Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştırılamayacak İşler kısmı boş olduğu için hakem bir hastaneye sevk ediliyorum..?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, Savunma Sanayi Müsteşarlığına atandım,müsteşarlığa evraklarımı teslim ettim, beni bugün aradılar, bana raporumda "çalıştırılmayacak işler" kısmının boş olduğunu,beni hakem bir hastanaye sevk edeceklerini söylediler,haftaya müsteşarlığa gideceğim...

True blue gelişmeleri Paylaş bizimle

true blue

naptın bir gelisme var mı kardes,bendende kurum yarın bir gun yenileme istermi diye merak ettigim icin soruyorum.

true blue kardeş, hayırlı olsun diyelim o zaman yeni raporun.benim de raporumda Çalıştırılamayacağı işler kısmı boş,inşallah benden de yenileme istemezler yarın bir gün

catay

catay teşekkür ederim,ben yeni atanmıştım, raporumu atandığım kuruma göndermişler;çünkü kurumum sevk etmişti beni, gelişmeleri paylaşırım inşallah.

Ya ben bu ulke kadar sacma sapan isler daha gormedim yok alan bosmus yok bilmem ne ya arkadas arkasinda isdihdam yaziyormu bitti alan bos sa heryerde calisir demektir sadece zulum olsun maksat oraya doktor iki kelam bi selam yazinca gonulleri olacak

true blue kardeşim bende yeni atandım maliye bakanlığına, evraklarımı yeni teslim ettim.o yüzden yarın bir gün bendende yeni rapor istemezler inşallah.illaki calistirilamayacagi islerin niteligi mi yazilacak acaba rapora.Hakkımızda hayırlısı.

catay

Biz 4 kişi atandık, diğer arkadaşların raporunda yazmasaydı benden istemezlerdi,belki senin kurumun istemez, bilemiyorum.

EKPSS YÖNETMELİĞİNDE GEÇEN ?ÇALIŞABİLİR? İBARESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bilindiği üzere ?Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik? 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde ?engelli? ibaresi ?doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler? şeklinde tanımlanmıştır.

Bu tanımda geçen ?çalışabilir? ibaresinin kamuoyunda engelli adayların yeniden sağlık kurulu raporu almalarının gerekip gerekmediği yönünde tartışmalara sebep olduğu görülmüştür.

Bu çerçevede aşağıdaki hususların açıklanmasında fayda görülmüştür;

1- Engelli adayların yeni bir sağlık kurulu raporu almalarına gerek bulunmamaktadır.

2- Bahse konu ibare, kamu kurum ve kuruluşlarından geçtiğimiz atama döneminde Devlet Personel Başkanlığı?na iletilen ve ?kamu kurumlarına merkezi yerleştirme ile yerleştirildiği halde çalışamayacak veya kendi ihtiyaçlarını göremeyecek durumda olan adaylar hakkında nasıl bir işlem tesis edileceği? şeklindeki başvurulara bir karşılık olmak ve uygulama birliğini sağlamak üzere konulmuştur.

3- Bahse konu düzenleme yeni bir durum olmayıp, bir kadroda istihdam edilecek adaylar için aranacak asgari şart niteliğindedir.

4- İstihdam amaçlı sosyal politika uygulamalarında asgari düzeyde de olsa adayın ?çalışabilir? durumda olması temel şarttır. Aday için düzenlenen veya yerleştirme işlemi sonrası kurumca ihtiyaç duyulması halinde düzenlenecek olan sağlık kurulu raporunda kişinin ?çalışamaz? durumda olduğunun belirtilmesinin ?atanmaya engel olduğu?nun bilinmesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dpb resmi sitesinde duyurular bölümü.

Yönetmelik var gösterin uymazlarsa savcılık a şuç duyurusu yapın

true blue merhaba kardeş,raporunda Çalıştırılamayacağı işler kısmı dolduruldu mu, merak ettim.bir problem yoktur umarım.

catay

Sağlık kurulundaki hocalar raporunu yazıyoruz demişlerdi bana, çalıştığım kuruma "yeni rapor" göndermişler,kurumumu aradım,raporumun kendilerine ulaştığını atama işlemlerimin devam ettiğini söylediler.:)

Memurluğa başladım, hastane sizin belirttiğiniz işde çalışabilir diye rapor yazıp göndermiş, yani yeniden rapor yazmamışlar, eski "çalıştırılamayacağı işlerin niteliği" nin yazmadığı rapor geçerli.

Üst Alt