Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Clonex (Klozapin) nasıl bir ilaç? Deneyimlerinizi yazar mısınız?

@KırıkZihin,

solian ben de de kabızlık yapmıştı. hem de şiddetli. ayrıca bana bir ilaçla tedavi olayım bir şikayetimi gidereyim derken başka bir şikayet üretmek mantıklı gelmiyor. o sebepten solian kabızlık yapıyorsa kabızlığı geçirmek için başka ilaç kullanmak yerine solianın yerine başka ilaç tercih edilmeli bence. doktorunuza bunu söyleyebilirsiniz.

@kar&yağmur, Solian çok kuvvetli bir ilaç, bundan mütevellit kullanması uygun görülmüşse kullanmalı diye düşünüyorum. Bende mesela bütün kabız yapan ilaçları kullanıyorum, anafranil, clonex, ve solian... Lakin iyileştiriyor. Zaten mühim olanda bu şahsen. Oluşan şikayetlere yönelikte, onları ortadan kaldıracak ilaçlar kullanıyorum...

Bendede başta kabızlık yapmıştı sonra düzeldi. Ayrıca clonexten öncede sesler olduğunda gökyüzüne veya evdeyken yukarılara bakma dürtüsü oluyor. Sanki zorla yukarılara bakıyorum. Birkaç sene öncede çenem, dilim istemsiz kendiliğinden hareket ediyordu. Dişlerimi kontrolsüz sıkıyordum. Bu halde geçti şu an son 10 gün kadar önce clonex dozu yükseltti doktor ve 10 gündür her gece altıma kaçırıyorum. Ne zaman düzelir bu yan etki ?

@ATA 1881, Hocam öncelikle geçmiş olsun. Yukarı bakma dürtüsünün tıptaki adi okülojirik kriz (oculogyric crisis). Bende bu aşağı doğru oluyor, gökyüzüne değil. Hangi ilacı kullandıysam bunu yapıyor. Siz nasıl atlattınız? Lütfen biraz bilgilendirir misiniz?

@İçgörüsümaxolan, yukarı bakma dürtüsü geçmedi. Ses olduğunda veya olucakmış gibi hissettiğimde dışarkayken evdeyken farketmiyor yukarılara bakma dürtüsü oluyor. Dışardayken olunca rahatsız oluyorum dışardan bakınca tuhaf gözüküyor gibi geliyor.

Ben yarım akineton içiyordum en son bıraktım deneme amaçlı doktor ile ilk hafta bakma oldu yukarı fakat şimdilerde olmuyor inşallah daha da olmaz ama olma ihtimali yüksek bence

Üst Alt