Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bütün insanların bana baktığını sanıyorum ve ne sağıma ne soluma bakamıyorum?

Sakar_Şakir_60

Aktif Üye
Konular
766
Reaksiyonlar
832
Şuan bütün insanların bana baktığını sanıyorum ve bende ne sağıma ne soluma bakamıyorum?
YEİS mi acaba yoksa SANRI mıdır?

Yeis ne anlama geliyor Aydın, biliyorsun değil mi?

Baktığını sunarken ne düşünüyorsun mesela? Sosyal fobi , Sosyal anksiyete bozukluğu olabilir mi? psikotik düşünceler yoksa sosyal anksiyete.

@OğuzHan112, korkuyla karışık gibi ama insanlara bakamıyorum bu arada.

YEİS karamsarlıkmı?

İlaçlarımı içtim düzelmesini bekliyorum abi.

Ümitsizlik
Karamsarlık
Keder / Üzüntü
Bezginlik
Çaresizlik

Bakabilir normal bir şey.Yolda yürürken bakabilirler.Bir iki alışkanlıktan anksiyete olmuştur.Uzun süre yanlız kalınca garipsemek gibi.
Göz teması kurmayıp boş bakmak yere bakmak garipsenen bir durum değil.
Bakmamak çoğu durumda daha güvenli.

Bütün sorunlarına cevap vericem,ama benim sorularıma da ne hissediyorsan onları yaz ok.

Mesela bütün insanlar bana bakıyor düşüncesi yaşarken tam olarak ne hissediyorsun? korku derken zarar göreceğim düşüncesi oluyormu?

Sonradan eklenti gelince mecburen düzenleme yapıyorum.

Bu daha çok sosyal kaygı bozukluğu gibi görünüyor.

@Sakar_Şakir_60,

@NewDay, En çokta YEİS den korkuyorum.

@OğuzHan112, DUR ABİ CEVAP VEREYİM.

Zarar göreceğim düşüncesi hiç yok bende.
Şuan sinirsel olarak hissediyorum sadece.
Kafam çok zorlanıyor bu esnada abi.
Kaygılar çok gibi hissediyorum.
Morelim azalıyor sanki.

Son düzenleme:
@NewDay, yavaş yavaş geçmeye başladı. Akşam İlaçlarını içtim belki ondandır.

@OğuzHan112, abi ben YEİS in anlamını bilmiyordum ama aklıma geliyordu bir hasta olarak.

Bu esnada düşünceler çok geçiyor aklımdan.
Büyük bir fırtına gibi hissediyorum sanki. Kasıp kavuruyor olsa gerek bu arada.

Son düzenleme:
Psikotik düşünceler yoksa ,depresif epizod,farklı tanılar yazdığıma bakma,hepsi birbirine benzer tınılar.

Psikiyatriden herhangi bir tanı almış hastaların özellikle bahar aylarında buna benzer geçişler yaşayabilir.. ama sürekli böyle ise tabii destek almakta fayda var.

@Sakar_Şakir_60,

@OğuzHan112, yok abi sürekli olmuyor bu. Bana göre bu bazen oluyor. Sürekli böyle olsa hiç duramam. En çokta evde yalnız olduğum zamanlar böyle korkuların gelmesini istemiyorum.

ŞÖYLE ANLATAYIM:
Bir gün önce biraz fazla uyumuştum. Ertesi gün böyle durumlar olabiliyor bende kendimi biliyorum.

Abi bu OKB kaynaklı olabilirmi sence?

Bugün birden geldi beni korkuttu. Mal gibi oldum doğrusu. Ne yapacağımı bilemedim.
Şizofreni ve Atipik otizm tanılarımda var.

Son düzenleme:
Anladım,okb+ şizofreni hastaların da buna benzer depresif semptomlar görülebilir.

Çok fazla uyumak, ilaçları zamanında almamak ilaç yoksunluğuna bağlı geçici depresif ruh hali yapabilir.

@Sakar_Şakir_60,

@OğuzHan112, doğru diyorsun abi bu arada akşam ilaçlarının da geçmesinde çok faydası oldu abi.

Ben fazla uyku uyumamalıyım diyorum ama.

@Operadaki Hayalet, evet kardeşim FOBİKLİK de olabilir. Yani çoklu fobi olabilir.

@Sakar_Şakir_60, stoacı felsefeciler genelde bu tür düşünceler geldiğinde kendilerine “bunu ben kontrol edebiliyor muyum? Edebiliyorsam değiştiririm edemiyorsam umursamam” derler. Korkunun gelmesini kontrol edebilir misin? Edemiyorsan korku geldiği zaman kafanda pozitif negatif şablon oluştur. Örneğin:

insanlar bana bakıyor. (Gören her canlı bir şeylere bakıyordur diyebilirsin kendine)
Ben de insanlara bakıyorum diyebilirsin kendine

@Beylane, bu sinir harbi gibi birşey. Geldiyse eğer bir zaman benle kalacaktı.
O an insanların gözlerinede bakamamaktayım. Çevremede bakamıyorum o zaman işte.

Adeta kilit kilitleniyorum yere ve önüme bakmaktayım.

@Sakar_Şakir_60,
Sen otizm tanısı almıştın değil mi buna bağlı hiperakuzi yani dışarıdan gelen seslere hassasiyet gösterme ile beraber psikotik düşüncelerde eşlik edebiliyor. O anı yaşarken hemen eve gitmek istiyorsun yalnız kalmak istiyorsun insanlardan kaçıyorsun kimseye bakamıyorsun. Yani bir nevi otizm atağı diyebiliriz buna.

@KırıkZihin, atipik otizm de var bende evet. Evet insanlardan kaçmak istiyorum. O an hiçbir şekilde insanların ne yüzüne ne gözüne nede insanların tamamına hiç bakamıyorum. Bir nevi KİLİT gibi oluyorum.
Dışarda yolda yürürken de aynısı oluyor o an.

Sosyal Bilgi İşleme Güçlüğü: Başkasının yüzüne bakmak; o kişinin duygularını, mimiklerini ve ses tonunu aynı anda anlamlandırmayı gerektirir. Kriz anında beyin bu karmaşık işlemleri durdurur ve birey sadece hayatta kalma moduna geçer. Yani bariz otizm den kaynaklı bir şey.

@KırıkZihin,
(Zaten normal hayattada insanların gözüne bakamıyorum)

O an içinde içimden kaç çeşit duygu geçiyor tarif bile edemiyorum doğrusu. Tarif etmekde bile zorlanıyorum.
Tarifi neredeyse imkansız gibi.

Acaba o an beyin nasıl bir işlem görüyor ki.

@Ş!zofren, banada bakmıyorlar bunu biliyorum ama ben krize girdiğim an bozuluyorum adeta makine arızaya geçiyor. Birşeyler oluyor işte
Bu bir atak ve hiç de iyi birşey değil.

O an moral sıfıra iniyor YEİS de geliyor.

Üst Alt