Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça çıkığım var. Nasıl bir araç kullanabilir, nasıl bir ehliyet..?

• Konbuyu başlatan deniz1
  • Başlangıç tarihi
D

deniz1

merhaba arkadaşlar.bendede doğuştan çift taraflı kalça çıkığı var.bende ehliyet almak istiyorum.bana hangi sınıf ehliyet verirler sizce.düz vites araba alsam kullanmakta zorlanır mıyım?

Ayaklarınızı kullanma sorunu yaşıyorsanız, yani gaz-fren kullanmakta zorlanıyorsanız, gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanabilirsiniz. Özel donanımlı araç olursa H sınıfı sürücü belgesi alırsınız.
Eğer kullanımda hiç bir sorununuz yoksa, B sınıfı sürücü belgesi de alınabilir...

%45 doğuştan kalça çıkığı engelliyim.Ehliyetim yok.ÖTV indirimli araç alabilir miyim?Alabilir isem hangi yolları izlemeliyim?Cevabınız için teşekürler.

bende % 45 engelliyim fakat b sınıfı ehliyetim var . ben ehliyet için sağlık raporunu alırken sonuçta dr beni gördu ve b sınıfı için rapor verdi . sizce bir sorun yaşanırmı .şuan otomatik vites bir araç (ngellilerin indiriminden yararlanarak)almak istesem hangi yolu izlemem gerekir.

handan hanım,
Benim %40 sol ayaktan engelim var b sınıfı ehliyet sahibiyim normalde verilmemesi gerekiyor,
ötv siz araç almak için ehliyetinizi h sınıfına cevirmeniz gekiyor bunu içinde alaçağınız raporla sadece direksiyon sınavına girmeniz yeterli olacaktır.

Hiç bir sorun yaşamazsınız Handan. Rapor uygunsa kimseyi ilgilendirmez... Ama iş vergi avantajlı araç alımına geldi mi, o zaman Uşaş'ın dediği gibi, H sınıfı sürücü belgesi şart

OturanBoğa;

ya ben düz vites kullanıyorum fakat her bayanın da dilediği gibi otomatik vites bir araba fena olmazdı. 2, ellerini araştırırken bir arkadaş bu önerisini sundu sıfır alınır dedi ama h sınıfı için dönüş nasıl olur orası bana karışık geldi sil baştan ehliyet almam mı gerekecek ?

Üst Alt