Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boynumdaki %50 den fazla kısıtlılık sebebi ile ehliyetim iptal edilmek üzere..?

zasa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ankilozan spondilit sebebi ile boynumda ve belimde sınırlı ölçülerde hareket kısıtlılığı vardı. Diğer sebeplerle birlikte ötv indirimli engelli sürücü ehliyeti alabileceğimi söyleyen bir arkadaşın yönlendirmesi ile bulunduğum ilçede kurula girdim.

Kurul;

(1) Eklem hareketlerinden;
a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.

Maddesine dayanarak sınırda olan kısıtlılığım nasıl olsa ilerler diyerek ehliyetimi iptal kararı çıkardı. Ben itiraz ettim başka bir ilde 2. kez kurula girdim burada karar bozuldu ama nihai hakem kararını istanbulda verecekler dendi. Ben ise ehliyeti kaybetme korkusu ile nihai hakem kuruluna girmedim.

Fakat ehliyetin süresi 2 ay sonra dolacak ve bu nihayetlenmeyen kurul kararı sağlık ocağı ve hastanelerde ekrana düşüyor. Durum nihayetlendirilmeden doktorlar rapor vermiyor. Bu konuda yardım edebilecek veya akıl verecek kimse varsa bana yazabilir mi ?

@zasa,

Aman, hakem hastanesine girmezseniz ehliyetinizin tarihi biter bitmez geçersiz kalır. Sonra başka yerden de sağlık raporu alamazsınız. Her zaman o yarıda kalan süreç karşınıza çıkar.
Bu olursa yapabileceğiniz tek şey başka kentten rapor ve ehliyet çıkartmak olur

@nu067,

evet, bu hak her zaman var. HAtta 2 yıl değil, 6 ay sonra bile "durumum değişti" diyerek yeniden denenebilir.

Üst Alt