursa olsun annemin vs üzerine alamıyoruz yani illa dedemin mi üzerine olması gerekiyor. Birde dedemin üzerine alsak nasıl olucak zaten yürüyemiyor. Yani aracı kullanabilme ihtimali yok.

sen dedeni bindirmek icin degilde istanbulda araba sefasi yapmak, miras kacirmak icin istiyosun:) oyle yagma yok. bide saf saf burda akil danisiyosun:p

shukufe;

Hocam yaşadığım durumları olayları bilseniz. O kadar oğlu var kızı var . Sadece 3 aydan 3 aya yaşlılık maaşı alıyorlar. Güya oğluyla altlı üstlü oturuyor köyde fakat dayımın beş kuruşu geçmemişdim dedem gile. Hep biz yardımcı olmaya çalıştık . Sırf bakım parası alsınlar biraz rahatlasınlar diye kaç gündür hastahaneye götürüp getiriyorum rapor için.
Bir işleri oldumu ne oğlu ne kızı hep ben koşmuşumdur zaten onlara müdane bilene etmek istemiyorlar. Daha buraya roman yazarımda hocam gerek yok.
Bilmediğiniz bir durumda böyle konuşuyorsunuz ya ne diyim.

evet sadece rapor kimin adınaysa araba onun adına tescil edilir,deden kullanmıcak zaten herkes kullanabilir,ama dediğim gibi aile içinde karışıklık karsa hiç bulaşma, dert sahibi olursun.

Peki hocam yukarda gösterdiğim rapor arabayı almaya yetiyor değil mi hocam ? Birde arabayı almaya kalksak dedeminde gelmesi gerekiyor mu ? mağlum yürüyecek durumu yok. Birde satma durumu oldu diyelim gene dedemin imzası vs olmasımı gerekicek ?

evet bu rapordaki oran araba almak için yeterlidir ama galiba dedenin nörolojik rahatsızlığı var, nörolojik rahatsızlıklarda VASİ kararı gereklidir,mahkemeye müracat ederek vasi kararı çıkarılması gerekiyor ,vasi kararı çıktıktan sonra dedenin vasi si kim olursa resmi işlerini o takip edecektir, dedenin adına bir şey alıp satarken hep mahkemeden karar çıkarılacaktır, mahkeme çoğu zaman almaya veya satmaya izin vermeyebilir.
forumda bu konuda biraz arama yaparsan daha çok bilgi sahibi olabilirsin, bu konuda sıkıntı çeken bir çok arkadaşın yorumları mevcut forumda.

kazazede;

Hocam nörolojik fakat sol alt kısımda kişinin özür grubunda süreğen (kronik) işaretli , zihinsel işaretli değil . Buna rağmen vasi kararı gereklimi yani ? eğer gereksizse imza olayı nası olucak ?

vasi kararı gerekmezse eve noter çağırılır ve deden sana veya başkasına vekalet verecek, imza işi böyle olur veya dedeni arabayla götürüp imza attırırsın.

Hocam çok soru sordum sizede kusura bakmayın çok teşekkür ederim şimdiden. Bir sorum daha olucak vasi kararı gerekip gerekmediğine kim karar vericek hocam araç bayilerimi ?

Bir de engelli park kartı çıkarırsanız otopark sorununuz da olmaz. Sizin gibi akıllı çok arkadaş var

Üst Alt