Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugünlerde araba almanın avantajları ve dezavantajları..?

yigitmahmure

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben % 45 özürlü raporuna sahibim. H sınıfı (özel tertibatlı araç kullanabilir) ehliyetim de var ve araba almayı düşünüyorum.
Yeni yürülüğe giren 3 aylık ötv indiriminin haricinde, biz araba alırsak ekstra bir indirim var mı?
Ayrıca toplam indirim oranı ne kadar? Onu öğrenmek istiyorum.
Ben araba almak için beklemeli miyim? Beklememeli miyim?

Konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve mesajıma en kısa zamanda cevap verirse çok sevinirim...

ÖTV %37 den, %18 e indirildi. Yani bize Ekstra bir indirim olmadı. % 37 ikende ödemiyorduk şimdide %18 i ödemeyecez.
İndirim hesabı: Toplam Tutar ı 1.18 e böl, çıkan miktardır.

Başka indirim yapılırmı yada yapılırsa ne şekilde yapılır bilinmez, ileride KDV indirimi yapılırsa bizim lehimize ekstra bir indirim olur.

NOT: Ama dikkat edin galerilen indirimden sonraki fiyatları 1000 ile 2000 tl tutarında artırmışlar iyi pazarlık yapın.

şu anda ötv den muaf raporuyla sıfır arac alsak hesaplama nasıl yapacağız 1.37 mi yoksa 1.18 den mi hesaplamamız gerekiyor tam olarak anlamış değilim
şu anda 30.000 tl ye bi arac engelli birine nekadar dır

ötv

ya gerçekten bende bilmiyorum. ama bu konuda bülent abinin (oturan boğa) bilgisi olduğunu düşünüyorum. bu hesaplama işinden birşeyde anlamadım. benim çalıştığım hastanede bir doktorun özürlü arabası var. % 40 indirim yapıldığını söyledi... ötv indirimi yapılmış 30 bin liralık bir arabayı şimdi ne kadara alırız acaba...

ötv

iyice anladım bize faydası olmadığını :) o zaman arabayı almak için acele etmeyim. ama hesaplamayı nasıl yapacağız hala anlamadım. 1,18 mi? 1,37 mi? bilgilendirirseniz sevinirim.

bakalım hele nasıl hesaplanıyor görelim renault bayisiyle konuştum adam dedi bende tam olaarak anlatamam

Merhaba

Otv ındırımınde 2000 cc araclarda dahıl edıldıgı konusunda soylentıler var bılgı sahıbı olan varsa ve cevaplayabılırse sevınırım.tsk:)

Üst Alt