Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C4-C5 boyun kırığı olan biri H sınıfı ehliyet alabilir mi?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
benim bir arkadaşım h sınıfı ehliyeti almak istiyor önce sizlere danışalım dedik... arkadaşım kaza geçirdi 7 yıl önce. c4 c5 boyun kırığı. şu anda yürüyebiliyor 1 kanedyenle. yalnız ellerini serbest kullanamıyor. bu arkadaş nerden ve nasıl h sınıfı ehliyeti alabilir?
arkadaşımın çalışma kaybı oranı % 65

Ellerini direksiyonu kontrol edecek şekilde kullanabiliyor olması şart. Aksi halde sürücü belgesi verilmez.

arkadaşlar bu konuyu 2009 da açmışım ve h sınıfı ehliyeti için sormuştum arkadaşım şu anda ellerini eskiye göre kulanabiliyor kavrayabiliyor sol el daha kuvvetli acaba şimdi h sınıfı ehliyeti için başvuruda bulunsa alabilirmi ayaklarda fazla bir sorun yok

Başvursun tabii. Aklı başında bir doktora/heyete denk gelirse sürücü olamaması için hiç bir neden yok

çok sağol bülent abi bişi daha soracağım bu arkadaş şu anda normal araba kulanabiliyor el freni ni kontrol edemiyor itmede çok güçlü fakat çekmede güç yok onun için bir kişi hep yanında oluyor ince işleri beceremiyor + kalemle yazı yazamıyor diyelimki h sınıfı alır raporu aldı sürücü kursunda sorun çıkarmazlarmı çünkü sınava girse kalem kulanması lazım

Bedensel rahatsızlığı olanların elleri kuvvetli olması lazımki araç kullanabilsin el frenini kontrol edemiyorsa nasıl freni durdurcak allah korusun 120 ile araç sürdüğünü farzedersek freni kontrol edemiyorsa kazaya sebeb olmazmı kalemle yazı yazamıyorsa kolu kuvvetsiz olduğu için dr onay vermez zaten ama tabiki şansını denemek lazım biz burdan ne yazarsak yazalım sonuçta dr un kanaatinedir herşey

Güvenli araç kullanmak için gerekli donanımlar mevcuttur:

bugün nette gezinirken özgürbedenler sitesine baktım ve şu araç sistemini zgr Bedenler - Engelli Ara Donanmlar gördüm

bu sistem türkiyede satışa sunulsa bence üst ekstremite sorunu yaşayan hastalar otomobil sürebilecek merak ettiğim fiyatı yok fiyatını bilen varmı

fiyatı 15000 tl demişler zgr Bedenler - Engelli Ara Donanmlar

Karar Hastanın mevcut kas güçleri ile direksiyonu efektif kullanamayacağı için h sınıfı ehliyet alması uygun değildir
bugün sağlık kurulunu aradım raporun çıkmış dediler ve aldım ve bu yazı var

efektif ne oluyor onu anlamadım halbuki ben şu anda otomatik vitesli otomobilleri kulanabiliyorum neden olumsuz rapor verdiler anlamadım gitti

Başka bir hastaneye gitmeli ya da il sağlık müdürlüğü eliyle karara itiraz etmelisiniz.

Bende hastaneye H sınıfı belge için başvurmuştum. Banada olumsuz rapor verdiler ve bende il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum. İtirazım onaylandı. Sevk edilen hastaneye gideceğim bakalım ne diyecekler..

Üst Alt