Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek naklinden %90 alıp araç alabilir miyim?

Doktor emin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb ben böbrek nakli oldum 1995 te yüzde 90 sağlık raporu alırsam araba alabilirmiyim ve kendim kulanabilirmiyim

Transplante Böbrek Oranı %70 dir
Başka hastalıklarınız varsa onlarıda ekletebilirsiniz.

Doktor emin;
bobrek transplasyon oranı %70 bende nakil oldum

Böbrek transplantasyonu böbrek nakli

Slm arkadaşlar böbrek nakli olup ötv indiriminden araç alan varmı. Ikincisi-- yüzde 90 rapor alırsam kendim böbrek nakliyim aracı kendim kulanabilirmiyim yardımcı olursam sevinirim şimdiden teşekür ederim

Translante Böbrek Özür Oranı % 70 dir
Başka rahatsızlığınız varsa onlarıda ekletebilirsiniz.
%90 rapor ile alacağınız aracı siz dahil herkes kullanabilir

tabi sürücü olur raporuda istenebilir

teşekür ederim ben başvurdum inşallah alırım 90.ı araba alırım o zaman .......hiper tansiyon var şekerim var herhalde alırım

Transplante Böbrek+Tip 2 Diabet+Hipertansiyon
Bu üçünün özür oranı Balthazard formülüne göre %78 dir

Eğer rapor alınırsa kullanmak için ehliyet yeterli oluyor mu?

Ahmedd29 kardeş. %90 ve üstü rapor alıp da kendisi dahil araç kullanan arkadaşlarımız var.
Uyarayım: her böbrek nakli olanların %90 rapor aldığı konusunda kesin bilgim yok. Bunu Ahmedd29 kardeş için cevap yazdım. Başka hastalıktan toplamda %90 alıp da aracını kullanan üyelerimiz var demek istedim.

Hocam %90 oran alabilmek için
Ya 70+70 almak lazım
Yada 70+45+40 gibi bi oran almak lazım

Evet Eyüp kardeş, illa böbrek nakli olmak gerekmiyor: Nadir olsa da oran toplamından yine alan ve alıp da kullanan var.

Arkadaş böbrek nakilli olduğu için o örneği verdim :)

Biliyorum bende Anmedd29 kardeşimize örnek vermeye çalıştım. Diğerlerini de uyardım; İllaki aynı olmayabilir diye...

böbrek nakli %70 sağ göz%32 toplamda %80 rapor aldım 2009'da , %90 rapor alman için biçok organını kaybetmen lazım :)

Pekii hocam böbrek nakli sonrası rapor %70 oluyorsa bu arkadaşlar Ehliyetlerini H sınıfına yükseltip yine ötv indirimli araç alamazlarmı.? Donanıma gerek kalmaksızın otomotik araç mesela.?
İnşallah hayırlısı ile bende böbrek nakli olurum.

Ötv siz araç alabilmek için 2 yol vardır
Ya ortopedik özrünüz olacak(ki bütün ortopedik özürlüler yararlanamıyor) bunda oran önemli değildir.
H sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yeterlidir.

İkinci yol %90 ve üzeri raporunuz olacak
Bunun haricinde Ötv indirimli araç ALAMAZSINIZ..

Üst Alt