Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugünlerde sol dizim ampute edilecek. Süreç ve protez konusunda bilgi verir misiniz?

destanx

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar, bana bi konuda azda olsa fikir yada yöntem söyleyebilecek yorumlar arıyorum. Ben bu ayın 15'inde sol dizimden ampitasyon (kestirme) olayı olacaktır. protez kullanan yada bana bu konuda bilgi verecek siz arkadaşlarımdan haber bekliyorum
kararım zor oldu ama bu konuda karar kıldım

Teşekkürler

sol ayak

geçmiş olsun arkadaşım...2 yıl 4 ay önce sol ayak hemen dizüstü ampute.
ben operasyondan önce yaklaşık 4-5 ay ağrılardan dolayı hiç uyuyamadım. kesim sonrası ilk gece öyle bir rahat uyumuşumki... sorma gitsin.
3-4 gün hastanaden sonra eve gönderiyorlar. ilk günler..kesimden dolayı çok fazla rahat edemiyorsun..sağa sola dönmek biraz zor oluyor. tabii tuvalete gitmekte.hastahaneden çıkarken koltuk değnekleri ve yürüteç almayı unutma...
yaklaşık 10-15 gün sonra yürüteçle ev içinde dolaşmaya başlıyorsun. kesimden sonra 1ay sonra protezcim ölçü almaya geldi. günde 4-5 saat yüzüstü yatıp ayakların birbirine yakın açıda olmasını tavsiye etti.
2-3 hafta sonra koltuk değnekleri ile protezciye gittim. yeni ayağımla tanıştım. provadan sonra ,merdizen çıkma inme dahil tek bastonla eve döndüm. protezcinin verdiği yürüme yöntemiyle ilgili bilgileri lütfen iyi dinle ve yerine getir. bu ilerde iyi yürümen için şart. protez olayı biraz şans galiba, iyi seç ve arada mutlaka git,mümkün olduğu kadar yürü ve çok kilo almamaya çalış.
aklıma gelenler bunlar.... tekrar geçmiş olsun...

Bende 17 yaşımda ameliyat oldum 25 temmuz 2007 tarihinde sol diz altı ampute. Ameliyattan çıktıktan sonra aşırı ağrı oluyor 2 sakinleştirici vurmuşlardı yine zor kendime gelmiştim. Kesilen parçanın hemen gömülmesini tavsiye ediyorm bekletme yapmasınlar sıcağıyla gömsünler. Özel hastanede ameliyat oldum saolsun doktorum çok iyi ilgilendi 1 hafta kadar hastanede kaldım. ağrım çok olmadı kemik ağrısı olmadı yani daha çok dikiş ağrısı ve kaşıntısı çektim. Ameliyat sonrası güdüğü çok iyi koruman ve iyi bandajlaman gerekiyor ki protezi rahat kullanabilmen için. Kendini kasmamaya dikkat et çünkü dikişlere aşırı baskı geliyor ve daha çok canın yanıyor rahatla duruma kendini alıştır ki daha çabuk iyileşirsin olay biraz psikolojikde ne kadar fiziksek bişey olsada psikolojide etkiliyor özellikle protez kullanmada sana diyeceğim ben okulum dolayısıyla erken taktım protezi yaklaşık 2.5 ay bandajı eksik etmedim sende etme yoksa sarkar etin o yüzden bandajına doktorunda diyecektir ii yapmalısın diye. Dikişler alındıktan sonra rahata kavuşacaksın sadece dikişler alınana kadar sabretmeyi bilmelisin. Protezkonusunda Slikon Liner Pin Sistemli protez yaptır diyebilirim çünkü gerçekten ilerde böyle sistem istersin ben normal modüler sistemle başladım ilk protezi taktığında sakın yürüyemem asla deme çünkü ben dedim ama 1 hafta içinde alıştım ve şuan hala modüler protez kullanıyorum slikon liner pin sistemli protez yaptırmayı düşünüyorum çünkü protez bazen ayağından çıkacak gibi oluyor. sağlıcakla kal geçmiş olsun şimdiden

yorumlar için çok teşk elleriniz,parmaklarınız dert görmesin. bi kaç ameliyat oldum ve benim diz ekelmini dondurma kararı aldılar. yaptırdım da. sonuç gene tutmadı şimdi tek yöntem kaldı oda protez. bu sefer olacak inşallah buna inanıyor ve herşeye hazırım çok teşk

destan bende sol diz üstü ampüteyim. iki arkadaşımında verdiği yanıtlar çok güzel ama benimde sana 3 tavsiyem var arkadaşlarım tavsiyelerine benzer zaten. Birincisi seni korkutmak istemem ama tamı tamına 6 hafta sürer.Ama seninki dizde olduğu için daha az sürebilir. 2. Mesut arkadaşımın dediği gibi günde 4 5 saat ağzı üstü yat çünkü ben yatmadım protezimi kullanmakta sorun yaşıyorum yürüyüşüm düzgün değil.tabi sen yine doktoruna danış ne kadar süre yatacağına ve nasıl yatacağına.3 ise protez konusunda ise mr aykut çok güzel şeyler yazmış onun yazdıklarını dikkate al. şimdiden geçmiş olsun. bacağın kesilecek diye üzülme.benim en çok kız arkadaşım bacağım kesildikten sonra oldu.şu an evliyim eşimin hiç bir özrü yok ve protez kullanmanın bazı dezavantajları var mesela ( protezi çıkarttığında koku olması ) ama buna rağmen eşim protezle ilgili hiç bir şeyi sorun etmiyor çok şükür.sen yeter ki kendini ezik hissetme.hiç çekinme durumundan.ben mesela üniversitedeyken hoca gevezelik yapanları ilkokuldaki gibi tahtaya kaldırdı sonra dedi ki herkes tek bacağının üstünde dursun dedi. ben hemen olaya el attım = hocam ben hayatım boyunca tek bacağımın üstünde duruyorum dedim sınıf ben ve hoca gülme krizine girdik.yani durumundan çekinme hiç bir zaman. sen dik dur ki annen baban üzülmesin.bunu kendin için değilse bile annen baban ve seni sevenler için yapmalısın.yani seni görenler ya destanx a yazık oldu bacağını kestiler demesinler.ya helal olsun bu çocuğa bacağını kaybetti ama neşesini yitirmedi desinler.üzülmeye değmez çünkü 50 yıl önce hayatta yoktun 50 yıl sonra da olacağına garantin yok. sana şimdiden geçmiş olsun diyorum. Son olarak protez konusunda bacağını rahatsız edebilir protezciye göster bacağını tahriş edebilir krem sür ilaç kullan ama kesinlikle kullanmayacağım deme
kullanımda 2 ayı atlatırsan hiç bırakmazsın zaten. görüşürüz

merhaba

geçmiş olsun;

nadenir bilinmez;
ama ben çok uzun süredir protez kullanıyorum.arkadaşlarında dediği gibi
bandaj çok önemli,
bana doktor üç ay demişti ben iki ayda protez taktırdım.şimdi pişmanım.
çok iyi protez kullanıyorum.doktoru dinlesem çok daha iyi kullana bilirdim diye düşünüyorum.
kesilen kısımın formunu bulması gerekiyor.sakın acele etme...
allah şifa versin birader.

sayın destanx öncelikle geçmiş olsun demekki böylesi hayırlıymış yapacak birşey yok.

arkadaşların yazdığına ilaveten ayağıyın kesik olduğunu tüm beyninle kalbinle inanmalısın niyemi nedeni FANTOM ağrıları yani olmayan ayağını parmaklarını topuğunu vs hissetme olayı eğer kendini beyin olarak buna adapte etmessen ömür boyu bu acıyı çekersin olamayan azanı varmış gibi hissedersin ha bu arada fantom ağrısının hiçbir iğnesi ve ialacıda yok tek ilaç sensin sağlıcakla kal

Üst Alt