Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boş bıraktığım soru sayısı hatalı gözüküyor. Nasıl itiraz edebilirim?

MertSahin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba. Bilgisayar Programcılığı Önlisans mezunuyum.

Z9roRz.jpg

Benim boş sayım tutmuyor. Ben bu kadar boş bırakmadım. Puanım ve sıralamam arasında da ilginçlik var gibi geliyor. Daha önceden itiraz eden sonuç alan ya da şu an benim gibi şüphesi olan var mı?

Ne diyecektin ki
Boş Alanı doldurunuz Diyemi

Genel kültür 19 doğru 5 yanlış beklerken, 18 doğru 7 yanlışla karşılaştım. Ben de itiraz etmek istiyorum

MertSahin

Ne diye itiraz ediceksin ? kitapçığına bakarsın herhangi bir durum yoksa bu sefer sen suçlu duruma düşersin puan ve sıralaman gayet normal 85 alan adam 2000lerde benim harfi harfine uydu

naginni679

Ben 15 tane boş bırakmadım. Niye suçlu durumuna düşecekmişim? Hak aramak ne zamandan beri suç?

15 boş bırakmış gözüküyorsun dediğin gibi olayı pek anlamadım ama eğer hata varsa ösym yi arayıp bilgi al bence

Yuvarlağı tam olarak doldurmadıysanız belki sistem boş olarak algılamış olabilir.

optik formu tam doldurmamış iseniz, yada heycandan taşırmışsanız hata almış olabilirsiniz
ösym bu optikleri belirli aşamalardan geçirip kontrol ediyor
bir sefer inceleyip bırakmıyorlar yani

yinede kişisel olarak para yatırıp ösym dilekçe yazıp durumunuzu izah edebilirsiniz en doğal hakkınız hocam

Skolyoz23

Defalarca kontrol ettim. Taşırma yok. Kaydırma yok. Sürem yeterliydi. Evet hakkımı kullanacağım.

Ben kendim sınav sonucum la ilgili bir sorunla karşılaşmadım ama arkadaşım da sizin gibi yanlışların beklediğinden fazla çıktığını dűşűnűyor. ve puanı da bu nedenle dűşűk.

Sınav kağıdı inceleme için itiraz etmenin belirli bir tarih sűresi var mı bulitor musunuz?

ÖSYM sistemine girip evrak referans numarası alın ve diekçe yazın hakkınızı arayın. en azından bilgi alırsınıs nerde hata olduğu ortaya çıkar bilgi almak hak aramak suç değil ya en azından ortada bir yanlışlık yok derler bu kadar basit....

SINAV SONUCUNA İTİRAZ EDECEK YA DA SORU KTİAPÇIĞI VE CEVAP KAĞIDINI GÖRÜNTÜLEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE!

Adaylar, Merkezimizle yapacakları yazışmalarda kılavuzun sonunda yer alan Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanacaklardır. Dilekçenin işleme alınabilmesi için dilekçelerde mutlaka adayın T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacak evrak referans numarası bulunmalıdır. Adayların dilekçelerinin aslını Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir. Merkezimize faksla ulaştırılan dilekçeler işleme konulmayacaktır. Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar(5,00 TL), sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.

Adayların inceleme masrafları karşılığı (ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri" duyurusu), ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Bu hesaba sınav ücretleri kesinlikle yatırılmamalıdır.).Dilekçe,ÖSYM Engelli Adaylar Daire Başkanlığı (EADB) 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

6114 sayılı Yasa gereğince sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap kâğıtları ise 1 yıl sonra imha edilir. ÖSYM'de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez. Ancak, "Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri konulu duyuru doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi soru kitapçığı ve cevap kâğıdını Merkezimizde (Ankara'da) inceleyebileceklerdir

Bende gy te bos biraktigim sonru yanlis kabul edilmis.genel kültürde de yanlış ve boş sayılarım fazla gelmiş.kafayi yemek üzereyim.dilekce yazacağım ptesi günü.sence sonuç alabilirmiyiz acaba?şimdiden tesekkurler

Bugün öysm ile görüştüm sınav sonucu itiraz hakkında. Ösym sayfayı (bu arada aday giriş yoksa öysm ana Sayfa mı bilmiyorum) takip edersem soru kitapçık ile optik kağıdının yayınlacağını fakat ne zaman yayınlacağının belli olmadığını söyledi.

Zerya 11

daha önceki ekpss sınavlarında hiç yayınlandığını veya görüntülendiğini hatırlamıyorum. onu bekleyecek olursanız itiraz süresini kaçırabilirsiniz. bunu düşünün.

Sibeleymen

Arkadaşımında aklına gelen tek ihtimal Å‘nce işaretleyip sonra silerek boş bıraktığı sorunun yanlış olarak kabul edilmesi. Kendisi gűzelce sildiğini sÅ‘ylűyor ama optik okuyucu okumuş ve yanlış kabul etmiş onunkini galiba.

Arkadaşım şimdi hangi ucret yatirmali sinav kagidinin adaylar tarafindan incrlrnmesi bolumune mi?

Ve dilekçe Å‘rneğinde talep bolumunde birkac bosluk var ayri ayri birkac talep yazabilir mi?

Zeyneps

Dediğiniz şekilde, iyi silinmeyen cevap şıkkından kaynaklı da olabilir. yapılacak olan şey dilekçede 'sınav kitapçığımın ve cevap anahtarımın tarafımca bizzat gelerek' incelememi talep ediyorum' şeklinde belirtmek ve ücreti yatırmak. ayrıntılı bilgi için ösym yi saat 17 olmadan arayabilirsiniz.

yas42

Arkadaşım guzelce sildigini soylese de galiba daha onceki yillarda da boyle seyler yasanmis ve osymnin silgilerinin durumu da malum malesef ki.

Teşekkűr ederim. Yazdıklarinizi iletip arkadaşımı osym yi aramasi icin yonlendirecegim.

Öysm yenilendi Başkanı değişti inşallah yayınlanır soru kitapçık ile optik kağıdı..

Bilen arkadaşlar cevap verise çok sevinirim çünkü bu durumu merak ediyorum. Sorum şöyle 2016 0rtaöğretim ekpss puan 74. 28106 sıralama 8522, 2018 ortaöğretim ekpss puan 74.86061 başarı sıralaması 13460 ve sınav geçerlilik süresi 4 yıl oldu bilindiği üzere tercih zamanın hangi yıla ait puan yada başarılı sıralama geçerli (veya daha iyi)???

Zerya 11

Yűksek olan puan geçerli,olacak diye duymuştum ama.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah,arkadaşlar
Daha Å‘nceki yıllarda itirazla bir şekilde geri çevrilmiş hep ama inşallah sizler sonuç alırsınız.

yas42 sizde itiraz yapacak mısınız?
forumun başka bir bÅ‘lűműmde dile getirdiğimiz bir soruyla ilgili.

Teşekkür ederim. Hala bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum

Zeyneps

Ben sınavdan birkaç gün sonra bir tarih sorusuna itirazda bulundum fakat kabul görmemiş ki, iptal edilen bir soru yok hocam.

Üst Alt