Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cezai ehliyeti olmayan bir memur bu sebeple emekli edilir mi?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
2012 bir dövüş olayından dolayı doktor cezai ehliyeti yoktur diye yazmış. Bu yüzden 2017 yılında dava sonuçlandı ceza verilmedi bana. Bugün polis gelmiş. İdari

Bilmem nesinden dolayı tekrar rapor istiyolarmış benden. Eğer şimdi ki rapordan cezai ehliyeti yoktur diye rapor verirrlerrse memurluktan atarlarmı yada emekli falanmı ederlermi

Not :Bir buçuk yıldır memurum

mehmet_ea

Bu iki durumun birbirleriyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Ben de çok bilerek yazmıyorum ama bence de olsa olsa hastalığınızın görevinizi yapmaya mani olmadığına dair, tedavi ile çalışmanızın mümkün olduğuna dair bir yazı isterler sizden o kadar. Kaldı ki adli konuda alacağınız rapor çok lokal kalacaktır, kurumunuza bildirilmeyecektir.

etna 01

Hayır, böyle bir şey olmaz. Cezai ehliyete dair değerlendirme öyle pat diye verilemez. Adli bir olaya karşılık mahkeme sevki ile gidilecek adli tıp kurumu'nun raporu ve mahkeme kararı belirler bunu.

Bir kişiye TCK kapsamına giren bir suçtan ötürü ceza verilmemesinin bazı şartları vardır. TCK'da bu şöyle açıklanır

Akıl hastalığı
Madde 32- (1) Akıl hastalığı nedeniyle, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez. Ancak, bu kişiler hakkında güvenlik tedbirine hükmolunur.

(2) Birinci fıkrada yazılı derecede olmamakla birlikte işlediği fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği azalmış olan kişiye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine yirmibeş yıl, müebbet hapis cezası yerine yirmi yıl hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek ceza, altıda birden fazla olmamak üzere indirilebilir. Mahkûm olunan ceza, süresi aynı olmak koşuluyla, kısmen veya tamamen, akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri olarak da uygulanabilir.

Bu hususun mevcudiyeti yetmez, beraberinde ihtisas kurulunun bu yöndeki kanaati mahkemece de benimsenmiş olması gerekir.

Cezai ehliyet yoktur raporu adli tıp kurumundan verilir . 1 - 3 hafta arası yatış sağlanarak ilaç ve tedavi olmadan kişinin ruhsal durumu ve olay anında ki duygu durumu tespit edilir . Olay anında işlediği suçun yaratacağı etkileri ve sonucunu kavrayamıyor yazılı rapor ile cezai ehliyeti olmadığı tespit edilmiştir yazılır . Yüksek güvenlikli hastanede tedavi görmesi istenir . Genellikle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları bölümünde mahkum koğuşunda yatış sağlanır . Bakırköy de yatıştan öncesi rahatsızlığın tespiti için hekim görüşmesi yapılır . Hekim gerek görürse yatış sağlar veya ayaktan heyete girip dosyası adliyeye gönderilir . Dosyayı inceleyen savcı 5 yıl süresince 6 ayda 1 hekim kontrolü ve tedavi ister . Bu ceza sabıka kaydı olarak düzenlenmez . Bu 5 yıl boyunca kontroller yapılmazsa veya kaçılırsa hapis cezası tazyik edilir , sabıka kaydına işlenir .

Sabıka kaydı olmayacağı için ve adi suç olduğu için memuriyet riske girmez .

Mehmet kardeş size bir sorum olcak benimde sizin yaşadığınız gibi bir olay başıma geldi yardımcı olurmusunuz.Ben psikoz hastası bir engelliyim.yeni atandım. Bu arada devam eden ceza davam var(vergi suçuna iştirak etmekten) Ben bir işe girmiştim paramı almayıp bir ay sonra çıkmıştım. Bu şirket vergi kaçırıyormuş ne bir yerde imzam var ne bir yetkim nede bir şeyden haberim.Bende hasta olduğumu beyan ettim hakim beni Atk ya sevk etti.şimdi burdan ceza ehliyeti yoktur diye rapor verirlerse davadan beraat ederim. Ama öğretmenliğime bir şey olurmu? Not ;hakikaten o sırada ilaçlardan ve hastalığımdan algılamam yoktu kaldıki biz hiç muhasebe işleriyle ilgilenmedik getir götür işine bakıyordum.sizinde böyle bir durum olmuş nasıl sonuçlanmıştı söylermisimiz teşekkürler

Hiç endişelenmeyin ben ağır bir suça karışmama rağmen ceza almadım. Çünkü ilaç fln kullanmıyomdum ve suç işlemekten başka bir çaren kalmamıştı. Kaldi ki siz suç bilerek bile işlemediniz sadece tek suçunuz bilmeden yasa dışı bir kuruluşta ekmek parası için çalıştınız. Bu sebepten dolayı Size en ufak bir ceza gelceğini kesinlikle düşünmüyorum. İçiniz rahat olsun. Mahkeme sevkiyle gitçeğiniz yerde aynen yaşadıklarınızı ve bildiklerinizi anlatın. Size yardımcı olacaklardır. Hakimin karşısına çıktığınızdada bildiklerinizi anlatın yanlız bir avukat tutmanız size yararı olur. En azından daha iyi savunur sizi suçsuz olduğunuzu daha kolay ıspatlar.mahkemede size en fazla para cezası verir oda adet yerini bulsun diye tabi bu para sizin çok rahat karşılayabikeceğiniz düşük miktar para onuda ödedikten sonra sizi mahkemelik yapan şansız durumdan tamamen temizler. Şimdiden geçmiş olsun zeyzey kardeşim. Sakın sıkma canını . Sana garanti verirmki en fazla para cezası alırsıznız bu işten.sakın takma kafayı. İyi akşamlar dilerim

Çok sağolun.Peki cezai ehliyeti. yoktur diye rapor çıkarsa öğretmenlikte problem çıkarırlarmı sizce sizin olayınızda kurumunuz ceza ehliyetiniz olmadığını öğrenince ne yaptı memuriyetinize son vermeye yada emekli yapmaya kalkıştılarmı çok teşekkürler

Zeyzey45
sizinki aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali. cezai ehliyet yok derlerse akıl sağlığı yerinde olmayan birine öğretmenlik görevi veriliyor mu bilmiyorum. cezai ehliyet tam ve vergi kaçakçılığından ceza alırsanız kanunen devlet memuru olamıyorsunuz diye biliyorum.

Kaldı ki, cezai ehliyeti yoktur raporu almayı gerektirecek kadar da değilsiniz ve cezai ehliyeti yoktur raporu talebe göre alınmıyor okadar kolay verilmiyor.

Üst Alt