Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok az işitme kaybım var. B sınıfı ehliyet alamaz mıyım?

Spock

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben 19 yaşında üniversite okuyan bireyim.
İşitme engelim sağ sol 85db fakat işitme cihazlarımla normal bir insan gibi anlayabiliyor ve konuşabiliyorum.
Tüm işlerimi kendim halledebiliyorum kanımca işitme cihazıyla hiç bir engelim kalmıyor.
Tek dezavantajım gürültülü ortamlarda anlamakda az zorlanıyorum.
Dudak okumayı öğrensem buda sıkıntı olmaz kanımca.
Ben H ehliyeti almanın faydalarını araştırdım bir işitme engelliye hiç bir fayda sağlamadığını öğrendim.Aksine zorlukları var.Gittiler h raporu verdiler.
Baktım forumda bir kardeşimizin ayakları içe doğru eğri ve bir kolu diğerine göre 20cm kısaymış.Buna rağmen b vermişler benim durumumum bu
arkadaşımızdan daha kötü olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum ama sen gelde bunu doktorlara anlat.İnsan bir konuşur nasıl durumu iyimi,konuşabiliyormu?gitmişler kağıtları rastgele imzalayıp geçiyorlar.Ülkedeki adalet & hukuk sisteminden iyice iğrenmeye başladım
Ben babamın annemin arabasına sticker ve ek aynamı koyacağım ne saçma uygulama.
Benim araç kullanabilmem için sticker ve ek aynamı lazım benim ne gibi işime yarayacak neyime kolaylık olacak neyi özel tertibatlı araç bunun neden H?
Normal bir birey gibi olmaya çalışıyorum gitmişler ağır engelli kategorisine sokuyorlar.Boşu boşuna muayeneye 100TL gitti haram olsun.
B ehliyeti almak istiyorum hiç adam gibi insanın halinden anlayan derdimi dinleyip ona göre muamele edecek doktor yok mu yahu ben B alamazmıyım.

Doktor muayenesinde birkaç metreden sessiz konuşmayı duyuyorsan, sürücü kursunun yönlendireceği bir poliklinikten bile B sınıfı için onay alırsın.

İşitme engelliyim Cihaz kullanıyorum konuşma ve anlamamda sıkıntı yok H veriyorlar?

Resm gazetede yayınlanan kanuna göre H raporu ancak işitme ve konuşma engellilere veriliyor diyor. Ben gittim hastanenin heyetiyle tartıştım gayet normal biçimde anlıyorum konuşabiliyorum karşılarındayım sen işitme engellisin H alırsın diyip H verdiler. Koskoca memlekette bir H ehliyetinin dersini vericek kursda bulamadım ehliyet havada kaldı. Vasıfsız bişeyden anlamayan elemanları niye yerleştiriyorlar Kanunlara ters kararlar alıyorlar. Ben nasıl B alacağım anlamadım.

Kulak-burun-boğaz muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 7 – (1) İşitme kaybında;
a) İşitme normal olmalıdır. Normal kulak hava yolu eşiği 25 dB’den iyi işitmek üzere diğer kulaktaki kayıp 50 dB olmalıdır.
b) İşitmeyi yukarıda tarif edilenden daha kötü olan olgularda; bir kulağı normal olmak koşuluyla, işitme düzeyi işitme cihazı ile kötü işiten kulakta en fazla 50 dB olmak kaydıyla B ve F sınıfı ehliyet alabilirler; bu kişilerin ticari araç kullanamayacakları ancak; işitme cihazı ile kullanabilecekleri belgelerine işlenir.
c) İşitme cihazı kullananlar A1, A2, C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alamaz. İşitme cihazı kullandıkları halde B Sınıfı Sürücü Belgesi alanların ticari araç kullanmayacakları belgelerine işlenir. B Sınıfı Sürücü Belgesi alıp da ticari araç kullanacaklarda C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanlarda işitme tam olmalı, ileri derecede ses kısıklığı, solunum bozukluğu ve ileri derecede konuşma bozukluğu olmamalıdır.
ç) E Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanlar ile B Sınıfı Sürücü Belgesi alacaklardan ticari taşıt kullanacak olanlarda, doğuştan veya sonradan meydana gelen ileri derecede şekil bozukluğu ve harabiyet olmamalıdır. B Sınıfı Sürücü Belgesi alıp da bu durumda olanların ticari araç kullanamayacakları belgelerine işlenir.
d) Rudimental aurikula ve dış kulak yolu atrezisi olmamalı, eğer iki ve tek taraflı rudimental aurikula ve dış kulak yolu atrezisi bulunanlarda iletim tipi işitme kaybı varsa, (b) bendine göre değerlendirilir.
e) Otoskleroz, presbiakuzi, skatrisiel otit, timpanoskleroz, kolesteatomlu veya kolesteastomsuz kronik otit, gibi ilerleyici kulak hastalıklarında yukarıdaki şartları taşımak koşuluyla en az 2 yılda bir muayene kaydı istenir.
f) Bedenen ve ruhen sağlam, görme derecesi sürücü belgesi almaya elverişli olan işitme ve konuşma engellilere, ticari olmamak koşuluyla sadece otomobil kullanmak üzere H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bunların kullandıkları aracın arka camının sol ve sağ üst köşelerine işitme ve konuşma engelli olduklarını belirleyen işaretler (Ek:2) yapıştırılması ve yeterince dikiz aynaları ile araçların donatılması gereklidir. Ayrıca, her iki kulakta 50 dB’den fazla işitme kaybı olan ve/veya işitme cihazından fayda görmeyen olgular bu kapsamda değerlendirilir.

Spock

7 maddenin B şıkkı..

Bende de konuşa anlama ve okumada sıkıntı yok ama ehliyet H..

İlla B alacağım diyorsan: OCAK 2016 bekle... Sana BE ehliyeti verilir.. B(ENGELİ) anlamına gelen; BE ehliyeti. Altını dikkat çekerim: B değil de BE...

Spock

Başka hastaneye gidip alın. Hatta ille devet hastanesine gerek yok. Sürücü kurslarının rutin olarak sağlık raporu için yönlendirdiği yerlerden de uygun rapor alabilirsiniz.
Tabii, yukarıdaki maddelerde anılan işitme sınırlarında olduğunuzu varsayarak diyorum bunları...

Üst Alt