Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Clonex (Klozapin) nasıl bir ilaç? Deneyimlerinizi yazar mısınız?
@creatinonofworld, Bizdede gitmedi sesler ama eskiye göre daha yönetilebilir şekilde.
Laroxyl Clonex yan etkisi olan aşırı salya için verilen farklı tür bir antidepresan bizede verdi doktor 10 mg ama maniye sokar korkusuyla çok kullanamadık o tür belirtilerde yaptı zaten siz fayda gördünüzmü laroxyl den?
@Pickle, +1.Yine tahlil istiyorlar yazabilmesi için raporunun da olması lazım.Günlük kullanımı doğru girmeli wbc değerini sistem üzerinden doğru girmeli.
@creatinonofworld, @Pickle, @NewDay, Normalde reçeteye wbc değerini yazmadan eczacı istesede veremez clonexi sistem o değerin girilmiş olmasını mecbur tutuyor.
Büyük ihtimalle aile hekimi oraya sallamasyon bir değer giriyor çünkü sistem tahlil yapılıp yapılmadığını takip etmiyor doktorun girdiği değeri baz alıyor.
Ama 2-3 ayda birde olsa tahlil yapılsa iyi olur çünkü zayıf bir ihtimalde olsa beyaz kürenin ne zaman düşeceği belli olmaz ve bu değer çok düşürse ölümcül olabiliyor.
@kara duman, ben nasıl alabiliyorum abi aile hekimliğinden şimdiye kadar hiç sorun çıkmadı
2 haftada 1 kan veriyorum. Ama kan verdiğim günün 10 gün sonra ilaç biterse tekrar kan tahlili olmadan ilacı yazıyor doktor.
Dediğin gibi herhalde bir oran sallıyor oraya veya en sonki kan tahlilin sonucunu yazıyor.
Şubat ayında klozapine başladım. ilk 18 hafta haftada bir sonraki Şubata kadar iki haftada bir daha Sonra ayda bir kan tahlili gerekiyor., 2-3 ayda bir biraz fazla her ay olması gerekiyor
@creatinonofworld, Dediğin gibi büyük ihtimalle daha önce ki son tahlil sonucunu yazıyor reçeteye.
Bizim doktorda kan aldırıyor ama beklemeyelim diye sonucu çıkmadan önceki tahlilde ki değeri yazıyor ama öğleden sonra sonuç çıkınca ikimizde takip ediyoruz değerlerde anormallik olursa telefonla haberleşiyoruz şimdiye kadar sorun olmadı olmazda inşaAllah.
Allah halden anlayan iyi doktorlarla karşılaştırsın Amin.
Sıkıntılı değerleri doktor söyledi bana.
1500 (1.5) altında tedbir alınması lazım.
500 (0.5) çok riskli ölümcül olabilir.
Birde Neotrofil değerleri var oda önemli.
2-3 ay derken en geç zamanı söyledim 2 ayı hiç bir şekilde geçmemesi lazım.
Bizim doktor ilk 18 haftada haftada bir sonra ayda bir şekilinde yaptı şu an ayda bir veriyoruz kanı ayrıca sağlık bakanlığı bu süreleri dahada esnetti dedi.