Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy kısalığı ve hipotiroitten yüzde kaç oran alabilirim?

blggny

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben de boy kısalığı ve hipo tiroit ömür boyu ilaç kullanıcağım 37 yaşındayım boy 147 ne derece özürlü raporu alabilirim yıllarca bunun ezikliğinle yaşadım şükür diyorum fakat eğer rapor alabilme gibi bir hakkım varsa neden almayayım

Boy kısalığı için oran verilmiyor. Sitemizde sakatlık oranı cetvelinde yer alması için bir kampanya başlatıldı ama henüz bir sonuç alınamadı malesef: http://www.engelliler.biz/forum/gun...etveline-girmesi-icin-girisim.html#post981891

Tiroid hastalıkları için alınabilecek oranlar:

a-Guatrlar (Nodüler,diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyonbozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: % 0
2- Kalıcı hipotiroidi(tedaviye cevap veren.): % 10
3- Kalıcı hipotiroidi(tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksingerektirenler): % 40
b- Kretinizm:% 20
c- Doğuştan iyoteksikliği sendromu:% 20
d-İyot eksikliğinebağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar:% 0
e-Tirotoksikoz(komplikasyonsuz):% 10
f-Tiroidektomi(Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler):% 0

bende 30 yıldır hacettepede tedavi görüyorum bnmde boyum 1,42 boyum kısa ,7 yaş geriden takip ediyor gelişimim..büyüme geriliği yani troid hormonunun az salgılanması rahatsızlığımın diğer bir açılımı..hormon takviyeleri ilaçlar vs. boyum uzatıldı 1,42 oldu ama çok uzun süren bir tedaviydi ki hala da devam ediyor..şuan bnde rutin kontrollere devam edip ilaç kullanıyorum..ilaçlarımı içmediğim takdride gündelik hayatıma devam edemiyorum :( erişkin endokrinolojide tedavi görüyorum ve teşhisim panhipotüalizm ve engel oranı %60...özel bir şirkette engelli kadrosundayım..hipo troid ile panhipotüalizm aynı anlama mı geliyor yada gelmiyor mu bilmiyorum araştırmanızı tavsiye ederim umarım yardımcı olablimişimdir..

rapor

mrb bende hipo tiroit hastalığı var ve buna bağlı sinirlilik asabiyet ve aşırı derecede kalp çarpıntısı yani kardiyoloji ve pisikiyatriyede gittim bana kalp doktoru puan vermedi kalbim sağlam çıktı fakat çarpıntım günlük hayatımı çok etkiliyor iş güç yapamayacak ve merdiven çıkamayacak kadar. özürlü raporunu yüzde on verdiler ne yapmam gerekiyo kendimi doktorlara ifade edemedim çünkü özürlü raporu almaya geldim diyince hepsi kızıp azarladılar bi dövmedikleri kaldı :mad:

Size % 10 verdiklerine göre tedaviye cevap veriyor hastalığınız.. % 40 alabilmeniz için şu şart gerekiyor: "Kalıcı Hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler):% 40"

İl sağlık müdürlüğüne gidip raporunuza itiraz edebilirsiniz.. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler.. Ama sonucun değişeceğini zannetmiyorum.. Ya da itiraz etmeden önce başka bir hastaneye gidip rapor almayı deneyin, şimdi aldığınız rapor sisteme kayıt edilmemişse eğer başka hastaneden rapor alabilirsiniz. Kayıt edilmeşse rapor vermezler, 5-6 ay kadar beklemeniz gerekir..

Boyum 1.34 rapor icin gittiğim hastane ilk raporumda yuzde sifir ikincisinde yuzde onluk bi oran verdiler iş bulma konusunda zorlaniyorum artik psikolojim bozulma derecesine geldi askerlik raporumu 1 sene önceden ön kontrollü bi sekilde aldım engelli raporuna bununla birlikte bas vurdum gene alamadım pskiyatri oraniyla birlikte raaporumu yuzde kırka ulaştirabilirmiyim... yardimci olursaniz sevinirim!

boy kısalığından alamayacağınız ortada ancak psikiyatriden de 40 yüksek bir oran verilirmi bilinmez zaten psikiatride hemen rapor vermez belli bir süre takip eder ilaç kullandırır şansını dene genede olabilir neden olmasın

Üst Alt