Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığımı emeklilik için yeterli görmediler!?

Kaya16

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Merhaba %54 crohn hastasıyım temmuz ayında emekliliğe başvurdum.5000 pürim günüm 24 yıl sgk hizmet sürem olmasına rağmen sağlık kurulu red verdi!!! Red cevabı iş gücüm varmış, bu hastalığın tedavisi yok, atak geçirdiğim zaman 3 ay ishal kusma yaşıyorum, 87 kg 63 kg ile hastaneye yattım 15 gün mama serum ilaçlar ile zor ayağa kalktım, böyle bir saçmalığı yaşayan var mı ? Sağlam insanları emekli ettiler engeli hastaları emekli etmiyorlar

@Kaya16,
Raporunuz kac

Tm gördüm şimdi

Ne yazikki öyle banada red geldi itiraz ettim bekliyorum

böyle nasıl çalışacak adam nasıl geçinecek bazı doktorlarda hiç vicdan yok , kendileri biraz az zam aldı mı ,ortalığı ayağa kaldırıyorlar

@Kaya16,

Merhaba, Nisan ayında başvuru yapmıştım. Az önce bende red aldığımı öğrendim. Bende de Crohn var. %58 engel oranım var. Ki bunun %50'si direk gastrodan. Tek bölümden. Ancak iş gücü kaybım yokmuş. Şimdi üst kurula itirazda bulunucam.

Sgk iş gücü yönetmeliğinde crohn ağır iş gücü kaybı diye geçiyor, cdai skor belgesi isteniyor, bu belgeyi de gastroenteloji doktoru veriyor, skoru yoksek olan hastalar iş gücü kaybı ağır olan hasta diye geçiyor.ben dıktorundan CDAİ skoru belgesi istedim tekrar sgk yüksek sağluk kuruluna başvuracağım,,,, böyle saçmalık olmaz atak döneminde ölüp ölüp diriliyorum

@habibe68,
% 55 tek hastalık

@BnymnYldz,
2004 giriş 24 yıl hizmet sürem 4550 oirim günüm.%55 tek hastalık gelen cvap red! İtiraz ettim, bnce sgk sağlık kurulu keyfine göre karar veriyor

CDAİ skoru alan var mı arkdaşlar

meehaba sgk emeklilik için red verdi.yüksek sağlık kuruluna başvurdum 1.5 ay oldu.benim gibi yüksek sağlık kuruluna itiraz edip de sonucu olumlu gelen var mı ?

Tek hastalık %56 raporum süresiz.haatalığımın orta veya ağır olduğuna dair cdai skoru diye bişi var.benim skorum 350 ağır geçiyor yinede iş gücü kaybı yok diye red aldım?

@OturanBoğa, abi pirim günüm 4600 hizmet sürem 22 yıl,rapor %56 tek hastalık hastalığımın derecesini gösteren CDAI skoru 350 bu da ağır düzeyde, buna rağmen red verdiler.iş gücü kaybından dolayı…neye göre kime göre anlamadım muhatap da yok.

Son düzenleme:
@Kaya16

hastalığınla ilgili bilgim yok ama hastalık listesine bakınca senin de dediğin gibi CDAI skoru ile en kötü ihtimalle Orta tanısı almanız gerekiyor diye yorumladım.

Senin yerinde olsam bu hastalığa bakan gastroenteroloji mi dahiliye mi hangisi ise
Heyete giren bir doktordan randevu alıp neden orta ya da ağır tanı verilmediğini sorardım.

Doktordan alacağım bilgiye göre de yeniden SGK'ya başvuru yapar ya da bu verdikleri karara itiraz ederdim.

İtiraz süren geçmediyse ilk olarak itirazda edebilirsin.

@ucuncubahar, itiraz ettim 3 ay sürüyormuş, sgk sağlık kurulunda gastroentoloji doktoru yok, gastro doktorundan hasta durum bildirir raporu talep etmeleri gerekirdi ama direk red vererek çözüm buluyorlar engelilere. Hastalığım bağırsak hastalığı ishal kusma ateş kilo kaybı.2 ayda 23 kg verdim

@Kaya16

Mesajı yazarken sadece senin mesaj vardı, diğer arkadaşlardan da ret alanlar olmuş.
Biraz araştırma yapmak lazım neden ret oluyor, hangi durumda nasıl emekliliğe onay veriliyor iyice bakmak lazım.

2000'li yılların başıydı hepatit türkiye'de daha yeni duyulmaya başlandığında bende gastroentereloji servisinde 3 gün yatmıştım.
Aynı oda da muhtemelen sizin hastalıktan genç bir kızı da yatırdılar. Onun en az 1 ay yatış yapıp bir sürü test yaptıracağını, takip edileceğini hatırlıyorum.
Muhtemelen sizin hastalıktır.

Aynı hastalıksa, nasıl emekliliğe onay verilmez aklım almıyor. Hastalık Listesinde de şöyle olacak, böyle olacak diye bir şartı da yok.
Gerçekten aklım almıyor.

Sonra bu yasaları yapanların çocukları da yurtdışında kurulan şirketlerde, vakıflarda, derneklerde çalışıyormuş gibi gösterilip
çalışmadan lay lay lom yaşıyorlar ya, çıldırmamak elde değil.

Uzattım ama çok geçmiş olsun demek istedim aslında sadece.

Üst Alt