Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Debriyaj için vitesten düğmeli aparat taktıran var mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar geçenlerde gazetenin eski yazısında MAPTAŞ diye bir firmanın yurt dışından getirttiği debriyaj için otamatik vites vazifesini gören aparatı gördüm. vites koluna takılan düğmeler sayesinde arabada sanki otamatik debriyaj varmış gibi sistem hareket ediyor,acaba MAPTAŞ tan bu sistemi alıpta aracına taktıran ve kullanan varmıdır ,varsa memnunmudur bende taktırmayı düşünüyorum tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum ve birçok kişiyede yardımcı olmuş oluruz.

Debriyaja Alternatif; Auto-Clutch

autoclutch.jpg

Güney Kore'li Keo Sang Electronics firması tarafından geliştirilen "Auto-Clutch" isimli otomatik debriyaj sistemi ile sürüş sırasında debriyaja ihtiyaç duymadan vites değiştirebilecek. Sistem aktif hale geldiğinde size debriyajın kontrolünü kendi özel vites topuzundan veriyor.

Normal şanzıman manuel vitesli araçlara takıbilen sistem, özel vites topuzu, debriyajı hareket ettiren motorlu aygıt, ve elektronik devrelerden oluşuyor. Sürücü vites değiştirmek istediğinde topuzun üzerindeki düğmeye basarak değiştiriyor. Araç durmak üzere olduğunda sistem bunu algılıyor motoru stop ettirmiyor. Otomatik tiptronik vitesleri andıran Auto-Cluth, ayrıca istenildiği zaman devre dışı bırakılıp sürüşe normal olarak da devam edilebiliyor. Sistemin fiyatı 350 dolar.​

Pratik karşılığını bilmiyorum, ama "hareket ettirici özel donanım" statüsünde sayılır diye düşünüyorum (?).

Eğer bu aparat denildiği gibi çalışıyorsa benim gibi sol ayağı engellilerin işine çok yarar ,ama benim tereddütlerim var ileride sorun çıkarır ayarı bozulur diye düşünüyorum oyüzden daha önce bu aparattan taktıran bi arkadaş varsa görüşleri çok önemli diye düşünüyorum.

mehmet kardesim ben taktirdim maalesef 5 kuruş etmez.neden :
1:)yokuslarda kaydiriyor. alete güvenip kac sefer arkadaki araca carptim ben bile unutdum :)
2:)gaz ayarini tam yapamazsan araba gec kalkiyor yada motor bogulur gibi titreyip ses yapiyor.
3.)ayari cok cabuk bozuldugu gibi servis imkani maalesef yok denecek kadar az.servisine gitdigin zaman ise bu adam neden geldi yine deyip adama dövecekmiş gibi bakiyorlar :D
mantık olarak aslında güzel bir ürün gibi gözüküyor.bende 2003 senesinde netde gördügümde heyecanlanmişdim.işde dedim aradıgım ürün bu :D gitdim 500 tl ye yakın para harcadım. ama 3-4 senedir bozuk oldugundan dolayi kullanmiyorum.aparat olarak duruyor aracımda.tamir için cok ugrasdım fakat sıfır ürüne yakın masraf cıkartdılar.

Hadiyaaaa çok üzüldüm şimdi bende bizim için tam olması gereken aparat diye düşünüp biran önce taktırmayı düşünüyordum.
Ama yinede çok saolasın hiç olmazsa uyarmış oldun böylelikle heman balıklama atlamamış olduk bizde,hen boşu boşuna masraftan da kurtarmış oldum tekrar verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

fevzi eryılmazın görüşlerine katılıyorum ama fevzi kardeşim sana bir fikir vereyim.yokuşlarda kalkarken el frenini kullanırsan hiç geri kaçırmaz. Ama onda da seninde yazdığın gibi gaz ayarını iyi vermek gerekiyor.Benim kanaatimce sol bacağı sakat olanlar için en iyisi otomatik veya triptonic vites

iyidiyorsunda esrarcengizadam otomatik veya triptonic vitese ötv ve mtv muafiyeti yokki (sol ayak engellile için)

mehmet abi sen o tertibattan taktır bence çok iyi ve senin araban honda civic. güçlü bir araç olduğu için seninkinde hiç sorun çıkmaz. bana yaz abi msn den detaylı anlatabilirim yada cep numaramı vereyim.

esrarengizadam işten ara beni
212 6240670 - 261 dahili.

Evet ben konyada takıyorum çok kullanışlı bir sistem ama sizin aracınız ne kadar iyi ne kadar yeni olursa bu sistemde okadar iyi araç o km.araçsa zaten sorunyok.araç kore veya japon menşei ise sorunyok,opelvosvagen reno veya huyundai mıtsubışh münübüs vs. ise zaten hiç sorun olmaz ama adam şahine taktırıyor bazı sorunlar olabiliyor bukonuda benden bilgi alabilirsiniz.ben çok sayıda taktım ve takıyorum.ali kıtır 0532 433 34 83-0332 233 27 75

otokitir Auto-Clutch cihazımı bahsettiğin yoksa başka bir tertibatmı?

autoclutch.jpg

evet auto-clutch sisteminden bahsediyorum

ben çok sayıda araca montaettim ve hala takıyorum son bir,iki yıldada genelde sıfır km. araçlar almaya başladı özürlü vadandaşlarımız zaten hiç sorun olmuyor.ama elektrik tetisatı zayıf modelsiz araçlar olursa zaman zaman ayarları değişe biliyor veya aksaklıklar olabiliyor.

otokitir ben yeni honda cıvıc araba aldım daha alalı 1 ay oldu acaba bahsettiğiniz bu sistem arabama uyarmı

Oomatık vitesli araçlardan tadilat istenmiyormuş.

Arkadaşlar.Madem Sıfır araba alacak kadar imkanınız var,Özürlü raporunuz var ne diye otomatik vites almayıpta böyle tertibat arıyorsunuz anlamış değilim. İmkanı olmayan arkadaşlar için eyvallah...
Ben bu tertibatın yerli yapımını 1992 yılı Haziran ayından beri kullanıyorum. yerli, modeli düşük araçlarda kullandım. İlk aracım 10 yaşında 131 idi. Geğiştirdiğim araçlara hep nakil yaptırdım. Halen de kullanıyorum. Şehirler arası daha randımanlı oluyor. Ama şehir içi kullanım zor, geri kaçma çok oluyor. Düz yolda da iyi. Param olsa otomatik vites araç almayı tercih ederdim.
Sol ayağı raporlu olanlardan tertibat İ S T E N M İ Y O R . Bende Maliye Bakanlığı ve Sanayi ve Ticeret Bakanlığı Alt Komitesinin Tamim i var.
SAyısı; B 14 2 TSE.0.14.20.03
Konu:Özürlü Aracı Tadilatı Hk.
Tarih:31,12,2006

İlgilenen var ise araştırsın... Ne kadar doğru dur, ne kadar geçerlidir bilmiyorum.

Outo Clutch (OTOMATİK DEPRİYAJ)

Mehmet Kardeş,
Otomatik depriyajı (outo clutch) kendi arabama 2006 yılında takdırdım. Sisteme uyumlu ve arabaya zaman içinde alışan, senin kullanımınla uyumluluk gösteren, akıllı bir aparat. Ben memnunum Gaziantep'de Küçük Sanayi sitesinde servisi bile var. Ayrıcı her oto elektirikçinin anlayacağı bir çalışma prensibine sahip. Sen de benim gibi sol bacaktan özürlü olduğunu söylüyorsun; Bu teknolojik ürünü kullanmanı öneririm. Selam ile...

Arkadaşlar merhaba,
Bende şu bahsi geçen Auto-Clutch'tan alıp aracıma taktırmak istiyorum.Ancak ben İzmir'de oturuyorum.İzmir'de bu cihazı satan ya da takan olup olmadığını bilen biri var mı?İnternette araştırdım ama bulamadım :( şimdiden teşekkürler..

auto clutch izmirde yok

bu sistemi izmirde takan varmı arkadaşlar bende bulamadım nette

Arkadaşlar
bahsetmiş olduğunuz türden tertibat takan bir yer keşfettim.Ama Malesef arabam olamadığı için taktırma yada gidip yerinde araştırma şansım olmadı. ben internet adresini vereyim inceleyin isterseniz. hem istanbulda hemde manisa turgutlu da yerleri var.
SİTESİ : ÖZGÜRBEDENLER

mehmet bey. bende sol bacamdan rahatsızım. ÖTV den muaf düz vitesli özel tertibatlı araç aldım 2006 yılında. Vitesin yanında elden tertibatlı topuz deniliyor gaiba öyle bi kol var. Bu kolu havaya kaldırıyorum o havada kalıyor, ben vites değiştirdikten sonra kolu aşağı indiriyorum araba gidiyor. Bu kolu kaldırdımda düşüyor ama hep değil çok dur kak yaptım zaman. Bunun daha kolay bi yolu yokmu. Ben bu yüzden aracımı satmayı düşünüyorum. Otomatik vites alcam. Aracım çok temiz ilanını vermiştim. Bu siteden görebilirsiniz tertibatınıda. http://www.araba.com/2442188/Peugeot%20206

Ben 2001 yılında Kardeşimin Fransa'dan getirdiği ve bana hibe ettiği 1989 model peugeot 405 arabama aynı yıl İstanbul'da MAPTAŞ firmasında Auto-Clutch taktırdım.2008 yılına kadar kullandım.Elektronik devresine su kaçırdığım için şu an söktüm.Ama 2001 yılından 2008 yılına kadar bu sistemle araba kullandım.Araba kullanmayı bu sistem sayesinde kıolayca kavradım.Bazı arkadaşların dediği gibi rampalarda durup kaltığınızda araba geri kaçıyor.Bunun önüne el freni ile kalkış yaparak geçtim.Şu an sol tarfta debriyaja bağlı bir manavila gibi sistemle mekanik bir şekilde arabayı kullanıyorum.Aslında maddi imkanım olsa tekrar takırmak isterim.Bana göre harika bir sistem.Trafikte giderken durmanız gerektiğinde frene basıyorsunuz araba yavaşlıyor.Hızı 9-10 Km nin altına düşünce kendiliğinden debriyajı basıyor ve arabanın stop etmesini önlüyor.ayağınız frende iken debriyaj basılı olduğu için siz sadece tekrar kalkış için 1. vitese takıp hafifçe gaza basıyorsunuz sistem gaza basıldığını algılayıp yavaşça debriyajı bırakıyor ve araba kalkıyor.Gerektiği zaman vites kolu üzerindeki düğmeye basıp vites artırıp küçülterek yola deva ediyoruz.

konyada kıtır oto ben takıyorum tüm araç modellerine 0532 433 34 83

BU OTAMATİK DEBRİYAJ AUTO CLUTCH,U ANKARAYA EN YAKIN KONYADA TAKTIRA BİLİRSİN.KITIR OTO DA www.kitiroto.com ALİ KITIR 0532 433 34 83

Merhaba arkadaşlar özellikle sol ayakta protez veya ortez kullanan arkadaşlar?Bir otomobilin en doğru şekli nedir şüphesiz orjinal yani üretildiği fabrikadan çıkış hali değilmidir? Sol ayağı proplemli olan kişiler düz vitesli aracı nasıl kullanır' debriyajı bir aparat ile müdahale edebilir bu nedir özel tertibat vs ilave vs sonuçta aracı kullanırken biraz daha karmaşık hale gelmesi değilmidir'buda proplem oluşma olasılığının yükselmesidir. Daha sade ve temiz kaza riski az hiç bir ilave gerektirmeyen orjinal otomatik vitesli oto kullanmak varken kendini bilmez mantığına karşı tez oluşturan hangi kanun koyucu (muktedir yaratık) bu kanunun şekillenmesinde etkili olmuştur bilmiyorum ancak öbür tarafta iki elim hem yakasında olacaktır hemde !!!!

auto-clutch

Arkadaşlar merhaba,

Bende şu bahsi geçen Auto-Clutch'tan alıp aracıma taktırmak istiyorum.Ancak ben İzmir'de oturuyorum.İzmir'de bu cihazı satan ya da takan olup olmadığını bilen biri

evet izmirde özgür bedenler diye ararsanız orada takıyorlar 1.500 lira idi değişmediyse bizim bayilerden takan varmı bilmiyorum mesai içinde beni ararsanız yardımcı olabilirim 0532 433 34 83

Bu vitesi çok önermiyorlar diye biliyorum. Zman içinde sorun çıkartabiliyormuş...

arkadaşlar bende sol bacağımdan engelliyim 0 model aracı otomatik almayı düşünüyorum 0 model araçlar normallere göre biraz pahalı " raporda özel teribatlı ve otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor" Normal yani düz vitesli araba alamam değil mi? Normal yani düz vitesli alsam gerekli aparat ve proje vs sıkıntı ve masraflı olur mu ?

esrarengizadam25 bu sistem nasıl çalısıyor yani arabanın frenıne bastım yavaşlamak için debriyaj otomatik devreye giriyor peki ayagımı frenden çektigimde hemen pat diyegeri kalkıyor mu yoksa yavaş yavaşmı kalkıyor bunu şu yuzden soruyorum düz yolda arabayı kaldıracam vitesi tusa basarak attım ayagım frende yagımı frenden çekince yavaş yavaş debriyajda yavaş yavaş kalkıyor mu yoksa frenden ayagımı çektigimde gaza bastıgımda debriyaş kalkıyor yardımcı olursanız sevinirim

esrarengizadam25 bu sistem nasıl çalısıyor yani arabanın frenıne bastım yavaşlamak için debriyaj otomatik devreye giriyor peki ayagımı frenden çektigimde hemen pat diyegeri kalkıyor mu yoksa yavaş yavaşmı kalkıyor bunu şu yuzden soruyorum düz yolda arabayı kaldıracam vitesi tusa basarak attım ayagım frende yagımı frenden çekince yavaş yavaş  debriyajda yavaş yavaş kalkıyor mu yoksa frenden ayagımı çektigimde gaza bastıgımda debriyaş kalkıyor yardımcı olursanız sevinirim

selocan;

ya bu sistem nasıl çalısıyor anlatırmısınız yada videosunu filan çekip atarsanız sevinirim

gelgulelim;

bnde arabama otomatik debriyaj kiti taktırmak istiyorum 2000 model woswagen yapımı hidrolik direksiyonlu skoda olurmu eski arabalarda sorun olacagı rahat olmayacagı soylenıyor bnım arabada bir sorun olusturu mu birde sistem nasıl çalısıyor memnun musunuz

Frene basınca araba yavaşlıyor.Hız 10 Km nin altına düşünce debriyajı basıyor.Ayağını frenden çekince debryaj yine basılı kalıyor.Gaza basınca yavaşça debriyajı bırakıyor.Yani ani kalkış yapmıyor.Rampalarda ilk kalkışta geri kaçırma dışında harika bir sistem.Ama çok kaliteli montaj yapılması lazım.Fren ve gaz pedalına basıldığını algılayan küçük swiçler anahtarlar var.Onlar düzgün monte edilmediği için ayağıma takılıp ayarı bozuluyordu.Önlerine ayağım deymesin diye saçtan engeller koydum.Çünkü İstanbulda monte ettirdim.Zonguldak'ta oturuyorum.Burda ilgilenecek kimse bulamadım.kendi sorunumukendim çözdüm.

Üst Alt