Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok düşünmenin bir çözümü var mı?

Konular
12
Reaksiyonlar
41
Sürekli düşünüyorum.Genelde bir konuya takılı kalıyorum.Onun en küçük detaylarını hesaplamadan duramıyorum.Biriyle yaptığım bir konuşmanın her zerresini analiz ederken buluyorum kendimi.Saplantı derecesine vardı.Bu bazen çok yorucu oluyor.Bu soruna önereceğiniz bir çözüm var mı ?

en etkilisi ilaçlar ama onlar da bir süre sonra hiçbir şeyi dikkate almaz yapıyor. takıp takmamak senin elinde. farkında olman iyiye işaret

@sokr@t, Yanlış bir söz söylediğimde bunu çok takıyorum.Karşımdaki beni cahil ya da aptal sanacak diye korkuyorum.Ama dediğin gibi o kişi bu konuşmayı çoktan unutmuştur belki de.Ya da benim bir sözüme bakarak genel bir yargıya varacaksa onun düşünmenin bir anlamı yok.

@Kumarbaz, Yorumun için teşekkür ederim.Haklısın ilaçlar bir sürü yan etkiyle geliyor.Takmamayı öğrenmem gerek.

@Hüseyin404, Yürüyüş yapıyorum o iyi geliyor.Ama yazma konusunda pek hevesim yok.

@Rodin romanovic, konuşmaları kafaya takman takıntı başkalarının seni cahil ya da aptal sanacak olmasını düşünmende senin takıntın.
Kimse kimseyi düşünmüyor bu kadar siyasetçilere baksana birgün öyle diyor birgün böyle kim ne düşünmüş haklarında umurlarında mı?

@Rodin romanovic, bende senin gibiyim herkesle değil ama bazılarıyla yaptığım konuşmalar sonradan kafama takılabiliyor dediği laf söz ya da benim ona o an verdiğim cevap gibi sonradan keşke şöyle deseydim diyebiliyorum ama rahatsız edici bir durum üstelikte değmez . Karşı tarafa gidip söyleyince tekrar aynı konuşmayı unutmuş oluyor ya da aklına gelse bile sallamıyor daha gülünç oluyorsun .
O yüzden ne dendiyse dendi kimse bizde dahil çok önemli kişiler değiliz çok önemli konuşmalar yapmıyoruz dört dörtlük olmayıversin.

Sana katılıyorum.İnsanlar umursamıyor bizim günlerce kafaya taktığımız şeyleri.Biraz umursamaz olmamız gerekiyor.@sokr@t

Takıntı az çok her insanda var da hastalık derecesinde mi değil mi tabii onu doktorlar daha iyi bilir .

@seda73838, Salı günü muayeneye gideceğim.Bunu soracağım.

@sokr@t, Aynen öyle.Haklısın.

Hepinize teşekkür ederim.İyi ki varsınız arkadaşlar.Kendimi köşeye sıkışmış hissettiğim bir anda yanımda oldunuz.

Son düzenleme:
Sürekli düşünüyorum.Genelde bir konuya takılı kalıyorum.Onun en küçük detaylarını hesaplamadan duramıyorum.

Spor yapmak ve kitap okumak, yazmak bunlar azaltıyor. Overthinking bende de var, ben çok soru soruyorum çok canını sıkıyorum dövüş eğitmenlerinin. Sıkılmayanlarda benzer hastalıklara(okb, asperger, dehb, kişilik bozukluğu) sahip olan kişiler zaten.
Overthinking bence güzel birşey ama benzer kişileri bulup tartışmalar yapman gerek, birçok yeni şeyler öğreniyorsun.

Biriyle yaptığım bir konuşmanın her zerresini analiz ederken buluyorum kendimi.
Bu analizi bilimsel olarak yapabiliyorsan dedektif olabilirsin. Sherlock yapıyordu, science of deduction, abduction, critical thinking bunları bilmen gerek. Ben mesela biliyorum analiz yapıyorum sherlock gibi ama aramızdaki fark hız.
Sherlock eliminated abduction yapıyor genelde ama çok hızlı, saniyeler içinde birisinin ayakkabısının temizliğinden kişilik çıkarımını yapabiliyor, bunları öğrenip yaparsın ben yapıyorum ama saniyeler değil dakikalar sürüyor.

Overthinkingden sana bir kapı açayım "overlearning". Cia reading roomda bununla ilgini çekecek yazıları bulursun.

Ben normalim deme, normal olmaya çalışma başaramıcaksın. Bizler normal değiliz. Ben bunu kabul etmiş birisiyim. Rol yaparak istediğin normal olabilirsin ama o da bir hedef için olur, hedefi ele geçirdiğinde rol biter gene anormal olursun.

@Hüseyin404, self defance yakın dövüş yaptım. 3 tane normal olmayan anlaşabildiğim eğitmen var, şimdi bunlardan birine yada birkaçına gidicem muay thai, boks yada jujutsu.

Düşünceyi değiştir

Hareket yap

Derin nefes egzersizi esneyerek

Şakağa baskı

Parmak arasına baskı (başparmakla işaret parmak arasına)

Pozisyon değiştir

Kafa Masajı yap

Bunu bir ay kesintisiz yaptım. Akşamları bir defa. İşe yaramıştı. Dikkat bariz artıyor. Rahatlıyorsun. Rahatsız eden düşünceler azalıyor, hafiflediğini hissediyorsun. Günlükte tutuyordum o zaman.

En doğal çözüm oyun oynamak. Özellikle arkadaşlar bulursan mükemmel olur. Online PC oyunları oynarsanız oyuna odaklanırsın taktik strateji dikkatli olma win almaya odaklanma derken aklına düşünce müşünce gelmez dostum.

Üst Alt