Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çifte vatandaş olan engellinin arcını kimler kullanabilir?

ergunnn

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Merhaba,

Ablam yurtdışında yaşamakta ve çifte vatandaş. Engeli ortopedik ve %90 üzeri. Yurtdışında sahip olduğu aracını getirip Tr de bırakmak istiyor. Geçici ithalat kapsamında araç 2 sene kalabiliyor artık. Benim sormak istediğim kendisi içinde olmadığında ben bu aracı kullanabilir miyim? Geçici ithalat yolu ile gelen araçları sadece şahsın kendisi, eşi ve çocukları kullanabildiğini biliyorum. Ama ablamın engel durumu dolayısı ile vekaleti veya vasisi olarak kullanabilme şansım var mıdır? Teşekkürler.

Ablan aracı Türkiye'ye getirdiğinde aracı sadece Yurtdışında 6 ay ve daha uzun bir süre kalan kişiler kullanabilir sizin o aracı kullanma yetkiniz bulunmamaktadır. Eğer kullanırsanız ve trafik ekibine yakalanırsanız aracınız bağlanıp en yakın gümrük müdürlüğüne teslim edilir. ( Normal araçlar için böyle engelliler için bir ayrım yok ) Ayrıca ablanız arabayı Türkiye'ye bıraktığında yurtdışına çıkamaz araçla girdiğinden sadece araç ile çıkış yapabilir. Araçsız çıkması için aracı en yakın gümrüğe teslim edip öyle çıkabilir diğer türlü çıkamaz. ( Hem emniyette çalışıyorum hem de çifte vatandaşlığa sahibim bu konuyu oldukça fazla araştırdım müdürlerle bile konuştum )

Normal işleyişi biliyorum, aynen anlattığınız gibi. Engelliler için farklı bir durum olabilir mi diye merak etmiştim. İş akdi ile şöför tayin etme durumu ile ilgili bir bilginiz var mı?

Üst Alt