Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmak psikozu arttırır mı?

Arkadaşlar sizce sürekli çalışmak bilişsel işlevlere iyi gelir mi ?Ben insanların dediklerini sıklıkla anlamakta zorlanıyorum.
Birisi birşey anlatırken dediklerini takip edemiyorum.Kafamda bir sersemlik var çözemiyorum bu durumu.

@Pickle, ben atipik psikoz hastasıyım ve 43 yaşındayım 27 yaşımdan beri çalışıyorum yani 16 yıl.bunun 7senesini hizmetli olarak geçirdim(o süreç bayağı zordu dozumu artırmak zorunda kalmıştım.)1 yıldan beri memurum.eşim resim öğretmeni.bir sorunum yok ama by hastalık ve bu tedaviyle bu kadar sene çalışmak beni yeterince yıprattı(özellikle çocukluğun anal döneminde ciddi sorun yaşamış hiçbir tuvalet eğitimi almamış "bireylerin" yaşadığı bir ülkede hizmetliliğin ve temizlikçiliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu tahmin bile edemezsin.)yani insanlararası iletişim psikozunu arttırabilir veya yoğun iş temposuda arttırabilir.dikkatlıi ol

Son düzenleme:
@Pickle, Diğer kullanıcılarda benzer şeyler söylemiş.

Çalışmak veya bir şeylerle meşgul olmak kesinlikle pisikoz hastalararına iyi gelen şeyler zihninle başbaşa kalmak sürekli kafada kurmaya ve sorunların artmasına sebeb olabiliyor ama meşguliyet strese sebeb olacak şeyler olmamalı zevk alınarak yapılan şeyler olmalı ne yazık ki iş hayatında bu tür zevk alınarak yapılacak işler çok sınırlı.

Bunun için eğer seçim şansı varsa mümkün olduğunca zevk alınarak yapılabilecek ve stresi az işleri tercih etmek gerek.

Sizin özelinizde hasta kayıt gibi insanlarla çok muhattab olunan yerler sizin için sıkıntı olabilir o bölümler sağlıklı kişiler için bile stresli ortamlar bence insanlarla az muhattab olunan bölümleri seçmelisiniz.

İşini seviyorsan ortamda güzelse hastalığını bile unutursun , işini sevmiyorsan ortamdakilerde gıcıksa hastalığının seyri bile ilerleyebilir .

@Tyler D.,

Seni çok iyi anlıyorum kardeşim.

Ben gece vardiyasındaydım. O zamanlar vardiya bitince sabah eve kendimi atmak istiyordumdu. Ama o da ne eve varanıştanı ızdırap ve acı vardı. Adeta nöbet geçiriyordum.

Sağıma soluma bakamaz oluyordum.
Bütün insanlar sanki bana bakıyor gibi oluyordu.

(10 yıl öncesi falandı bu anlattıklarım şuan bunlar ilaçların sayesinde yok şükür)

Çalışmak iyidir. Ben emekliyim, genede çalışıyorum. Emekli maaşı 14.400 tl aylık yetmiyor.
60 yaşına kadar çalışıcam. 60dan sonra ne yaparız bilmiyorum. Belki emlakçı dükkanı açarım veya giyim mağazası açar 80'e kadar çalışırım.

Ben kirada değilim genede yetmiyor emekli maaşı. Emekli adam kirada ise aylık 15.000 tl kiraya gidecek.
Bu adam ne yesin, ne içsin, faturalarını nasıl ödesin.

Siz gençsiniz daha önünüzde uzun yollar var. Çalışın. Hem para kazanırsınız, hemde kafanız dağılır. Ruh sağlığınıza iyi gelir.

Üst Alt