Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Branş bazında sıralama saçmalığı

Sametylmz

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Branş bazında sıralama hakkında az çok bilgi sahibiyim fakat emin olmak için detaylı bir araştırma yaptım.

[FONT=Arial]KPSS Branş Sıralaması Ne İşe Yarar?[/FONT]
[FONT=Arial]Değerli Arkadaşım bunu bir örnekle açıklamak istiyorum Örneğin; KPSS ye giren Çevre Sağlık Teknisyenliği mezunu bir aday sınavda kendi branşında 103.olduğunu varsayalım. ÖSYM bu branştan 105 kişilik bir alım yaparsa bu adayın atanacağına kesin gözüyle bakabiliriz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica Neue, Helvetica, Verdana, sans-serif]Eğer bu aday 103. değilde 110. olduğunu düşünürsek bu adaya kesin atanamaz gözüyle bakamayız. Çünkü tercih zamanı kendi branşından olanlar bir ya da bir çok sebepten dolayı tercih yapmadığında kayma olur ve kendisi atanabilir.Ama bu ihtimal kesin değildir çünkü kayma olmayadabilir. 27-28 Eylül tarihinde yapılan 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavına katılan adaylar mezun oldukları program/alan bazında başarı sıralamalarını https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile öğrenebilirler.[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica Neue, Helvetica, Verdana, sans-serif]Yukarıda ki bilgi bir internet sitesinden alıntı. ki bende bu şekilde biliyorum. şimdi bu teoriyi çürütüyorum.[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica Neue, Helvetica, Verdana, sans-serif]X bölümü ve X puanı aldım[/FONT]

[FONT=Arial]ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirmelerde kadrolu pozisyonlara yerleştirilen adaylar sıralamaya dahil edilmesin seçili OLMADIĞINDA bu sayı 101. yani 101. sıradayım
seçili olduğunda 69. sıraya geriliyorum.

Son Ağustos atamalarında bölümüm için devlet 142 kişilik bir alım yapmış. Bu teoriye göre benim yerleşmem gerekiyor yanlış mıyım. ? ha tercihlerimi yaptığımda 30 tercih de hükmettiğim alan 73 kişi idi buyrun düşünün yerleşme olasılığım ve ihtimalim tartışmaya açıktır.

Bu verilere dayanarak biri bana BRANŞ BAZINDA SIRALAMA'nın gerçek önemini anlatabilir mi ? çünkü ikinci tercihlerde hata yapmak istemiyorum. çünkü gelecek kaygılarım var 2. atamada yerleştim yerleştim yerleşemedim ALLAH büyüktür.[/FONT]

Sevgili kardeşim Merhaba ,

Sen açılan 142 kadronun 142 tanesine başvuramadığın için yerleşemedin şöyle açıklayayım sana sen 30 tercih yaptın demek senin tercih yaptığın yerlere senden puanı yüksek olanlar tercih yaptı sen ise puanın yettiği yerlere tercih yapmadığından dolayı atanamadın .

Basit bir örnek verecek olursak isterse senın bıranşında 500 kişi olsun ve sende 500 yani sonuncu olsan Atıyorum Ağrıya senden başkası tercih yapmaz ise sen yerleşirsin , fakat 50. sırada ki birisi ağrıya tercih yapmaz ise o atanamaz fakat sen atanmış olursun . umarım anltabilmişimdir.

Evet dediğinizi anladım oldu ki benden önce tercih yapmış kişilerle aynı tercihleri yaptığım için yerlesemedim eyvallah ama bu yerleşen kişilerle benim şu an ki siralamam toplandığında yani 69+142=211 yapıyor bu 211 sayısı benim yukaridada belirttiğim tercih yapanları sıralamaya eklemedigimde elde etmem gereken sayı değil mı neden 101 çıkıyor ? 101-69=32 yapıyor yani atamalarda sadece 32 kişi mı yerleşti hani 142 kişiydi ? Ben buna çok takıldım.

Kendi branşındaki toplam yerleştirilmemiş aday sayısını bilmediğin sürece bulunduğun branş sıralaması sana tam olarak net bir bilgi veremez çünkü sen yüksek bir sıralamada dahi olsan senden alt sıradaki aynı branşlı senin tercih etmediğin tercihi branş koşulu olan tercihi seçip atanabilir. Sonuçta herkes branş koşullu tercihlerin tamamını yazmıyor.
Bence branş sıralaması verilirken o branşta yerleşmemiş kaç kişi olduğu gösterilmeli yoksa branş sıralamasının pek bir anlamı yok zaten.
Yani işin aslı mantıken hiçbir zaman 69+142 diyemezsin, eğer branşında yerleşmemiş aday sayısı verilirse kendi sıralamanıda verirlerse ikisi birlikte anlam kazanır o zaman atanma ihtimaliyle ilgili varsayım yapabilirsin ama o zaman bile kesinlik kazanmaz ancak % 80 atanırım dersin sıralaman iyiyse.

Dünyaya Türkiyeden bakma, Samanyolu Galaxysisinden bak o zaman ne kadar küçük bir yerde yaşadığını görebilirsin. Parçayı değil bütünü görmezsen bütünün parçası olduğunu kavrayamazsın.

Böyle kafa karıştırmak yerine doğrudan branşları, kadroları açıklasalar ne güzel olur. :)

Niyet sağlamsa her türlü mutlu sona ulaşılır önemli olan mutluluğa ulaşmak. Biraz kıvrandırıyorlar ama şimdiye kadar ki hükümetler bu kadar torpilsiz engelli memur alımıda yapmadı en azından kadrolardaki engelli memur sayılarından belli, durum ortada. Kafa karıştırma olayı biraz siyasetten kaynaklı bence sonuçta siyasetin temeli daha çok seçmen oyu alabilmek. (Bu zamanda herkesin herşeyi kullandığıda düşünülürse)

Bu konuya benimde kafam takıldı. Bir problem var! Örn. Halkla ilişkiler mezunuyum branşımı işaretlediğim zaman 50.sıradayım. Branşımı kaldırırıp yalnızca Alansız önlisans işaretlediğim zaman 8.sıradayım! O zaman branşımdaki kişilerde alansız sıralamaya giremiyormu? Bu nasıl bir muamma!.. Biri bunu bana açıklayabilirmi?..

Üst Alt