Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çin Beike Biotech' de Kök Hücre tedavisi olan var mı?

ebruli2305

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba her şansımızı denemeği düşünüyoruz olursa herşeyi açık açık yazıçam herkes gibi üstü kapalı konuşmıycam hepimize umut oluruz inşallah ankarada gittik başvurduk formlarımız hala orada 4 ay oldu nerdeyse arıyoruz bir ayhan hoca haca gitti dediler allah kabul etsin sonra aradık tatilde sonra aradık bakamadı daha dediler işte bukadar ilgileniyorla türkiyede kök hücre ile ,büyük bir pasta dilimisiniz bitirmek istemiyorlar biz çinde bir fayda görürsek heryerde yayınlanması için uğraşacağım...

Biz ankara fizik tedavi hastanesinde 90 gün kaldık doktorlar ile çok konuştuk onların dediği çinin dünyadan çook ayrı çalıştığını belirtti hocamız bize kök hücre konusunda 2001 yılından buyana büyük yol aldıklarını türkiyenin de içinde bulunduğu asya örgütünün bu konuda çok geri kaldığını belirtti hocamızın bize söylediklerine göre %100 bir iyileşme olmasa bile bazı hastalarda gözle görülür iyileşmeler yaşandığını belirtti okuduğunu makalenin kaynaklarını yollarsanız seviniriz

nasıl ya,çine gidip kök hücre nakiliyle sca,fa falan tedavi ediliyo mu?

evet çinde kök hücre yapılıyor hemde 2001 yılından buyana fa hastalığına ve omurilik felçlilerine kök hücre uygulanıyor( sca )bilmiyorum sitesine girip araştırabilir hatta başvuru bile yapabilirsiniz bilginize

Arkadaşlar sadece çin değil artık bütün dünya ülkelerinde bioteknoloji labovatuarları bulunuyor vede aslında birçok hastalığın tedaviside bulunmuş vaziyette fakat bu bizim düşündüğümüz kadar kolay değilöyle hemen uygulamak önce eski yatırımcılar parasını kazanacak şimdi ise bu işe milyarlarca dolar yatıran sponsorlar var aslında bir çoğu farklı organlar üzrinde çalışıyor yinede önümüzdeki 3-5 yıl içinde artık birçok genetik hastalıktan kurtulmuş olacaz uzun vadede ise 30-50 yıl gibi yeni kopyalanmış insanlarla beraber yaşayabiliriz.

arkadaşlar bütün yazışmalar tamam şuan onay aşamasında bekliyoruz bütün bilgileri sizlerle paylaşıçam

Belirtilen hastalıklara uygulanılıyor ama tedavi yönünde uygulama değil, deneysel ve hırsızlık... İtibar edip Çin'e gitmeyin sakın!!!

gerçekden bir tedaviyi bulurlarsa bu en fazla 2 sene sonunda bütün dunyada uygulanır.inanmayın çinde yada başka bir yerdeki tedavisi var yalanlarına....

ben gidicem burada paylaşırım 1 aydır hastane ile görüşüyorum 3 tane türkiyeden hasta ile görüştüm. dünyadan ise amerika isviçre almanyadan yüzlerce kişi gitmiş bu söylediğim 3 ülkeden bile kalkıp çine tedaviye gitmişler ben de gidip şansımı deniyeceğim dünyada bulunan bir tedavi yöntemi türkiyede uygulanması 10 seneyi geçer. yada bizde bulunursa tedavi bulan doktorum bastırıp parayı yine yurtdışı alır biz yine kalırız.

Bende bu konuda bir video izlemiştim güncel bulursam buraya eklerim çoğu ülke bu çalışmaları etik bulmadığı için yapmıyormuş (aslında elindeki ilaç vs. stoklarını bitirmek ve altyapıyı bozmamak için anlıcanız ticari kaygılardan dolayı etik bulmuyoruz diyerek kılıf buluyorlar) ABD, Kanada gibi gelişmiş ülkelerden dahi akın akın Çin e bu hastanelere hastaların gittiğini izlemiştim bende video da bugün bakıcam bulursam videoyu buraya ekleyeceğim, Rabbim şifa versin.

ebruli kardeşim 2001 de fılmlerım ve evraklarım ıstendı pekın den.. emar goruntulerını cd ye aktarıp gonderdım. bana gel uygunsun dedıler. benım bu olaylarımı takıp eden huseyın ısımlı maddı durumu cok cook ıyı bı abımız nüfüsünu konusdurup tedavı ıcın gıttı. dr un ısmı huan hongyun du (okunuşu). uzatmayım ben gıtmeden abımız turkıyeye gerı döndü parayı cok seven bı ınsandı ve kaybettıgı paraları ıle umdugunu bulamaması ciddi psıkolojık sorunlar yasamasına sebep oldu. ben kesınlıkle umudunu kırmak ıstemem senle aynı durumdayız , küçüçük bı umut ıcın dunyanın öbür ucuna gıderım ama sonunda üzülmenıde kesınlıkle ıstemem , bunun ıcın bıldıgımı anlattım hakkını helal et..

Aramızdan birilerinin Çin gibi sağlık alanında hukuki altyapısı netleşmemiş bir ülkeye gidip tedavi umudu aramasını oldukça trajik buluyorum. Bir ara İran modası vardı. Cincilerden medet uman okumuş yazmış omurilik felçlilerini de gördüğü için bu gözler şaşırmıyorum da ancak üzülmemek elde değil.

2008-2010 arasında ABD de dünyanın en gelişmiş sağlık merkezlerinden Cleveland Kliniğin olduğu yerde yüksek lisans yaptım. Gerek bu klinikte gerekse ABD nin diğer önemli merkezlerinde kök hücreyle ilgili dünyanın en ileri çalışmaları yapılıyordu. Buna rağmen hiçbir para sorunu olmayan son derece zengin onlarca omurilik felçlisi gördüm. Örneğin üniversitede okuyan akıllara zarar zenginlikte bir ailenin sakat çocuğuyla ve babasıyla konuşmuştum. Tüm gelişmeleri takip eden ailesi herşeye hakimdi ve kısa vadede bir çözüm olmadığını biliyorlardı. Dünyanın sağlıkta en az on yıl ilerisinde bir ülkede hal buyken Çin gibi güvenilir kaynaklarca denetlenemeyen dolayısıyla kıymeti kendinden menkul ülkelere gidip bunca para harcamanın anlamı nedir anlayamıyorum.

Sadece harcayacağınız paraya yazık değil bunun yaında sağlığınızdan olma riskinizde var. Resmen denek olarak kullaılacaksınız....

arkadaşım bi git bakalım olursa bizde gideriz, olmassa anlarızki gene bi umut tacirliği i Herşeyin hayırlısı artık

Nisan ayında gidiyoruz çine

merhaba,

3,5 yaşında işitme engelli ve serebral palsi tanılı oğlumun tedavisinde başarılı olacağına inandığımız için Nisan ayında Beikede tedaviye alınıyoruz.Uzun yazışmalar sonunda oğlum kabul edildi.
İnşallah güzel şeyler olur ve bu güzellikleride sizinle burada paylaşırız.

inşallah umutlarımız boşa çıkmaz.

inşallah sizin için duacıyız allah umudunuzu boşa çıkarmasın

işallah hayırlı olurda sapağlam gelir benim filmlerim kontrol ediliyor 1 aydır haber bekliyorum bende

140,000 TL kendini siğortalattıktan sonra oğlunu çindeki hastaneye yatırdıktan sonra dönüp masraflar için intehar eden babayı duymadınız sanırım.

sayın boodi,
ocak ayında giden 2 aile görüştüm.Tedavi için kabul mektuplarını onaylayınca kaporayı yolladık.kaşeli para ulaşmıştır dekontları geldi.Paranın kalanını da mart ayında yatıracağız.oraya gittiğimizde tedavinin masrafı ödenmiş olacak.Ekstra çıkarsa biz istersek uygulanıyormuş.Ayrıca dönerken borcu yoktur kağıdı veriliyormuş.
Acaba sizin duyduğünuz hikayede çinin hangi hastanesi geçiyor.Ayrıca çinde tıp fakültesine gidiyoruz.özel hastane değil.Ebrunun dediği gibi ne demek istediniz?
iyi dilekler için teşekkürler.

Sayın "oğlum"
Ocak ayında giden 2 ailenin nekadar ilerleme kaydettiğini bizede anlatabilirmisiniz

paranın ulaşması borcu yok kağıdı kaşesi bunlar sade formaliteler yani aslında tedaviden yanıt alınması konusunda garanti verebiliyorlarmı acaba. ( YANİ diye soranlara cvp bu) ,,,,,,,,,, izmir ege üniversitesindede kök hücre nakli yaptıran bir hasta duymuştum hemde 4 defa sonuç olumsuz şevkinizi kırmak değil amacım ama.
şahsi fikrimi açıklayım sizlere çin kas hastalığına bir çare bulacak ve dünyanın sayılı ve milyonlarca dolar harcayan ülkeleri bundan yararlanmıcak yada haberi olmıcak yada çindeki o hastane yada adı herneyse bunu dünyaya pazarlamıcak öylemi en azından şunu yapmalısınız FDA tarafından onaylanmışmı tedavileri bunu sorun onlara

tamam o zaman sizlere şifalar diliyorum allah yar ve yardımcınız olsun.

bu tedavi giderleri yada sizden istenen para toplam ne kadar acaba

ya bırakın arkadaşlarr başka yerde değilde çindemii adı bile çinse konuşulamaz ... 6 yaşındaki suça itilen kızları sıraya dizip kafasına sıkıyorlar ... çinde kök hücre yapılıyor bilgisini napacaksın boşverrrr gerek yokkk

inşallah başarı ile dönersiniz de sağlığınıza kavuşursnz ! ben de de hafif derece de sp var ! sorununuz çözülürse bizler içinde önemli bir gelişme olur :)

Umarım bu işe girişirken bir bilim adamına falan danışılmıştır...

Bize yani oğluma yazılan tüm yanıtlara genel cevaplar yazacağım;
Öncelikle çine gidiyoruz çünkü tıp fakültesinde yapıyorlar.
ücret yapılacak kök hücre enjeksiyonunun sayısına göre değişiyor 20.000 usd -25.000 usd arası biz 6 enjeksiyon yaptıracağız fiyatı 23.000 usd.
genel olarak herkes bilir ki kök hücre bir denemedir.kimde ne kadar ilerleme olacağını kimse bilemez.Nasıl ki ilik nakli de bir kök hücre tedavisidir ki kiminde başarılı olur kiminde olmaz.Herkez şüphelenmekte haklı ancak siz kendi hastalıklarınız için bu yorumları yapıyorsunuz.Ben canımın parçası için yapıyorum bunları.para pul hiç kıymetli değil daha 28 yaşındayım ve bu paraları tekrar kazanacak çok günlerim var inşallah.
burda nöroloji profesörleri ile görüştük.Oğlunuz kalp hastası,kanser yada diyabet olsaydı kesin deneyin derdik dediler.Çünkü bunlarda artık sonuçlar netmiş.Ancak kas ve motor becerileri yada işitme engelinde henüz deneme aşamasındaymış.tedavi olarak Türkiyede yapılmaya başlanması 2050 leri bulurmuş.
Giden ailelerden birisi otistik oğlunda algı artışı olduğunu söyledi.Diğeri tikleri (baş sallaması ) durmuş.hatta ikinci kez gitmek istiyorlar.
günlerce makale okudum.Hollanda merkezli 1 firma ile görüştüm.amerikadan 2 firma ile görüştüm.ama son kararım Beike.Ömür boyu gitsemiydik demektense :)

Evet, Türkiye'de bu yöntemin harekete geçirilmesi 20-30 yılı rahat bulur. Onun yanı sıra ne gibi olumsuz sonuçlar olabileceğini de dile getirdiler mi işin uzmanları? Bu konularda özellikle internette tam bir bilgi kirliliği yaşanmakta malum; bundan dolayı sanırım siz de inceden bir eleme yapmışsınızdır. Her neyse, umarım sevindirici bir sonuç alırsınız. Geçmiş olsun.

Takip ettiğiniz (günlerce okudum dediğiniz kimi makaleleri) yazıları falan uygun olduğunuzda burada paylaşabilir misiniz? Yerli kaynaklar çok kısıtlı bu hususta fakat yabancı kaynaklar olsa gerek; onları da paylaşırsanız minnet duyarım.

İyi haberler bekliyoruz.

Üst Alt