Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma travmasını atlatamadım!?

Mesnevi terapi okuyorum abi şu an dikkatimi bir yer çarptı. "Bibloterapide bir hikaye üzerinde analiz ve çıkarım yapılırve elde edilen çıkarımla sorun oluşturan konu derinlemesine incelenir. Kişinin çözüm sürecinin içinde olması, çıkarımlarda bulunabilmesi ona tartışarak sorunlarıçözmeyi öğretir. Travma böyle çözülür"

Bir tane de video görmüştüm konuyla alakalı bulabilirsem eklerim.

@NewDay, kitapta aynen şöyle yazılmış "psikoterapide " Halk terapisi" Denilen bir teknik vardır. Bu terapide kişiye hikayeler verilir ve hikayeler üzerinden o kişinin zihinsel dönüşümü sağlanmaya çalışılır. Bir bakıma hikayelerin pedagojik anlamları üzerinde durulur. Hikayeler kullanılarak yapılan psikoloji yöntemine bibloterapi denir. Bu yöntem psikologların kullandığı ve bilimsel olarak tavsiye edilen bir yöntemdir. "

burayı okuyunca kendi evliliğimi sorgulamaya başladım. engelli kişi için hayat zor birde devlet desteği hiç yoksa

boşanmakta evlenmek gibi normal bir durum diyebiliriz
bu açından bakında duygusal olarak ele almamak lazım

yasanılması gereken bir deneyim diye ele almak doğrusudur

kısa vadede elbette trajedi gibi gözükecektir ama bu uzun vadede yok olacaktır

Bir video vardı bulamadım. Terk etme veya edilmede kişi şiddet bile görse, belli bir süre sonra geri dönme eğilimine giriyor. Sakın diyor, bu psikolojik bir durumdur. Yaşadığınız küçük bir iyi anın olması bunu istemeniz için yeterlidir. Bunu yapmayın diyor.

Valla şu devirde bekar kalmak daha hayırlı .. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın devir kötü boşanan ayrılan sayısı evlenen den fazla...

Kadınlar konusunda arthur shopenhaurer okumadan evlenmeyin.
Size itaat etmeyecek "benim ayrı görüşlerim var bana saygı duyacaksın"
"Benim görüşlerim var"
"Benim görüşlerim var"
"Benim görüşlerim var"
diyen kadınlarla asla evlenmeyin. Feminizmin "f"sinin kokusunu aldığınız an, feminizm ile beyni yıkanmış kadınlarla iletişimi derhal kesin.

"Müsait değilim"
"İşim var"
"Azıcık işim var"
diyen kadınlarla evlenmeyin.

Hiç evlenme, Dorian... Erkek, yorgun düştüğü için evlenir, kadın merak duyduğu için. İkisi de hayal kırıklığına uğrar.
Oscar Wilde

Üst Alt