Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu hastalıklar rapor çıkarmak için yeterli mi? [Soru]

ferhat1965

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar, ben siteye yeni katildim. hepinize selam sevgiler.. hipertansiyon hastasiyim, ayrica sag gözümden retina dekolman ameliyati gecirdim, sag gözümle cok cok az gorebilmekteyim (ancak isiği sezebiliyorum) bir de morbid obezim.
arkadaslar yesil kart kullanmaktayim. simdi sorum su: bende ne yazikki bu hastalıklar var ve ben bu hastalıklarla rapor alabilir miyim? samatya egitim arastirma hastanesinden almis oldugum ilac raporum mevcud..
yardımlariniz icin simdiden tskler selamlar..

Durumunuza yüzde kaç oranında işgücü kaybı oranı verileceği konuyla ilgili yönetmelik ekinde yer alan Cetvelde belirtilmiştir. Tüm hastalıklarınız için bu oranları tek tek bulmak gerek...
Bulduktan sonra, birden fazla özür durumunun bulunması için Balthazard Formülü'nü kullanacaksın. Buna göre:

• a) Tüm vücut fonksiyon kaybı oranları ayrı ayrı tespit edilir.
    b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
    c) En yüksek oran özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tümünü gösteren % 100'den çıkarılır.
    ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen tüm vücut fonksiyon kaybı oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek tüm vücut fonksiyon kaybı oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci arızaların tüm vücut fonksiyon kaybı oranı bulunmuş olur.
    d) Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci arızaların kayıp oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki oran ikinci sıraya alınarak işlem tekrarlanır.
Sonuç olarak tıoplamda %40 ve üzerinde oran olursa, sakat haklarından (erken emeklilik) yararlanabilirsiniz.
Siz ne amaçla istiyorsunuz bu raporu?

selamlar

cevap icin tsk ederim korktugum basima geldi:) neden diyecek olursaniz cetvel vermissiniz ben onu indirdim fakat o kadar bakmama ragmen bişey anlamadim birsey cikartamadim.ben issizim sigorta baslangici bile yok bu arada ellerinizden oper birde okula giden 10 yasinda bir kizim var ben burda okuduklarimdan cesaretle 3 aydan 3 aya alinan bir maas oldugunu ogrendim ve benim sartlarim eger uygunsa ki hastaliklarimi yazdim maas alabilirmiyim manasinda sordum bu arada unutmadan babadan kalan ve kullanmis oldugum kat tapusu olmayan kendime ait bir dairem var .buda eger verilecekse rapora etki edip edermi manasinda yaziyorum ve lutfen sizce tahminen ben hastalıklarimi yazdiktan sonra bu rapor icin uygun olup olmadiğini yazacak olursaniz minnettar olacağim sevgi selamlar tskler..

İnanın ben de o cetvelden birşey! anlayamıyorum :) Cetvel tıp doktorlarrı için hazırlandığı için, anlamamamız normal.
Bence bir devlet hastanesine başvurun ve "2022 sayılı yasa gereği maaş alabilmek için sağlık kurulu raporu istiyorum" deyin. Rapor için doktorlarla görüşürken de, hastalıklarınızı (ilgili doktorlara) tek tek söyleyin. Sonucunda toplam işgücü kaybı oranı %40 ve üzerinde çıkarsa, hiç bir gelirinizin ve sosyal güvencenizin olmadığını da varsayarsak (çok büyük olasılıkla tapu bir sorun yaratmaz), 2022 maaşı alabilirniz (bkz).

ilgi alakaniz icin tsk ederim,insallah olur diyelim sagolun..:)

Üst Alt