Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danıştay ÖTV’siz araç alımında on yıllık sürenin geçmişe dönük olarak uygulanması iptal etti

@Black hero,
Merhaba. Avukat Burak Aslanbınar ın Youtube kanalında yayınladığı,"engelli aracı 5 yılmı, 10 yılmı?" konulu videoyu izleyin. Sorunuzun cevabı orada.

Son düzenleme:
MArt 2024 DE araç aldım. 5 yıl dolunca satıp yeni araç alabiliyormuyum _?

@odinesa, Evet danıştayın bu kararı neticesinde ben de aracımı geçen hafta teslim alabildim elhamdülillah. Aynı durumda olanlar varsa yeni araç alımına başvurabilirler...

@diexelans, geçen hafta teslim aldım diyor nereyi anlamadan sormuşsunuz!?2024 den önce araç alanların değiştirme hakkı var diye değiştirildi deniyor.arkadaşda belliki o grupta satmış yeni aracını almış.

@Kırmızıı, arkadaş, yasadan önce arabanızı satmışmiydiniz diye soruyor. Şu anda sadece yasadan önce arabasını satanlara alma Hakkı tanıyorlar.

Yasadan önce alanlara da 5 yıl süre dolunca satma ve tekrardan alma hakkı doğurmaz mı veya bu kapı aralandı bence diyorum.

Yasa değişikliğimi oldu ? yeni bir genelgemi yayınlandı ?
İnternette doğru dürüst. yeni bir haber bulamadım

@emir5558, arkadaşım şu anda onunla ilgili bir gelişme yok. sadece yasa çıkmadan 5 yılı dolup satanlar alabiliyor. eğer Aksi bir karar alanlar varsa burada bildirsin lütfen.

Sevgili arkadaşlar 5 yılı dolup aracı elinde olan engelli arkadaşlar isterlerse e-devlet'ten özelge talebinde bulunsunlar orada maliye yetkilileri cevap yazarlar böylece sorun hallolmuş olur.

Diğer bir konu ise sosyal medyada konuşulanlar arasında bir konu yetkililerin hemen hemen çoğu biliyor ama ne hikmetse çözüm noktasında ilerleme yok ama maliye bakanlığı açılan davaların büyük bir çoğunluğunu kaybediyor illaki yasadan önce araç alanlarla ilgili bir uygulama yönetmeliğinde değişiklik olacak ama kim bilir ne zaman olacak onlar da işin farkında ama burada özellikle maliye bakanlığı yetkilileri işi çıkmaza sokuyor maalesef siyasetçiler de vurdum duymaz aynı zamanda pasifler her şeyi cumhurbaşkanından bekliyorlar o zaman size ne gerek var ama faturası seçimlerde kesilir muhalefet partileri de olayın farkında ve bu konuda konuşmalar her gün artıyor bakalım göreceğiz çok yakın hukukçuların hemen hepsi yasa geriye işlemez diyor ama maliye bakanlığı yetkilileri tersini yapıyor AK parti ve MHP ve izliyor milletvekilleri de zamanlarını dolduruyor Kalın sağlıcakla

Üst Alt