Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önce skolyoz ameliyatı geçirdim %40 rapor alabilir miyim?

emine 17

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Daha önce ameliyat geçirdim şuan skolyoz takibi hala devam ediyor bunun için rapor almak istedim ama yeterli görmediler %40 için ne yapabilirim

Bir sorum daha olacak ehliyet için başvurdum boynum dönmediği sürücü olamaz tanısı konuldu bunda ne yapabilirim nasıl ehliyet alabilirim

Merhaba arkadaşlar, Benim Torakal bölgede 46 derece, lomber bölgede 38 derece skolyozum var. Ve iki kez omurilikten kitle operasyonları geçirdim.
Ayakta 15-20 dk durunca omuz, sırt ve belimde şiddetli ağrılarım oluyor ve oturmak zorunda kalıyorum. Ayrıca normal tempoda orta mesafe yürüyüşlerinde nefes nefese kalıyorum.
Bu şikayetlerle askerlikten muaf oldum.

Bu şikayetlerle tam teşekküllü bir hastaneden %40 engel raporu alabilir miyim?

Öncelikle hayırlı günler dilerim siz için bir şey diyemem ama %40 vermiyorlar maalesef bende skolyozdan gittim %30 zor verdiler oda işe gireceğim diye ama %40 lık istiyor iş yerleri de

Skolyozdan dolayı iç organlara hayati derecede baskı olması, vücutta bozulma fazla olması ve derecenin ileri olması durumunda veriliyor. Yoksa ne yazık ki vermiyorlar... Ele, kola, kroniğe veriyor ama bütün bedeni etkileyen omurgaya ne yazık ki vermiyor. 3. Ameliyatım sonrasında derecem fazla olmasına rağmen 2006 yılında %45 sürekli raporu zor aldım. 5. Ameliyatımı 2019'da oldum halen derecem yüksek ama yenilemeye kalksam raporu alamıyorum.

@Nevra,

günümüz cerrahi teknikleri ile tek cerrahi çerçeve altında 90 derecelik skolyoz bile 0 dereceye indirilebiliyor uzayan elevasyon rotlarını bilgisayarın işletim sistemlerine entegre ediyorlar birinci sene 30 derece ikinci sene 30 derece ucuncu sene 30 derece olacak sekilde vucut icindeki spinal elevasyon rotları distraksiyon yapiyor ayrı ayrı 3 cerrahiye girmeye gerek kalmıyor hem bedene işkence.

Üst Alt