Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CMT (Ağır Aksonal PNP) ve düşük ayak ile %40 barajını geçebilir miyim?

turkifurki3162

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle şunu belirteyim. Tek isteğim bir işe girip çalışabilmek başka hiç bir şeyle işim yok.

Selamlar arkadaşlar,

24 yaşındayım, Charcot-Marie-Tooth (CMT) hastasıyım ve 4 gün sonra yeni bir heyet randevum var. Daha önce girdiğim heyette sadece %20 oran aldım ve bu durumun hatalı değerlendirmeden kaynaklandığını düşünüyorum. Tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Mevcut Tıbbi Durumum ve EMG Bulgularım:

• EMG Sonucu: Distal ağırlıklı aksonal sensörimotor polinöropati lehine, AĞIR nitelikte hasar.
  • Kas Gücü: Sağ alt ekstremite 2/5 (Düşük Ayak), sol alt ekstremite 3/5. Ayak ucuna veya topuğuna kalkma fonksiyonum tamamen kayıp.
  • Yardımcı Cihaz: Sağ ayağımda düşük ayak nedeniyle sürekli AFO kullanıyorum.
  • Deformite: Her iki ayakta CMT’ye bağlı belirgin Pes Cavus (Yüksek Kavis) mevcut

Önceki Heyette Yaptığım Hatalar:

1. Tek Branş Tuzağı: Önceki raporumda sadece FTR (Fizik Tedavi) muayene yapıp %20 verdi. Nöroloji branşı raporda yer almadı veya değerlendirme yapmadı. Oysa hastalığım nörolojik kökenli.
  2. Tanı Kodu Yanlışlığı: Rapora spesifik CMT kodu (G60.0) yerine genel "G62.9 - Tanımlanmamış Polinöropati" yazıldı. Bu da oranımı düşürdü.
  3. Fonksiyonel Kaybın Anlatılamaması: Muayenede AFO ile yürüdüğüm için doktor "iyi yürüyorsun" diyerek geçti, oysa cihazsız mobilizasyonumun imkansız olduğunu ve kas gücü kaybımın (2/5) ağırlığını vurgulayamadım.

Sorum Şudur:Yeni heyette Nöroloji, FTR ve Ortopedi branşlarının üçüne de görüneceğim. "Ağır Aksonal" EMG bulgusu ve 2/5 kas gücü ile %40 barajını geçme şansım nedir? Benim durumumda olup Nöroloji cetvelinden (Tablo 1.4) veya FTR yürüyüş bozukluğu cetvelinden (Tablo 4.1) yüksek oran alan var mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Üst Alt