Öncelikle şunu belirteyim. Tek isteğim bir işe girip çalışabilmek başka hiç bir şeyle işim yok.
Selamlar arkadaşlar,
24 yaşındayım, Charcot-Marie-Tooth (CMT) hastasıyım ve 4 gün sonra yeni bir heyet randevum var. Daha önce girdiğim heyette sadece %20 oran aldım ve bu durumun hatalı değerlendirmeden kaynaklandığını düşünüyorum. Tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Mevcut Tıbbi Durumum ve EMG Bulgularım:
Önceki Heyette Yaptığım Hatalar:
Sorum Şudur:Yeni heyette Nöroloji, FTR ve Ortopedi branşlarının üçüne de görüneceğim. "Ağır Aksonal" EMG bulgusu ve 2/5 kas gücü ile %40 barajını geçme şansım nedir? Benim durumumda olup Nöroloji cetvelinden (Tablo 1.4) veya FTR yürüyüş bozukluğu cetvelinden (Tablo 4.1) yüksek oran alan var mı?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Selamlar arkadaşlar,
24 yaşındayım, Charcot-Marie-Tooth (CMT) hastasıyım ve 4 gün sonra yeni bir heyet randevum var. Daha önce girdiğim heyette sadece %20 oran aldım ve bu durumun hatalı değerlendirmeden kaynaklandığını düşünüyorum. Tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Mevcut Tıbbi Durumum ve EMG Bulgularım:
- EMG Sonucu: Distal ağırlıklı aksonal sensörimotor polinöropati lehine, AĞIR nitelikte hasar.
- Kas Gücü: Sağ alt ekstremite 2/5 (Düşük Ayak), sol alt ekstremite 3/5. Ayak ucuna veya topuğuna kalkma fonksiyonum tamamen kayıp.
- Yardımcı Cihaz: Sağ ayağımda düşük ayak nedeniyle sürekli AFO kullanıyorum.
- Deformite: Her iki ayakta CMT’ye bağlı belirgin Pes Cavus (Yüksek Kavis) mevcut
Önceki Heyette Yaptığım Hatalar:
- Tek Branş Tuzağı: Önceki raporumda sadece FTR (Fizik Tedavi) muayene yapıp %20 verdi. Nöroloji branşı raporda yer almadı veya değerlendirme yapmadı. Oysa hastalığım nörolojik kökenli.
- Tanı Kodu Yanlışlığı: Rapora spesifik CMT kodu (G60.0) yerine genel "G62.9 - Tanımlanmamış Polinöropati" yazıldı. Bu da oranımı düşürdü.
- Fonksiyonel Kaybın Anlatılamaması: Muayenede AFO ile yürüdüğüm için doktor "iyi yürüyorsun" diyerek geçti, oysa cihazsız mobilizasyonumun imkansız olduğunu ve kas gücü kaybımın (2/5) ağırlığını vurgulayamadım.
Sorum Şudur:Yeni heyette Nöroloji, FTR ve Ortopedi branşlarının üçüne de görüneceğim. "Ağır Aksonal" EMG bulgusu ve 2/5 kas gücü ile %40 barajını geçme şansım nedir? Benim durumumda olup Nöroloji cetvelinden (Tablo 1.4) veya FTR yürüyüş bozukluğu cetvelinden (Tablo 4.1) yüksek oran alan var mı?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.