Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dedem sol elini kullanamıyor. Yakınlarının kullanması için araç alabilir mi?

MUSTAFA ÇELENK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim ilk sorum şu: dedemin iş kazası sonucunda sol el 3 parmağı ve sinirlerin bazılarının kopması sonucu sol elini kullanamaz hale geldi. Dedemin sıfır araç ötv indiriminden yararlanabilmesi için bu durum yeterli midir? (Dedeme H sınıfı ehliyet almak için uğraşmak istemiyoruz. Aracı yakınları kullanacak.)
Diğer bir sorum da şu: Diyelimki dedem sağlık kuruluşundan bu raporu aldı ve ötv indiriminden yararlanarak sıfır araç sahibi oldu. Allah gecinden versin dedem aracı aldıktan sonra 5 yıl dolmadan vefat ederse; mirasçılara kalan bu araç için Ötv ödenmesi gerekir mi?

Dedeniz üzerine başkasının kullanması için araç alamazsınız, çünkü % 90 ve üzeri raporunun olması gerekir. Sadece sol elinden rahatsızlığı ile alamazsınız bu oranı...

H sınıfı alıp kullanmak istese dahi, bu kezde yurtiçinden alamaz araç, sol el/kolundan rahatsızlığı olanlar yurtiçinden araç alamıyorlar, sadece yurtdışından alabiliyorlar... Bu şekilde alınıncada özel donanım olmalı, bu aracıda siz kullanamazsınız, istediğiniz şekilde olmaz yani...

Anladım, aydınlattığınız için teşekkür ederim. Müsadenizle bir sorum daha olacak. Anneanemin %98 özürlü raporu var(Anneanem diyaliz hastası, şeker var, sayısız operasyon geçirdi, sağ ayağı kesik). Ötv indiriminden yararlanarak anneanemin üzerine aracı aldık diyelim... Anneanem aracı aldıktan sonra 5 yıl içinde vefat ederse varisler Ötv yi ödemek zorunda kalır mı?

Çok sağolun. Linklerdeki yazıları okudum çok faydalı oldu ancak teknik olduğu için bir ayrıntı daha sormak istiyorum. Anneannemin üzerinde herhangi bir mal varlığı bulunmuyor. Aracı almadan önce anneannemin üzerine düşük fiyatlı bir tarla ya da bir gayrimenkul alsak bu malın ederinin araba fiyatından çok daha düşük olması; ötv ödenmeme açısından bir şey değiştirir mi?

Üst Alt