Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığı için yeni emeklilik cetvelinde tanı var mı?

@ucuncubahar, itiraz ettim 3 ay sürüyormuş, sgk sağlık kurulunda gastroentoloji doktoru yok, gastro doktorundan hasta durum bildirir raporu talep etmeleri gerekirdi ama direk red vererek çözüm buluyorlar engelilere. Hastalığım bağırsak hastalığı ishal kusma ateş kilo kaybı.2 ayda 23 kg verdim

@Kaya16

Mesajı yazarken sadece senin mesaj vardı, diğer arkadaşlardan da ret alanlar olmuş.
Biraz araştırma yapmak lazım neden ret oluyor, hangi durumda nasıl emekliliğe onay veriliyor iyice bakmak lazım.

2000'li yılların başıydı hepatit türkiye'de daha yeni duyulmaya başlandığında bende gastroentereloji servisinde 3 gün yatmıştım.
Aynı oda da muhtemelen sizin hastalıktan genç bir kızı da yatırdılar. Onun en az 1 ay yatış yapıp bir sürü test yaptıracağını, takip edileceğini hatırlıyorum.
Muhtemelen sizin hastalıktır.

Aynı hastalıksa, nasıl emekliliğe onay verilmez aklım almıyor. Hastalık Listesinde de şöyle olacak, böyle olacak diye bir şartı da yok.
Gerçekten aklım almıyor.

Sonra bu yasaları yapanların çocukları da yurtdışında kurulan şirketlerde, vakıflarda, derneklerde çalışıyormuş gibi gösterilip
çalışmadan lay lay lom yaşıyorlar ya, çıldırmamak elde değil.

Uzattım ama çok geçmiş olsun demek istedim aslında sadece.

@ucuncubahar, inş anayasa mahkemesi adaletli bir karar verecektir diye umuyorum.bir cok engeli madur edildi

%58 raporum var süresiz, tek hastalık crohn.4600 pirim günüm 22 yıl hizmet sürem var. 2 ayda bir haataneye gidiyorum 2 saat seruma ilaç katıp veriyorlar, ömür boyu kulanacakmışım, ek 1 hastalık listesinde crohn ilgili birşeyler var ama anlamdım bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba bir şey sormak istiyorum

ben 42 yaşındayım 2024 yılında crohn teşhisi konuldu amgevita 08-40 mg kullanıyorum salazopyrin 500 mg kullanıyorum
aynı zamanda 2025 yılında şeker ve kolesterol teşhisi konuldu bunlarla ilgili vidaptin 50 mg llıpanthyl 267 mg tardem kullanıyorum
bunların yanında kreon 10000 kullanıyorum günde 9 tane dicatel 50 mg günde 3 tane ve tiroid sağ taraf alındığı için levotiron 50 mg kullanıyorum

5200 günden fazla prımim var sağlık kuruluşundan engelli statüsü ile emekli olabilir miyim

lütfen bilen biri cevap verebilir mi teşekkürler

@fransaa12,

ben ülseratif kolitten orta düzey çalşma gücü kaybı sonucunu aldm. ama total kolektomi ile tm bağırsağm alındı. kalıcı ileostomm yok. 2 ay kaldı sadce

@cmnbyt,

Hangi tarihte aldın dostum. Bide rapor süreli mi süresiz mi. Tesekkurler cevabın için şimdiden.

Üst Alt