Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cam kemik hastası abimin %80 raporu var. ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

kingsawyer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Benim abim var kendisi cam kemik denilen hastalığa sahip. Sağ kol ve bacaklar kullanilmaz durumda ve araba kullanabilecek durumu yok. Abimin otv indiriminden yararlanarak ailemize bir araba almayi düşünüyorum ama % 80 rapor oldugu icin arac alamıyorum. Ee benim abim cocuklugundan beri bu hayati cekiyor ve onun isine yarayacak bir arac almak icin ne yapmamiz gerek. Dedigim gibi araci babam ve ben kullanacagiz ama abimin kullanabilme imkanu yok. Lutfen yardimlarinizi esirgemeyin. Saygılar. ..

%90 rapor dışında ötv siz araba almanız mümkün değil.ancak abinizin ortupedik bir rahatsılığı varsa %40 ve üzeri raporla alabilirsiniz

%90 ve üzeri yeni bir rapor almanız gerekiyor...

seydo6565;
Evet ortopedik bir rahatsizlik ama araci aldigimiz zaman kendisi kullanamayacak?? H sinifi ehliyet alamiyor bile...

Limooni;
Yauv bende onu anlamiyorum heyete giriyor ve % 80 rapor veriliyor. Oysa abim sol kolu haric uzuvlarini kullanamiyor. % 90 rapor nasil alabiliriz??

Konu araç alımı vb. bir hakkın kullanımı oldu mu, doktorlar oran vermemek için ellerinden geleni yapar çoğu zaman!

Merhabalar, kingsawyer arkadaşımızın abisi cam kemik hastası ve ortopedik rahatsızlıktır. Her türlü küçük çaplı sarsılmalarda bile kemikleri dayanıksız olduğu için zarar görür.
Bu tür durumda olan benimde teyzem var. yüzde 80 raporu var ve her geçen gün ağrıları artıyor. Benden başka kimsesi yok, sadece onun için araç almak hastaneye götürmek, gezdirmek çocukluğundan beri gidemediği göremediği yerleri göstermek istemekteyiz. Kendisi ilkokul mezunu bile değil 2 yaşında kırılmaya başlamış kemikleri.
Kendisi araç kullanacak durumda değil. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor peki?
Özel bir hastalıktır cam kemik milyonda bir görülen bir hastalıktır ve tadavisi hala yoktur. Bir istisna yokmu bu ve bunun gibi hastalıklar için yardımcı olabilirmisiniz???

Bülent bey, Teyzemin Okuma yazması var diyelim H sınıfı ehliyette aldığını düşünelim. Aracınıda aldığını düşünelim Allah korusun en küçük bir kaza esnasında kırılıcak kemikler var bunun sorumluluğunu kim alacak peki?? Zaten kullanamazda kullandığını düşünürsek kendisi 50 yaşında.

Haklısınız. Ama uygulama bu şekilde maalesef. Raporlu kişi adına başkasının kullanabilmesine uygun araç alabilmek için rapor oranının % 90 ve üzeri olması şart

Üst Alt