Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugünlerde feci salgın var..?

ben geçen gün yazdım, hastanelerin acilleri dolu.

serum takıp gönderiyorlar ama yatak boşalması için sıra bekleniyordu.

benim gittiğim odada yaklaşık 20 yatak vardı ve bana serum takılırken sırada en az 6 kişi daha vardı.

öksürük daha uzun sürüyor ve halsizlik kesinlikle yatağa düşürüyor. yaklaşık 11 12 gün sürdü diyebilirim.

maskesiz dolaşmamakta ve kalabalık ortamlardan uzak durmakta fayda var.

Korana bitti deyip saldık neydi üç kural
Maske, mesafe, hijyen

Şuan bilinen 3 tane halkın geçmeyen girip diye adlandırdığı üçlü bir salgın var.

Öksürük ve balgam akciğerlerde olan bir enfeksiyonu tarifler.
En azından bir röntgen çektirmek de fayda var.

Çok dikkatli olun, çevremde 3 kişi vefat etti.
3'ününde vefat teşhisi domuz gribi.
Beni de grip tuttu çok ağır seyrediyor, vücut ve eklem ağrısı, şiddetli boğaz ağrısı, iştahsızlık ve şiddetli baş ağrısı, halsizlik.
Mümkün olduğu kadar maske takın ve yakın temasa dikkat edin.

Sıcak şeyler için. Ihlamur,nane,kekik, kuşburnu vb. Asitli ve hazır içeçeklerden uzak durun. Dikkat etmezsek kış boyu çekeriz. Çok ağır geçiyorsa mutlaka doktora gidin ağır enfeksiyon antibiyotiksiz kolay kolay geçmez,çok süründürür. Aile hekimine görünün önce , zaten aciller de başka bir şey yapmıyor. Aile hekimide kan- idrar tahlili yapabiliyor artık. Aciller daha tehlikeli şimdi. Bildiğin salgın yuvası.

Son düzenleme:
Sanırım bu kış için geç kaldım ama önümüzdeki kış öncesi Domuz Gribi Aşısı olmayı planlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 2010 ya da 2011 yılında olmuştum.

Ben en son haberde bir genç hemşirenin domuz gribinden öldüğünü duydum...

Ben hiç grip aşısı olmam hastada olmadım. Soğuğa alışkınım evde doğalgazın yanmadığı yerde otururum. Abim de benim tam tersi.

SAĞLIK OCAKLARINDA kanser hastaları ya da başka hastalıklardan kemoterapi immunterapi görenlere zatürre aşısı yapılıyor.Ben kanserim diye doktor yaptırdı.Her grip olduğumda olay büyüyor öksürükten her sene bir kaburga kırılıyor o yüzden ailecek aşı olduk , onlar olursa ben de hasta olurum.sadece biz değil evdekiler de aşılanmalı

Ülke şartlarında çok mümkün olmasa da, işin başı sağlıklı ve kaliteli beslenmek. Uyku düzeni ve spor. Bunlar oldumu vücut dinç oluyor. Hastalıkda zor gelmiyor bedene.

Birde burnunuza darbe aldıysanız ve doktora gitmediyseniz(top çarpması,düşme sonucu) burunda kırık olabiliyor. Normalde acı olmadığı için fark edemiyorsunuz, ama üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunuzda çok ağır geçiyor. Yeğenim de böyle oldu. 2 yıl önce bir top yemişti suratına, çok sıkıntı çekiyordu grip filen olunca KBB ye gitti, kırık çıktı. Ameliyat olursan rahat edersin demiş.Aklınızda bulunsun, böyle bir durum yaşadıysanız kontrol ettirin.

Üst Alt