Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok şekerli gıda tüketimi sonrası nefes kesilmesi neden olur?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
222
Reaksiyonlar
191
Merhaba. Ben çok şekerli gıda tükettiğimde örneğin bal, reçel den 1 tatlı kaşığı kadar yesem bile nefesim kesiliyor, zorla nefes alıyorum. Bu neden olur? Ve hangi branş bakar?

Diyabetin yoksa bir çok nedeni olabilir..bunun için bir iki soru soracağım izninle.

Bu durum ne zamandan beri var? Sadece nefes almakta mı sorun oluyor..eşlik eden kaşıntı,dilde şişme dudakta morarma,uyku hali vs oluyormu?

@dreamfail,

@OğuzHan112, ilginiz için teşekkür ederim. Son 1 yıldır var. Yediğimde boğuluyorum, nefes alamıyorum. Sadece 1 kaşkla olan bu olduğu için devamını tüketemiyorum. Yer yemez boğuluyor olduğumdan o an yemeyi kesiyorum ve başka belirtiler olmuyor.

@dreamfail yediginiz reçel hazır ise içerisindeki herhangi birşeye alerjiniz olabilir . Hazır gıdada katkı maddesi çok fazla oldugu için. Alerji testinde çıkar alerjiniz olup olmadıgı. 1 belirti için alerji testi yaparlar mı bilemedim geçmiş olsun

Anladım..yer yemez oluyorsa (anafilaktik şok) alerji diyeceğim ama pek alleji gibi de görünmüyor, öyle olsa başka semptomlar da görünür.

Boğulma gibi olma durumu evet (anafilaksi)de olur,dil ve trakea şiser solunumu ciddi anlamda etkiler acil müdahale gerekir.

Tariflediğin şikayetin salununlmla ilgili oluyor sanırm.. göğüs hastalıklarına görünmenizde fayda var.

@dreamfail,

Üst Alt