Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus lezyonu olan kim var?

İyi akşamlar

benim sol kolumda kısıtlılık vardı ,doğum sırasında oluşmuş bu olayın adını bu sene öğrendim. Emg sonucuma göre şimdilik sadece egzersiz haraketleri yapmamı söylediler birde ortopedi bölümüne baktırmamın faydalı olacağını söylediler ama acaba daha farklı bişeyler yapmak gerekirmi ameliyet falan.

emg sonucum

Her iki üst ekstremitede sinir iletim çalışmaları ,iğne EMG ve paraspinal EMG yapıldı sinir iletim çalışmalarında sol median ve ulnar sinir duyusal aksion potansiyeli amplitüdleri sağa oranla azalmış bulundu.
Sol üst ekstremite kaslarında yaygın kronik nörojen tutulum bulguları yanı sıra brajiyoradial kasta patolojik spontan aktivite bulguları gözlendi .Paraspinal kasların incelemesinde ; patolojik spontan aktivite bulguları saptandı.

Bulgular sol brakiyal pleksus tüm trunkuslarının rejenerasyon sürecini tamamlamış kronik süreçte aksonal dejenerasyonun yanı sıra sol C6 sinir kökünün akut nörojen tutulumunu göstermektedir.

sezinnida;
ameliyat problemi tam olarka ortadan kaldırmıyor. ayrıca bazı riskleri olduğunu da duydum. egzersizlerle güçlendirmen ve sürekli olarak hareket yapman, hareketsiz bıraktırmaman zayıf kalmasının önüne geçebilir.

Evet arkadaşlar, brachial plexuscular, nasıl gidiyor hayat, var mı tedavi olup iyileşen?

benim oğlum da sol kol dan brakıal pleksus yaralanması var.

şuan 2 yaşında ve doğduğu ilk haftalarda sol kolunu hiç kımıldatamıyordu.fizik tedaviye başlandı.8-9 ay kolu cansız biçimde kaldı elini,parmaklarını oynatıyordu fakat kolunu kımıltatamıyordu.sonra yavaş yavaş oynatmaya başladı.şuan halen fizik tedavisi devam ediyor kolunu 120 derece kaldırabiliyor fakat dirsek içe dönük ve dış rotasyon sorunu var.omuzdan kaldıramıyor yan taraflara ve eli yüzüne eğil içe dönük sanırım dirsek problemine şuan ki haline ön kol supinasyon diyorlar.en zor düzelen kısım dirseğin yukarı kalkması ve elin içe dönmesi sorunu olduğunu söyledi fizyoterapist.prof.dr aydın yücetürk e götürdüm acıbadem fulya ya.ve bana dış rotasyon için 4 yaşına kadar ameliyat ettirmemiz gerektiğini söyledi.eğer omuzu ameliyatla düzelirse dirsği de fizik tedavinin yardımıyla da düzlebileceğini söyledi .omuzuna sinir ameliyatı için biz de 1 yıl beklicez bu bir yıl içinde fizik tedavi ile düzeltemezsek mecburen ameliyata sokcaz ama ameliyat sonrası da fizik tedavisi çok önemliymiş ve asla aksatmamak gerekiyormuş ben oğlumu götürdüğümde aydın bey e gelen bir ailenin çocuğunun kolunun fizk tedaviyle yüzde 90 iyileştiğini gözümle gördüm ve bu bana cesaret verdi ben 1 yılda hem fizyoterapistin yardımıyla hem kendi çabamla iyileştirmeye çalışcam bakalım ne olacak

Herkese Merhaba benimde sağ kol omuz altı sinir damarı zedelenmesi oldu , doğuştan meydana geldi bu tabiki insan herkes gibi normal bir insan olmak ister ama Yüce Allahım'da bize böyle bir yaşam uygun görmüş .Doğum olduktan sonra kolumun hiç hareket etmediğini söylemişti annem ,daha sonra İstanbula yerleştik ve Amerikan Hastanesinde 3 kere ameliyat oldum ameliyattan sonrada fizik tedaviye devam ettim bu olaylardan sonra yazı yazabiliyor ( biraz yamuk yumuk ama :)) yemek yiyebiliyordum ancak hem kendi üşengeçliğim hemde hayat şartları falan filan yaş geldi 26 ya çok şükür kolumu kullanabiliyorum yük taşıyabiliyorum araba kullanabiliyorum orta şekerli bi işimde var geçinip gidiyorum :) bu arada Fatih Sultan Mehmet hastanesinden %45 oranlı raporum var ve erken emekliliğim onaylandı ,arkadaşların yazdıklarını okudum insanlar koluma bakıyoru üzülüyorum diyolar ,siz onlara bakmayın derim buna alışın ne yazikki insanlar başlarına bişey gelmeden hayatın değerini anlamıyor.bende yola yürürken kolu olmayan insanlar görüyorum ve halime şükrediyorum herşey bizim için bu hayatta ondan hayata sıkı sıkıya bağlanmalı ve kopmamalı ben tatilede gidiyorum kısa kollu giysilerde giyiyorum çünki bunu saklamaya gerek yok saklanıcak bişey değil çünki.

Herkese keyifli bir hayat dilerim
Allah uzun ömür ve sağlık versin.

Bendede Brakial Pleksus lezyonu teşhisi kolumu % 50 oranında kullanabiliyorum sanırım yaş geçtimi tdavide zorlaşıyor

benmde sol kolum da brakiel plekxus sorunu var.bugüne kadar kaçdoktora gttysem sosyal yaşamını etkilemyorsa hiç elleme dediler.ama çok rahatsız oluyorum kolumu aşağıya düz olarak saldğımda düz durmuyor. dışa doğru dönmüyor uyuşma ve zorladığımda ağrı oluyor.ama bunlardan daha çok görünüşünden rahatsız oluyorum.yürürken kolumu sallayamıyorum o yüzden hep sol koluma çanta takıyorum.en son dr aydın yücetürkk le görüştüm iki ameliyat yapacağını söyledi ilki omuzdan ikincisi dirsekten olucak.omzuma platin takılıcak ve iki ay askıda kalıp iyileştkten sonra dirsek ameliyatı olacağım.yanlız bu ne derece sonuç alacağımı bilmediğim için halen kararsızım. şu an 22 yaşındayım bu ameliyatları 1 2 yaşındayken olmam gerekiyormuş.maliyeti de epey pahalı.çok kararsızım acaba sonuç ne olucak.bu şekilde bi problemi olan veya ameliyat olan varsa bana yazsın lütfen.

Bendede Brakial Pleksus lezyonu teşhisi kolumu % 50 oranında kullanabiliyorum sanırım yaş geçtimi tdavide zorlaşıyor
kaç yaşındasınız ki? tedavi olmadınızmı

sag brakıal pleksus

merhaba arkadaslar ben de yaklasık on bes ay once bır trafık kazası gecırdım.sag kolumda brakıal pleksus hasarı oldugu tespıt edıldı.askerı personel olmam nedenı ıle gata da tedavı gordum.ama amelıyata gerek olmadıgını soyledıler.bundan 8 ay once kendı cabalarım sonucu ıstanbulda ozel bır hastanede amelıyat oldum.bacaklarımdan sınır alınarak 80 cm.koluma sınır naklı yapıldı.ama hala bır degısıklık yok.doktorum 2 yıl gıbı bır sure verdı.sureklı olarak bılkent rehabılıtasyon merkezınde fızık tedavı alıyorum.ama umudumu yıtırmedım.bu halımı kabullenemıyorum.ınanıyorum allah hepımızın yardımcısı olacak.ha bır sey soracam sureklı olarak agrı cekıyorum.ozellıkle sabahları cok oluyo.bana bunun caresı olarak yesıl recetelı ılaclar onerdıler ama ben almıyorum.lryca kkullanıyorum bır de vıtamın.baska ılaclar kullanıp fayda goren varsa bılgılendırırsenız sevınırım.herkese saglıklı bır hayat dılıyorum.

Selam arkadaşlar soracak soruları olan arkadaşlar bana Pr.Wissory@hotmail.com e-mail yoluyla ulaşabilir.iş yoğunluğu nedeniyle çok fazla giremiyorum.Ama baştan sona okuduğumda sorunlarımızın ortak olduğunu gördüm. Arkadaşlar benim 2005 ve 2011 yılında alınmış %40 özürlü raporlarım mevcut.Kamuda özürlü işçi statüsünde çalışmaktayım ve vergi indiriminden faydalanmış durumdayım. 23.05.2011 tarihinde H sınıfı ehliyetimi aldım. Eğer ki bu konuların herhangi birisi ile ilgili sorunuz varsa e-mail adresimden yazabilirsiniz! Gereken ve başımdan geçen olayları anlatırım. Herkese kolay gelsin.

merhaba arkadaslar konuyu açan kişi olarak yazılarımın okunmadığını anlıyorum bazı kaderdaşlarım hala aynı soruları sormakta lütfen yazıları takip edin her türlü yöntemi açık açık yazdım özellikle rapor konusunda şunu söylemek istiyorum rapor alırken iş kurumu aracılığı ile almanızı tavsiye ediyorum %40 verilebiliyor bazı hastanelerde lakin kesinlikle vergi indiriminden muaf olmuyoruz mevcut 2007 rapor yönetmeliğinde değişti tek kol vermiyolar eğer alan varsa da bana özel mesaj bıraksın :) eğer kamuya geçersek otomotik olarak memur oldugumuz için vergi den muaf oluyorz kamuya da gecmek ne yazıkki zor geçen arkadasımda yazmış üstte eğer %40 rapaor alabilirseniz iş bulma şanısnız çok yüksek ücretsiz seyehat kartı vs güzel avantajı var saygılarımla

marto1;

slm kardeşim.Benim sorun sağdece sağ kolda brekial pleksus lezyonu yqani tek kol ve raporumu aldim. üstelik o raporla vergi indirimide yaptırdım.

Merhaba benimde sağ koldan engelim var,Fatih Sultan Mehmet hastanesinden %45 raporum var ve şuanda biçok yerden iş teklifi alıyorum aynı zamanda çalışıyorumda bir firmada benim avantajım kolumun engeli olmasına rağmen araba kullanabiliyorum ve bilgisayar çok rahat kullanabliyorum bu raporumla 1 yıl önce vergi dairesine başvurarak vergi indiriminide onaylattım. eğer detaylı sorunuz olursa tunahendekcioğlu@gmail.com adresinden bana yazabilirsiniz.hepinize acil şifalar

vergi indirimini alan arkadaslar tunah ve wissory arkadaslarım raporunuzu hangi hastaneden aldınız tarih çok önemli yardımcı olursanız çok sevinirim ve alamadım bir türlü ilk raporum işkur aracılığı ile 2006 yılında % 50 aldım, 2 ci 2007 basvurdum yönetmelik değişmişti raporum % 14 düşürdüler sadece vergi indirimi için basvıurdum eğer sizlerde benim gibi denediyseniz bana örnek olup dava açıp kesin kazanırım diye düşünüyorm benim tam olarak sol kol brekial pleksus lezyonu tanısı

Mertillo kardes yazılarımın tamamını oku yazıyorm yine ama oturduğun baglı iş kurumuna git kendini anlat durumunu böle şöle de özründen bahset sana mektup vericekler hastaneye sevk edecekler sonra heyete gircen orda iş bulma amaçlı rapor yazacaklar % 40 alırsın ama vergi muafiyeti zor gibi ama alan arkadaşlar var onlar bize örnek olup dava açacağız bu sekilde sorunumuzu halledicez inşllah

Kardeşim ben vergi indirimi yaptırdığım raporumu Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden .../02/2011 tarihinde aldım(gününü hatırlamıyorum). Üstelik vergi indirimi yaptıracağım diye almadım.Özürlü kimlik kartımı yenileteceğim için yeni rapor istediğimi söyledim yoksa vergi indirimi deseydim rapor ücreti istiyorlar( vergi indiriminden belli bir gelir elde edeceğinden dolayı rapor ücreti alınır diye söylendi hastaneden). Düşün ben özürlü kimlik karı için aldım ve o raporumu defterdarlığa götürüp işlemlerimi yaptırdım.Aradan 2 ay sonra iş yerime (rapor %40) 3.derece vergi indiriminden faydalanmaya başladığıma dair yazı geldi.Detaylı bilgi isteyenler "Pr.Wissory@hotmail.com"
e-mail atabilirler.
NOT: Resmi kurumda çalıştığımdan ve iş yoğunluğu nedeniyle Form'a çok fazla giremiyorum.

halil_ozc;

merabalar size önerebileceğim ankarada doktor tüzün fırat fizyoterapist brekial pleksus uzmanlık alanı hacettepe de geçmiş olsun

Brakial pleksus lezyonu olan varmı

doğarken hemşire hatası yüzünden sol kolumun sinirleri zedelenmesi sonucu sol kolum diğerinden oldukça küçük ve hareketleri kısıtlı bunun için fizik tedaviye başlıycam varmı acaba aynı hastalığı paylaştığım kimse ve önerileri nedir

Merhaba,
Benim oğlum şuan 5 aylık, çok zorlu bir doğum geçirdik, doğduğunda hiç kolunu kıpırdatamıyordu, bir kaç doktora gidip yoğun uğraşlardan sonra bir fizyoterapisti önerdi çocuk doktorumuz. Parmaklarını oynatabiliyordu ama kolunu hiç kaldıramıyordu. Gittiğimiz fizyoterapist teşhisin Brakial Pleksus olduğunu söyledi, alışılagelmiş yöntemlere inat kendi yöntemlerini kullanıyor zor bir fizyoterapist, ama üç aydır günde 4 saat çalışıyoruz, hiç bu vakti dolduramadım bebek büyütenler bilir.. Hareketleri yapmak yedirmek içirmek uykusu zaman alıyor .. en fazla günde 2 saat çalıştırabiliyorum ama çok şükür ki bebeğimin dışarıdan bakıldığında iki kolu arasında hiçbir fark yok, kolunu gözüne kadar götürüyor oyuncak taşıyor hareketli, diğer kolu ve ayakları algısıda bu egzersizler sayesinde yaşıtlarından önde... geçeceğine inanıyoruz..
Kesinlikle egzersizleri yapın, doğru kişilerle doğru doktorlarla , bebekler için bir haftalıkken başlamak gerekiyor

Merhaba BendeDE sağ brakial plexus rahatsızlığı var .. rapor oranım %46.

meraba arkadaslar be
nimde sag kol da brakial plaksus var saglıık kuruluna giddim yüzde 60 aldım sagkolum sizi
nkollarla ayı ice vede gelişmiyo spora giddim ve omuz izaları
n düze
nledim ama kolum ay
nı gelişme oluyormu dabi siz farkedmiyorsunz ama yavas yavas gelişiyo genede allaa binlerce sükür olsun ama benim zoruma giden konu bir ebenin hatasını biz neden cekiyoruz bende yolda giderken milled bana bakıyormu veya benmgibi olan varmı diye bakıyorum

herkese slmlar geçmiş olsun....bende 19 ocak 2012 yılında bir motor kazası sonucu brachial plexus yaralanması geçirdim...bölgedeki tüm sinirler kök bölgesinden yaralandığı için tüm kolumu omuzdan aşağı hissetmiyor ve kımıldatamıyorum...kol kemiğimdede parçalı bir kırık olup şu an için dışarıdan fixatör yardımıyla sabit..kemiğin kaynamasını bekliyorum...bu fixatör yüzünden ne emg nede mr çektirebiiyorum...kol bu süre içinde epey iyileştiği için şu sıralar bir operasyonla bu fixatörü çıkarılıp yerine platin plakayla sabitlenmesi yoluna gideceğiz...böylece emg ve mr çektirebilecem...sitedeki benim gibi yaralanmalar geçirenlerin yazılarıdan yararlanarak en doğru yolu takip etmek doğru doktoru bulup muayene olma yoluna gitmek istiyorum...ayrıca ağrılar gerçekten dayanılmaz boyut alabiliyo...ben şu an bu ağrılar için lyrica adlı ilacı kullanıyorum...kullanılabilecen en yüksek doz olan günde 600mg ı kullanmama rağmen tamamen geçmiyo...içmediğmde ise dayanılmaz boyutlar alabiliyo...ağrı konusunda tecrübelerini önerilerini paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim...ayrıca tedavi süreçlerini paylaşmak isteyenler..ameliyat olanlar sonuçlarını(olumlu yada olumsuz)paylaşırlarsa...aynı zamanda doktor tavsiyelerini paylaşırlarsa bizlere bizim gibilere çok faydası olur.....ben antalyada yaşıyorum...şu kısa süreç içerisinde bulunduğum ilde yaptığım araştırmalar sonucu Prf. Dr. Serdar Tüzüner in ismini buldum...bu ildeki en iyi buymuş...kendisi el mikrocerrahı üzerine ihtisaslı işinde çok başarılı olduğunu söylüyolar.antalya ünüversitesi tıp fak. de yapılan kol nakli operasyonundaki ekipte bulunan bir kişi imiş kendisi....bende randevu alıp görüştüm muayene oldum kendisine...tabiki yapulabilecekleri anlattı bana ilk aşamada...ama kesin yapılacaklar bazı tetkikler mr ,emg sonuçlarına göre sağdan soldan sinir nakli ile kısmi iyileşmeler olabileceği şeklinde...çook bişey beklememek gerekiyo anladığım kadarıyla...benim en çok öğrenmek istediğim bu operasyonları geçiren kişilerin sonuçları tecrübelerini bizlerle paylaşmaları...bu konuda başarılı olan doktorların isimlerini paylaşmaları bizlere daha iyi fikir verir diye düşünüyorum...
herkese geçmiş olsun...ağrısız sızısız günler dilerim...

merabalar.bende 3,5 ay önce motosiklet kazası sonucu sol kolumda brakial pleksus lezyonu denen illet var töbe yarabbim..şu anda 4. ve 5. parmak kısmi olsada allaha bin şükür parmak ve bilek fonksiyonlarım geri geldi. dirseği yana doğru yavaş yavaş açmaya başladım yerçekiminin etkisi olmadığında dirseğimini az az bükmeye başladım ancak üst tarafta hareket yok denecek kadar az.sinirlerden c5c6 kopuk olabilir dediler biraz daha izlemeye aldılar.şu anda izmir elmikro cerrahide tedavi görüyorum bu konuda uzmanlar ancak fiyatları baya tuzlu maalesef..ameliyattada eğer omurilikten bir kesi varsa tedavi iyice zorlaşıyor yani hastane mükemmelde olsa etkisi yok maalesef..neyse 1 hafta sonra tekrar görüşecez doktorla inş. ameliyat demezler..ve şu dayanılmaz ağrılar.bende çok şiddetli çekiyorum.neruontin 600mg günde 3 kere kullanıyorum çok az etkiliyo..allah herkeze şifa versin..

weziriazam;
geçmiş olsun usta .. lyrica ağrıları büyük ölçüde kesiyo mu acaba ??

sizede geçmiş olsun...siz durumunuza şükredin şayet belli ölçüde hareket ettirebiliyosunuz bu da kısmi kopuk yada yaralanma var demektir...benim gibi komple bir felç mevcut değil sizde...benim kullandığım ilacı bende günde toplam 600mg günde 2 kere kuulanıyorum...şöyleki içmediğim zaman ağrılar dayanılmaz...içtiğim zaman kısmi bir azalma oluyo en azından dayanılır boyutlara geliyor....

tabi aslında sende biliyosun kolda olmuyo..beyin öyle hissettiriyo...aslında her yerde oluyo..ama bu aralar en çok baş ve işaret parmak...

bu arada bi tel. verirseniz bi görüşmek isterim...

brakial pleksus sorun olanlar için.tavsiyelerim.

benim oğlumda mevcut doğumda aşırı zorlama sonucu sinirleri kopardılar...bu konudaki tüm profları tesbit ettim.görüştüm... ilk yapılacakları söyliiim..
,hemen bi emg ve mr çektirin.daha sonra bu evraklarla doktorlara gidin çünkü bakan doktorlar hep özel ve muayene ücretleri çok yüklü...

prof. cihangir tetik acıbadem maslakta
prof aydın yuceturk acıbadem fulyada ....acıbademede ameliyat derlerse 55-60 bin tl istiyorlar.
ama yeni bir hoca tanıdım bayağı bligli araştırın iyide tecrübeli bu konuda yurtdışı tecrübesi var. doc.dr semih takka anadolu hastanesinde gebzede ve ataşehirde bi merkezde...netten telefonunu bulun var bu adam işin ehli ciddi oalrak hepsinden farklı bi tedavi uyguluyor.inşallah nasip olursa ona ameliyat yaptıracagım cocugu....

eski çapadaki prof atakan aydın şuan özel gaziosman paşa hastanesinde oda çok iyi bu konuda.....onlarda 20 bn tl istiyorlar...

bu ameliyatlar 8-10 saat sürüyor daha kısa süre verenlerde dikkatli olun birşeyler eksik yapılıyordur...işin ehlne sorarsanız sebebini açıklar ben özet geçeyim.

tedavi sonucu 2-4 yıl sonra sonuç veririr bunuda bilmek gerek....

bir beden eğitimci olaraka spor olarak yüzme diyorum bu işin ilacıdır yuzme daha ileriki yaşlarda fitness ile programlı bir güçlendirme uygulnırsa kulşlanım yuzdesi artar..... acil şifalar ALLAH'Tan

yalnız değilsin :(

marto1 sana ulaşabilirmiyim ?

Tabiki rüya teşekkür ederim. arada bir buradayım tüm arkadaşlarım bana mesaj atabilir

msn kullanmıyorum ama size msj attım mail adresimi ordan mail atabilirsiniz

Üst Alt