Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Burslar Evde bakım aylığı gelirine dahil edilir mi?

estatr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben yüzde 92 engelliyim... bakım maaşı alıyorum... üniversiteyi kazandım bu yıl ve burs kazandım... burs aile içi gelire katılıyor mu? Sonuçta geçici bir zaman verilecek okulum 2 sene ve sınıfta kalma durumunda da kesilecek bursum... bi bilgisi olan varmı

@estatr
evet, burs da gelire dahil edilir. aldığınız bursu aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildiriniz lütfen.

Dün sosyal hizmetlerden yetkili bir arkadaş artık bursların gelir hesabına dahil edilmediğini söyledi.

Süleyman KIRAÇ
evde bakım aylıklarında evde bakım aylığı hariç her türlü gelir gelir hesabına dahil edilir. arada uygulama farklılıklarının olması bu sonucu değiştirmez.

Merhaba Kalem hanım bundan yıllar önce benim oğlumun bakım parası , Kardeşine ödenen eğitim bursundan dolayı kesilmişti. Bu yıl asgari ücretin artmasıyla tekrar Kırklareli ili sosyal hizmetlere müracaat ettim ve istedikleri belgelerde Ziraat Bankasında Oğlumun Yüksek Öğretimden aldığı kredi görünüyordu ve belgede burs olarak yazıyordu bende bankanın onu galiba sehven yazdığını çünkü oğlum burs değil geri ödemeli kredi alıyor dedim oradaki yetkilide burs yada kredi olması önemli değil çünkü burslarda artık hesaplamalara dahil edilmiyor dedi. Yetkilinin bunu yanlışlıkla söylediğini sanmıyorum Bu konudaki bilgimin kaynağı belirttiğim gibi il sosyal hizmetlerdir, Sizin bilginizin yönetmeliğe dayandığını biliyorum ama söylenenin uygulamalardaki farklılıklardan kaynaklandığını da sanmıyorum Sosyal Hizmetlerden teyit ettirmenizi düşünüyorum.

Süleyman KIRAÇ
bilgilendirme için teşekkürler:)
bu işin aslını öğrenmeye çalışacağım. inşallah dediğiniz gibidir. lakin lisede okuyan çocuklara vakıflar aracılıgıyla ödenen şartlı eğim yardımını bile gelire dahil eden aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüklerinin üniversite öğrencilerinin aldıgı bursları hesaba katmayacagını düşünmek baya iyimserlik olur:)
mevzuata göre evde bakım aylıklarında sadece alınan evde bakım aylıkları gelire dahil edilmez. onun haricinde resmi ya da gayri resmi her gelir hesaba katılır.
geri ödemeli kredili burslardan emin değilim ama. bunu da araştıracagım:)

aklıma kuzenim geldi. kendisi kaymakamdır. Buradan bir üyenin 2022 aylıgı için bir hesap yapıyordum bursu da kattıgımı görünce güldü:) kendisi bursları hesaba kattırmıyormuş öğrencinin aile durumu kötüyse. bir burs yuzunden maaşından olmasın diye göz ardı ediyormuş.
bursları dahil etme dedi ama "senin gibi kaymakamı nerede bulacagız" diye mevzuata uymayı tercih ettim ve işi sağlama aldım:)

Melek hanım şu burs veya geri ödemeli burs işini tam bir sonuçlandırsak.dün itibariyle evden ayrılan kızımı bildirmek ve şubat itibariyle zamlı maaşımı bildirmek için izmir s.h.i.m. ne giddim benden istenen evraklarıverdim bana bir form imzalattılar kızımın cıkşını ve maaş bildirimi yaptığımı beyan eden bir formdu. o sırada müd yr. olduğunu sonradan öğrendiğim bir bey geldi benimle ilgilenen memura bişiler sordu ve sorulan konu burslar la ilgiliydi.gelir hesabına bursları neden dahil eddiniz dedi ve hemen düzeltilmesini ve mağdur olanların ayıklanıp yeniden düzenlenmsini istedi.tam bu sırada ben izin alarak benimde böle bir sorunum var oğlum karşılıksız burs alacaktı fakat annesi adına almış olunan evde bakım maaşının kesileceğinden aldırmadım dedim.cevap olarak:neden bize danışıp karar verdiniz.alınan burs eve gelir olrak girmiyor çocukların yurt paralarını karşılıyor dedi ve ben cok rahatladım şimdi benim sadece oğlumun üniversitede okuduğunu bildirmem ve 18 yaşını doldurduğu için soybiş formunu oğluma imzalatmam gerkiyormuş.imzalanan bu formuda bir ara getirirsiniz .dedi.farklı yerlerde farklı sistemmi var anlıyamadım. bunu sizlere bilgi mahiyetinde sundum kolay gelsin.

savaskoca bilgilendirme için çok teşekkürler:)
her ikiniz de saolasınız. bu olayın peşine düşeceğim. genel bir uygulama mı yoksa il müdürlüklerinin inisiyatifi mi diye öğrenmeye çalışacagım. siz de öğrenirseniz paylaşın lütfen buradan.

Bizim kyk dan aldığımız burs geri ödemeliydı. Tüm itirazlarıma , bursun devamlı bir gelir sayilamayacagini anlatmama rağmen. . Evde bakim ücretini kesdiler ve geriye dönük tespit ettiklerı tarihten itibaren 4000 tl.borç cikardilar.senet yaptılar taksitle her ay ödemeye baslamistim.Bu arada hiç vakit kaybetmeden kızımın bursunu iptal ettirip tekrar evde bakim maasina müracaat ettim. Iki ay sonra yeniden. bağlandı maas. Bu süreçte canim oğlumu cennetine gönderdim. Kollarımda veda etti etti hayata.artık dualarla teselli oluyordum. Oğlumun yedisiydı bir telefon geldi kurumdan Gülnur hanim 'burs gelir sayılmıyor muş, biz paranızı geri iade edicez. Yani şimdi adalet mi bu.. geciken adalet adalet değildir. Parayı geri ödediler. .hiç bir anlamı kalmadi benim için ..

İşte ne güzel haber burs gelir sayılmıyor
Bütün üniversite öğrencilere müjde.
-mka

Üst Alt