Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştıkça emekli maaşı düşecek mi?

murat6677 bey kardeşim bu yasaları şuanki devlet cıkartmadıkı hepımız senın dusuncendeyız fakat bu yasayı sayın kemal kılıcdaroglu ıle yasar okuyanın calışma bakanı oldugu donemde cıkarılmış bır yasa ozamanlar sgk nın borcu dıplerdeydı suan 10 kusur mılyon kışi emeklilik ıcın gun beklıyor dvlet yasa cıkartabılır ama malıyetı yuksek dıye yapmıyor burada eleştırebılırız ama senın dedgın yerde burda devletın bır sucu yok malesef bız halk olarak bu hukumetı devırırsek halkcı bırılerı cıkarsa ısetedıgımız yasa olur ozaman 2036 yılına kadar bozulamıyor malesef

Emekli maaşın düşmesi

Arkadaşlar bilindiği gibi 2008'de çıkan sgk yasası engelli engelsiz herkesi etkiledi ve yaşlar uzadı, yani devletin bizden istediği prim gün sayısını doldurduğumuz halde halen sgk'lı olarak çalıştığımız her ay için 3 TL emekli maaşımızdan düşüyor, yani arkadaşlar çalışmazsam evi geçindiremiyeceğim çalışsam ilerde bağlanacak olan emekli maaşım düşecek, buna istinaden bende prim doldurduğum halde çalışmaya devam ediyorum sonuçta bende etkileniyorum. Bu sabah SGK hattı 170'i aradım hükümetin 2008'de çıkardığı yasanın bize yaşattığı sıkıntıyı anlattım tam 3-4 kez anlattım adam lafı çevirip yok emekli misiniz yok maaşınızdan kesinti mi oluyor yok şöyle mi yok böyle mi diye konuya net cevap vermekten kaçıyorlar bende sinirlendim adama sesimi yükselterek siz kimi temsil ediyorsunuz hükümetimi yoksa bizi mi diye fazla dayanamadım kapattım telefonu yani...

Bunlar daha iyi günlerimiz! Emekli maaşları o kadar düşüyor ki, bırak geçindirmeyi, açlığı gidermek bile mümkün olmayacak. Ucuz işçi olarak köle gibi çalışıp ağababalarını zengin edeceğiz...

Sayın Bülent Bey emekliliğime 13 yıl var; %45 oran ile... Memurum; memur emekli maaşları da çok düşecek mi 13-15 yıl sonra?

Üst Alt