Merhaba öncelikle Kesin okuyun
bu kücük yaşda başımdan geçenleri anlatıcam umarım okursunuz ve faydalı olur herkezın okumasını tavsiye ederim.biraz uzun kaçabilir. sadece kırıgın sonucunu ve iyileşme sürecini mrk edenler war da olabilir sadece son paragrafda onu acıklıcam son paragrafa bakarsa o arkadaşlar sewinirim....
Merhaba benimde boynum kırıldı kırıldıgnda yaşım 12 İdi...Suan 15 yaşındaım.
Öncelikle kısa bi özetliyeyim müsadenizle.
Özel olarak gittigim bir yaz okulunda sosyal faliyetler içinde bulunan tekwando dersinde gösterdigim yüksek performansdan dolayı tekwando grubuna alındım ve DAHA 1. grup çalışmamızda yunus takla atarken ( kafa üstü yere önce başı sonra ise bel gelmek üzere yuwarlanmak ) kafamı 1 sanielik geç koymam sonuucu boynum kırıldı.
Çok önemli herkez sorar nasıl hissettin onuda acıklayalım...
Önce atladıgımda sanki gece uyumuşumda sabah kkalkmışım gibi bir olay hissettim nasıl diceksiniz sanki uzun bi uyku uyumuşumda birden uyanmışım...Gözümü açtım ve butun grup arkadaşlarımın + grup hocamın bana bakdıgını farkettım kalkmaya çalışdım ama olmadı bağırdım...sadece kollarımı ve ayaklarımı oynatabılıodum onlarıda dengesiz bi şekilde ancak hocam hemen 5 dk kenera çekdi ve belime + boynuma bir mesaj yaptı ve ayağa kalkabildim ve yürüdüm. ( Doktorlara göre imkansız olmasına rağmen )
Sonra.....
İSTANBUL ERDEM hastanesine götürdüler okuldan hocalarım ( 3 kişi + arabayla ) Doktor benım filmlerimi incelenirken kapı nın acıldıgını ve bütün ailemin kapının önünde benı gördügünü farkettim bende bi sorun yok demek istercesine gülümsedim...Evet neyse doktor beni GÖZTEPE hastanesine sevketti ve tedavi sürecim başladı hemen çocuk bolumunde yatırdılar.ve hafta içinde 1. AMELİYATIMI OLDUM. AMELİYATI YAPAN ( AJDAR ÇERÇİ ) 12-14 saat sürdü sanırım ameliyat girdim ve cıkdım cıkdıgımda normaldim sadece boyunluk rahatsız edıordu benı.1 ay hastanede olmak üzere 3 ay boyunca sureklı doktora gittim.fakat 1. ayın sonunda kafamın yamuk durdugunu farkettım hemde gözle görülür bir ölçüde nasıl diceksiniz boyunlugun çene kısmının 3 santim yanında duruordu çenem o kadar cok bi yamuk lu ... doktoruma gıttıgımız halde bunun önemsiz bişi oldugunu söledi fakat SAĞ ELİMDE GÜÇSÜZLÜK HİSSETTİĞİM ANDA ( 1.5 ay sora ) aileme sölemeye çekindim . bunun önemsiz oldugunu düşünmüştüm veya korkmuştum bir daha ameliyat olcagımdan dolayı öle diyeyim...sölemedim fakat sürekli işlerimi ARTIK sağ değilde sol elimle yapmam ailemin dikkatını çekdi ve farkettiler bu durumu hemen ACIBADEM hastanesine gittik ve Prof. _____ İSİM WERMEK ISTEMIOM . film cekdik ve dedi ki aynen şu konuşmayla ;
Siz daha önce kim ameliyat etti çocugun boynuna telleri takmış bırakmış o tellerde omirilige baskı yapmaya başlamış.hemen ameliyat yapmamız şart 2 hafta içinde ameliyat olmazsa bu çocuk ÖLÜR...Şuanda bile bu durumda olması ve yaşaması MUCİZE sözlerini sarfetti fakat bunu benım yanımda sölemedi beni odasından çıkardı ve aileme söledi daha sonra ailemden ögrendim...Doktorum o gün 1 hafta amerika ye gitti toplantı için ve geldiginde gelir gelmez 2. ameliyatımı oldum hemen oda yaklaşık 12-15 saat arası sürdü sabah 11 de girdim gece 12 den gözlerimi açtıgımda gözlerimi açar açmaz 1 kadın doktor ve 4 erkek doktorun başımda bekledigini gördüm ve kadın doktorun bana elini oynat dediğini duydum.denedim elimi oynatmayı denedım fakat olmadı hiç bi yerimi oynatamıodum...Sonra bekletilmeden doğru Yogun bakıma 1 hafta sonra doktorum grubuyla brbr geldi ve benı muayene ettiler yoğun bakımda Doktorumun yaptığı sadece 1 KALEM ALMAK VE O KALEMLE AYAGIMIN ALTINI YANİ TABAN KISMINI CİZMEK OLDU hiç bi yerimi oynatamadıgım halde ayağımın altını çizdiginde kalemle cok ufak bir kıpırdama oldu ayağımda.Ve doktorum dedi bu kadar Fizik tedaviye başlıcan inanın dünyanın en zor şeyidir bir fizik tedavisi görmek . Düşünün hiç bir yerinizi oynatamıosunuz gözleriniz hariç fakat doktor sizi aglatana kadar 2-3 saat hareket yaptırmaya çalışıor.Ama bu en zor dönemde bana en faydalı olan iş bu oldu.Beni o kdar zorladıki inanamazsınız ağlıyordum tedavide yapamadıgım şeyi yaptırmaya çalışıor . fakat bu tedavinin sonunda oturmayı ögrendim.artık oturabiliyodum inanın bu dünyanın en büyük mutluluğuydu ziyarete gelenlerin beni teselli etmesi ve hediyeler alması pekde umrumda değildi yalnız hergun camdan dışarıya bakmam ve yürüyen araba süren inslaarı görmem yatağımdan bakarak beni perişan edıyordu bu zor dönemde hiç bi yerimi bile oynatamazken benı doguran
ANNEM hiç yanımdan ayrılmadı size dürüst konişim o haldeyken ölmek istiyordum ve sürekli isyan edıyordum ve sürekli Anneme sövüyordum ağzıma geleni ama inanın bunun sebebını ben bıle bılmıorum şimdi kendimden utanıorum neden sövdün diyenler olabilir düşünün.gece hiç uyuyamıorum elim terliyo kaldıramıom annemi uyandırmak zorunda kalıom zaten o psikoloji beni bitiriyor ölmek istiyorum bide annem uyuyunca ben perişan oluyordum ve sürekli sövüyordum.Evett dewam etsem uzadıkca uzar bu hikayem neyse 1. ameliyatı yanlış yapan doktor yüzünden 5 tane daha ameliyat oldum hepside 10 saat ve üzeri . 2 si plastik cerrahi olmak üzere 6 ameliyat.İnanın bu zor dönemde bana en cok destek olan HOCALARIM-ANNEM-FİZİK TEDAVİ HOCAM - VE DOKTORUMA minnettarım Size önericem tek şey SÖVEBİLİRSİNİZ HERKEZİ AMA LÜTFEN HAREKET ETMEYE ÇALIŞIN BEN 2 AY HİÇ YÜRÜYEMEDIM YATAKDAN KALKAMADIM AMA SÜREKLİ FİZİK TEDAVİ HOCAM VE ANNEM VE HOCALARIMIN GAYRETİYLE YÜRÜDÜM ÇOK ZOR OLDU İNANIN SADECE SİZE HAREKET YAPIN DIYORUM.KÜFÜR ETSENİZDE ÖLMEK İSTESENİZDE ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR ONUN İÇİN SİZ VUCUDUNUZA INANIN İYİ BAKIN.VE SÜREKLİ HAREKET YAPIN YÜRÜYÜN KOL ANTREMANLARI SÜREKLİ AMA SÜREKLİ 24 SAATİNİZİ WERİN BUNA 1 AY SONRA DURUMUNUZ COK DAHA FARKLI OLCAK
ŞUANKİ DURUMUM 15 YAŞINDAIM ... LİSEYE GEÇTİM KENDIM GIDEBILIOR GELEBİLİYORUM NORMAL İNSANDAN DAHA İYİYİM
DİYEBİLİRİM BOYNUMDA PLATİNLER OLMASINA KARŞIN TOP OYNUYORUM ARKADAŞLA GEZİYORUM.TEK DERDİM KAVGA EDEMEMEM
SADECE ÖNERİM FULL HAREKET DOKTORUNUZ SİZE FELÇSİNİZ DESE BİLE SÜREKLİ HAREKET YAPIN İNANIN BU KÜCÜK YAŞIMDA BU DURUMU YAŞADIM VE ANLATMAK ISTEDIM VE ALLAH ŞİFA WERSİN HEPİMİZE...