@cemal1453,
Sevgili kardeşim yazdıklarımı okusan zaten aynı düşündüğümüzü görürsün. Ama bu danıştay kararı arabayı satan kişi dava açtığı için müstakil olarak verilmiş. 27.12.2024 tarihinden önce 5 yılı dolup da arabayı satmayan birisi dava açsa, Danıştay belki yine aynı kararı verecek. Ben de onu diyorum. Dava açılmalı.
Şu anda 2 davaya ihtiyaç var.
1. 27.12.2024 tarihinde 5 yılı dolmuş ancak arabasını satmamış birisinin, 27.12.2024 tarihinden sonra arabasını satarak, yeni araba için maliyeye müracaat etmesi ve maliyeden red cevabı alınca dava açması
2. 27.12.2024 tarihinde 5 yılı dolmamış birisinin, 27.12.2024 tarihinden sonra 5 yılı dolunca arabasını satarak, yeni araba için maliyeye müracaat etmesi ve maliyeden red cevabı alınca dava açması
Ancak, iktidar çıkar da, " 27.12.2024 tarihinden önce araba almış kişileri 10 yıllık süreye sokmuyorum, onlar 5 yıl geçince hangi tarihte arabalarını satarsa satsın ÖTV istisnalı yeni araba alabilir" Diye bir kanun çıkarırsa, herşey hallolur ve davalara ihtiyaç kalmaz.
Ben arabamı 2019 yılında aldım ve halen kullanıyorum. Yeni alacağım arabalar o büyüklükte ve ayarda olmadığı için 10 yıl dolsa da satmam. Çünkü, bize şu anda sunulan yerlilik şartı aynı kalitede araba almak imkanı vermiyor.