Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmak psikozu arttırır mı?

Pickle

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
226
Tıbbi sekreterlik öğrencisiyim ve yazın stajım var. Farklı birimlerde çalışabiliyoruz. Hasta kayıtta çalışırken gelen hastaların stresi bana da yansırsa ve psikozum alevlenirse diye düşünmeden edemedim.

Hasta kayıtta çalışmak mı benim için daha iyi olur, hastalarla direkt iletişim kurmadığım (poliklinik, başhekimlik) bir ortamda çalışmak mı?

Eğer çabuk sinirlenen çabuk kızıp döken biri değilseniz hasta kayıt sizin için iyi olur ama bunların hepsi, bende mevcut derseniz poliklinik yada başhekimlik daha iyidir. Fazla insan görmezsiniz gün içerinde

stres her zaman risk doğurur. Olabildiğince sakin bir yaşam şart. Ve tabii bi an bile ilaç aksatmamak olmazsa olmaz bir kural. Bunun yanı sıra seni anlayan birileri ile düzenli sohbetler de çok önemli. Mümkünse terapi. Senin gidişatını görebilecek, sezebilecek ve gerekli uyarıları yapabilecek birileri...

Aslında çalışmak daha iyi gelecektir. Kendi düşüncelerinle kalmazsın, bir uğraş içine girersin, hemde kazanç sağlarsın.

@dreamfail, bu kesinlikle doğru çalışıp kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ekonomik özgürlüğe ulaşmak insanı daha motive eder, ancak insanlarla sözlü iletişimin yoğun olduğu ortamlarda da fazla kalınırsa bence alınganlıklar ve hezeyanlar başlayabilir, mümkün olduğu kadar daha az insan iletişimi olan işlerde çalışmak daha uygun gibi, tabi insan denemeden kendini bilemez, deneyerek zaten öğrenmiş olursun. şimdiden kolaylıklar dilerim @Pickle

Bende akineton psikoz yapıyor
Bana Düşman görme hezeyanları yaşatıyor

Çalıştığım kurumda en az insanlarla muhattap olan benim
Şizofrenik engelli olduğum için sakin bi ortamda çalışma fırsatı verdiler bana, yardım da ediyorlar sorun olursa

Bence evde oturup milletin asalamasıyla bi ömür gecirmektense çalış ve sakin ol kaybedeceğim ne var yardım edim gitsin

@Pickle Bir fakültede hasta sekreterliği yapıyorum. Meslek beni zorlamıyor ama sürekli hastalarla muhatap olmak beni zorluyor. Özel muayenelere para vermek istemeyenler, 10 kere söylenmesine rağmen bir lafı anlayamayanlar, kalabalığa rağmen işi bize yüklenip işi zorlaştıranlar, öğle arası olduğunu bile bile arayanlar ve öğle molamızdan yiyip erken kayıt açmamızı isteyenler, randevular dolu olunca bize kızanlar vb. (Saysam sabaha zor çıkacağım için burada kesiyorum.). Bence bu meslek psikoz gibi ağır bir rahatsızlığa sahip birine uygun değil, çünkü zaten insanları mental açıdan çökerten şey insanların cehaleti. Bu yüzden mümkünse direkt insanlarla muhatap olmayacağın meslekleri tavsiye ederim.

(Bir de ben fizik tedavi fakültesinde çalışıyorum. Yani hastaneler kadar yoğun yerde değilim. Bunun üstüne hastanedeki yoğunluğu da ekleyerek karar vermeni tavsiye ederim.)

Tam tersi çalışmak psikozu uzaklaştırır zihin meşgul olunca sesler baya bir gidiyor. Sen çalış baktın çalışabiliyorsun devam et baktın olmuyor tecrübe olur.

Yanılıyorsun zaten herkez çalişiyor zenginde çalişiyor afedersin millet para için şey🤣 yapacak bana göre bu hayatta çalişmiyacaksin bana göre vaakaa süresini oku işede gitmezsin😜😜😜😜😜

Herşey para kapital yani😜😜

@lijepa, davetiye gönderde Avrupa'ya geleyim🤣🤣🤣🤣🤣🤣🥰

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar bipoların manik ve depresif dönem arasında gittiği söyleniyor manik dönemi tedavi edebiliyorlar ama neden depresyon dönemine mudale edemiyorlar hangi iki uçluydu bu hsatalık :D

Valla hastanelerin her yeri zor olsa gerek. İdari/personel işleri/insan kaynakları (hasta hakları [doktor avukatlığı] değil) olan yer varsa ki her halde vardır, bence en rahat orası olur. Vatandaş ve hastaya kıyasla personelle muhatap olmak en kolayı olsa gerek. Ama iş yoğunluğunu bilemem.

@lijepa, davetiye gönderde Avrupa'ya geleyim🤣🤣🤣🤣🤣🤣🥰
gerek Türkiye gerek Avrupa’da kariyeri yüksek ve parası çok olan insanlarla çevriliyim! Hiç bir sıkıntı yasatmasamda sırf insanlara sırf bipolar olduğum için Okadar iftira , Okadar kötü şeyler yaşadım ki anlatamam ! Doğru kişilerin çevrende olması ailenin çok önemli bide işin varsa düzenli çalıştığın ne mutlu sana ! Saygı duyulur sevilirsin! Burda sıkıntı gerçekten psikiyatri hastalar ının yükü cok fazla! Çalışmak zorundayız !Avrupa veTürkiye farketmeden ve ailen de iyi olmalı bunun içinde

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,
Engelli parası hiç almadım ! Hastalıktan emekli gibş bişeyde olmadım Okadar ağır görmediler beni hastalığa bağlı işsizlik k maaş ı verdiler uzatmalı sözle söylenerek ve raporum da olmadı çok şükür! Ama malulen emekli olsaydım daha fazla para alacaktım miras yada mal mülk hakkım üzerimde olacaktı! Ben sosyalleşme , işe yarama ve iş deneyimi kazanma derdindeyim şuan çünkü inan malın mülkün paran olsada hiçsin insanların gözünde ! Bende uğraşıyorum ki 2,5 yıllık iş deneyimi yaptım uğraşıyorum. Hala!sekreterlik resepsiyonda ! Çok stresli ama evde oturmak daha stressli! Şu şunu dedi bu bunu dedi! Şöyle böyle oldu konu olayları az takıyorum şuan

@lijepa,
Param olsun da ben insanların gözünde hiç olmaya razıyım ki parası olan adam hiçbir Zaman insanların gözünde hiç olmaz. 😁

@gannicus,
Olur !! Kardeşimin hastane tarzı bişey ( Hollanda)açılışı var ağustosta kendi doktor! Diğer kardeşim mali müşavir Hollanda’da ve hemen her kuzenim Hollanda’da kpmg gibi büyük şirketlerde üst düzeyseler! Teyzelerim doktor olan hastene açacak kardeşimi seviyor sayıyor yoksa bipolar benimi sence? Hatta üstüne bi tadsızlıkta hastalıklı deyip yeriyorlar ! Turkiyrde ki çoğu akrabamda öyle!!! Ben sıkıntılarımı anlatınca beş kuruş parası olanlar bana para göndermeyi teklif etti ! Sanki param yok hiç bişeyim yokmuş gibi! Her sorun parasızlıktan çıkmaz !! Hastalığın varsa dışlanma sebebi olabilirsin

@lijepa,
Akrabalarını ekseri kimse sevmez ki. Ben sadece beni olduğum gibi kabul edip saydığı için dayımla konuşurum mesela. Yine beni olduğum gibi kabul eden 2,3 tane samimi arkadaşım var. Onlar bana yetiyor. Gerisinin canı cehenneme. Seni aşağılayan insanlarla alakanı kes. Bu kadar basit...

Psikoloojik rahatsızlıklarda sosyal ilişkiler iletişim önemlidir. Halk ve toplum içerisinde olmak önemlidir.

@lijepa, hastalık ruhsal hastalık olarak geçtiği için hastanın kendi ailesinin bakışı bile farklı oluyor, çok itibar edilmiyor sözlerine vb gibi. Maalesef gerçekler böyle.

@s!gMa!,
İşte toplum içinde olunamiyor. Sorun da o. Bence Tam tersine. Kişi kendisi ile başbaşa kalmalı. Çünkü kafasının içi anlayamadığı problemler ile dolu. Aklını yönetmeyi bilmiyor ama aklını yönetmesi şart. İçsel çalışma şart. İçsel olarak ne kadar düzelir isek çevremiz de o oranda düzelir. Ama psikolojik problemleri olan birinin kafa çok karışık olduğu için çevresi de problemli olur...

@gannicus, Atak dönemlerinde rapor v.s. istirahat durumları v.s. olabilir kendini toparlaması adına amam nihayetinde tamamı ile yalnızlık zor. Dağ başında çobanın koyunları olmasa oda sıkılır kafayı yer temiz havaya ve bol oksijene karşın...

@gannicus,
Şuan iş yerinde her gittiğimde farklı olay durum kişilerle karşılaşıyorum! Her kişi ile olmasana çoğu kişiyle farklı şeyler yaşıyorum görüyorum eve gelince onları çözemiyorum bide farklı kültür aynı zamanda iş ortamı kafama gerçekten çok geliyor ama alışacağım! Bence meydanı boş bırakmamalıyız

Üst Alt