Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığı sırada ataması gelenler ne yapacak? Ne zaman istifa etmeli?

kl1313

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Özel sektörde bir şirkette çalışıyorum. Son tercihlerde atandım, kuruma evrakları verdiğimiz sırada çalışıyor olmamız sorun yaratır mı acaba? Ne zaman istifa etmem gerekiyor? Güvenlik soruşturması en erken 2 ay daha süreceğinden istifa etmek bana mantıklı gelmiyor.

Kurumun da iş girişi sırasında sigorta başlatması için 15 gün boyunca sigortamızın gözükmemesi gerekiyormuş diye duydum.

Evet arkadaslar bu soru hakkinda bilgisi olan varmi

Kardeşim.
Tüm evraklarını tamamla teslim et
Sonra kurumun sana işe başlaman için göndereceği tebligatı aldığında istifanı edersin hemen ertesi gün işe başlarsın

15 gun sigorta görünmemesi masallarına inanıp kafanda soru işareti oluşturma. Onlar cahil insanların felaket tellaliginin hayal ürünleridir.
Sadece işçi personel için işten ayrıldığı zaman yeniden işe başlarken SGK ya bildirim yapıldığında arada sadece 1 gün geçmesi gerekir. Hemen ertesi gün bildirirse cezayi yer işveren ...Memur için boyle bir şey söz konusu değil

Hayırlı olsun

kl1313

Bende özel şirkette çalışmaktayım. Ve atandığım kurum benden memur olabilir ibareli sağlık raporu istiyor. Bu ve diğer belgeler için zamana ihtiyacımvar şirketim 2-3 gün izin dahi vermek istemiyor atandıysanda işten çıkacağın tarihi hemen söyle diyor oysa ne zaman başlayacağımız belli değil güvenlik soruşturması kesin tarihi yok

İşten ayrılacak arkadaşlar istifa ihbar sürelerine dikkat etsinler çalıştığınız aya göre istifanızı önceden vermeniz gereken süreler;

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.

Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.

smlrkc

Peki tazminat alma hakkımız varmıdır? Ayrıca ne zaman işe başlayacağımızı bilmezken 2 ay öncesinden nasıl istifa edicez?

smlrkc

2010 yılında girmiş olduğum kamu kurumunda kadrolu işçi olarak çalışmaya devam etmekteyim. Özelleştirme durumlarından dolayı Ekpss girdim ve Allah a hamd olsun ki yerleştim.

Belirttiğiniz 8 hafta öncesi istifa edilmesi gerektiğini belirtmişsiniz. İşe hangi tarihte başlayacağımı bilmiyorum. Bu durumda ne yapmalıyım? İstifa ettiğimde tazminatımı alabilir miyim? Yardımcı olursanız memnun olurum.

smlrkc

Arkadaş kesinlikle haklı. Ancak;

Benim anlaşmam şu şekilde kıdem + ihbarımı (4 ortaktan 3 ü onayladı) verip gönderecekler. Yani önceden anlaşacaksınız arkadaşlar. Bu işin başka çözümü yok.

Ben özel sektörde calisirken sınavı kazandım atamam yapıldı ertesi gün ben işten ayrılmam dedim bana dediler ki sen 4.5 senedir çalışıyorsun 8 haftadan önce bize bildirmen gerekir dediler ve benden onlara için ihbar tazminatı ödemem gerektiğini söylediler

Bu durum benim de aklıma takıldı ve araştırdım şuanda kurumsal bir firmada calışmaktayım ve atandım, atandıgım kurumun insan kaynaklarını aradım durumu izah ettim mevcut durumda güvenlik soruşturması 1 bucuk ayla 3 ay arasında değişir tamamlandıktan sonra seni arayıp evraklarını tamamlamanı isteyecegiz evraklar tamamlandıktan sonra atamanı yapacagız dedi.

Atama yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde görev yerinde olman gerekli aksi takdirde memuriyet hakkından feragat etmiş olursun dedi. Eğer 8 haftalık ihbar süresini kullandırmak isterlerse bizimle irtibata gec dilekçe yada farklı bir yöntemle senin hakkını saklı tutmaya çalısırız dediler.

Şube müdürüm ile görüştüm durumu belirttim benim önümde kurumun İK sını aradı. Sorun yapmıyoruz ertesi gün çıkışını veriyoruz ancak kıdem veya ihbar tazminatı ödemiyoruz dendi.

Arkadaşlar benim paylaştığım iş kanununa göre bir bilgiydi ik ile konuşursunuz elbette anlayış göstericeklerdir kirli-gugu tazminat konusunda çok bir bilgim yok fakat kendiniz istifa ettiğinizde alamıyorsunuz diye biliyorum(askerlik,bayanlarda evlilik ve işin yaratmış olduğu psikolojik,bedensel rahatsızlık dışında)

Güvenlik soruşturması sonucu kısa zamanda açıklanacağını bilsek şimdiden istifa etsek olmazmı

Üst Alt