Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça çıkığım var. Araç raporunda sürücü olamaz yazıldı!?

cansinn_55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba doğuşdan kalça çıkıklığım var sağ ve sol ayağımda kısalık var indirimli araç almak için heyete girdim h sınınfı ehliyetim 10 sene önce alınmışdı araç almak için raporumu yenilemem gerekiyordu heyete girdim heyet raporunda özel tertibatlı arac kullanamaz. 2022 yasadan yararlanamaz. Raporumda yüzde 30 verildi ben şimdi indirimden araç alamıyormuyum bu şekilde özel tertibatlı araç kullanamaz ne demek anlayamadım bu konu hakkında açıklama yapabilirmisiniz? Bir çok araba fabrikalarıyla görüştüm herkez birsey söylüyor biri olumlu cevap veriyor biri olumsuz cevap veriyor inanın bunaldım artık lütfen bi açıklama istiyorum h sınıfı ehliyetim var doğuşdan her iki ayağımdada kalça çıkıklığı var ben ötvsiz araç alımından yararlanabiliyormuyum.

Geri zekalılara sanki onu sormuşlar tertibatlı araç kullanamaz ne demek.Zaten ayağınla ilgili engel oran vermişler diyerlerini yazmasada olurdu çünkü yapılan açıklamalar yanlış ve sıkıntı çıkara araç alınırken.Sürücü belgenide değiştirmen gerekiyor.

İzmirde kurtuluş abi vardı çocuk felci geçirmiş ve 2 bacagıda kısaydı el gaz tertibatlı yurt dışından bmw getirmişti sonuçta kalça çıkığı ve kısalık ortopedik verilir alırsınız.

benım anlamadığım konu doğuştan kalça çıkıklığım var h sınıfı ehliyetim var heyetde yüzde 30 engel raporu verdi. ben araba fabrikasıyla görüştüğümde heyet raporunda yanlış yazılan bi durum var diyorlar. anlamadığım benım engelim her iki ayağımda ben indirimden araç alamıyormuyum heyet özel tertibatlı araç kullanamaz yazmış bunu anlamadım ben ne kullanacam nasıl bir araç kullanacam onu anlamadım

Kardeşim senin yapıcağın iş Yen'i sürücü belgesi baş burusu yapıp kodlarını aldıktan sonra rapor çıkarman gerekir kim araç kullanamaz derse elindeki sürücü belgesi raporunu gösterip gözüne sokarsın.O kodlara göre raporunu yaptırırsın.

KÜREKÇİ

kardeşim yeni sürücü belgesi başvurusu nereye yapacam ben? sürücü kursuylada görüştüm h sınıfı ehliyetin varsa trafiğe gidip yenileteceksin dediler bizlik değil diyorlar. ben anlamadım bu işi herkez bişey söylüyor senin söylemek istedğin kod derken bunu sürücü kursumu veriyor. benim engelim doğuşdan ortepedik kalça çıkıklığı her iki ayağımdada var.yeni aldığım heyet raporundaki bilgiler yeterli değilmi araç almak için özel tertbatlı araç kullanamaz yazıyor e ben nasıl bir araç kullanacam anlamadım

cansinn_55

Ehliyetini yenilemen için Aile hekimine bir resimle gideceksin.Sana resimli form hazırlayıp rahıtsızlıklarına göre uzman hekimlere yönlendirecek gideceğin uzman hekimler devlet veya özel hastanelere gidilebilir.Uzman hekimler rahıtsızlık ve engel durumunu rapora yazıldıktan sonra İl sağlık kurumuna baş vurulacak İl sağlık kurulu belirlediği bir günde seni heyete çağrıp kodları belirleyecek.Kodları belirtilmiş raporla emniyete başvurulup yeni sürücü belgesi alınacak.

Kürekçi. Vermiş olduğun bilgi için cok teşekkür ederim. Peki benım engelime göre senin söylediğin işlemleri yaptıkdan sonra araç alırken indirimden yararlanabilirmiyim sonuçta benim doğuşdan kalça çıkıklığımdan dolayı engelim var

cansinn_55

Öncelikle aile hekimi sizi bir hastaneye ehliyet için gönderece ehliyetinizi aldıktan sonra ötv için başvurursunuz istediğiniz raporu alamasanız il sağlık müdürlüğüne itiraz söreci başlatırsın.

cansinn_55

Manuel vitesli aracı özel donanım olmaksızın kullanmanıza mani bir engelinizin olması lazım ki araç alımında vergi avantajından yararlanabilesiniz. Çift taraflı kalça çıkıklığının bu tür bir kısıtlamaya neden olmadığına karar vermiş doktor. Siz farklı mı düşünüyorsunuz?

Üst Alt