Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli ya da böbrek rahatsızlığı ile emekli olacak düzeyde tanı alan var mı?

Özdil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
5
Böbrek nakilli olup yeni yasadan sonra engelli emeklisi olan varmi varsa hangi duzeyde emekli Oldunuz hafif orta agir

Böbrek nakli ile diyaliz tedavisi gören ağır hastalık grubundadır malulen olur fakat sonrası çalışamaz 2008 sgk girişi öncesi ya da sonrası malulen sonradan çalışamıyor bir de şu var emekli olduktan sonra çalışmak isterse eski yasadan şöyle yapmış olabilir malulen değilde 10 yıl 1800 gün (eski sistem) 16 17 18 yıl kademesine göre çalışır vergi indirimi ile emekli olmuş olabilir bu vatandaş 2008 öncesi sgk girişi varsa emekli olunca isterse sürekli çalışabilir fakat bundan sonra vergi indirimi kalktığı için ağır hastalık koduyla malulen olur ve çalışamaz umarım anlatabildim

Sgk daki memura sordugum da agir calisma gucu kaybi alsam bile calisabilecegimi soyledi valla
Anlamadim sanirim net bisey yok ortada

@Özdil,

SGK memurunu sallama. Zaten bir memura ciddi bir soru soracaksan dilekçe ile sormak, yazılı cevap istemek lazım. Çünkü seni yanlış yönlendirmesi çok büyük problemlere neden olabilir. Sözel cevap vermişse bu memuru bağlamaz ama yazılı cevap bağlar...

Merhaba , Yeni yasa ile birlikte böbrek nakli olup emekli olan var mı 07.10.2010 sigorta başlangıcı ve 4100 günüm var çoğu platformlarda böbrek nakline de red verildiği söyleniyor yakın zamanda emekli olan bu duurmu yaşayan varmıdır ? %60 üzeri rapor ile bende 10. Ay da 15 yılım dolunca başvuru yapmak istiyorum

Malulen Emekli Olma Şartları Nelerdir?

Malulen Emeklilik Şartları Çalışma hayatının zorluklarının yanında çalışma ortamlarının gün geçtikçe güvensiz olması iş güvenliğinin hiçe sayılması ve bunun yanında sağlıksız çalışma koşullarının da etkisiyle çalışan vatandaşlarımızın iş kazaları sonucunda uzuv kaybına bağlı olarak birçok rahatsızlık yaşayabilmektedirler. Malulen Emeklilik Şartları içerisinde Bu rahatsızlıklar sonucunda kaybedilen uzuv oranına göre çeşitli sosyal güvenlik uygulamaları yapılmaktadır. Eğer iş kazası belirli bir oranda uzuv kaybına neden olmuşsa hem fabrikadan yüklü miktarda tazminat alınması hem de gerekli sosyal güvenlik kanunlarına göre rapor ve benzeri uygulamalardan faydalanmasıdır.

Malulen Emeklilik Şartları için SGK tarafından bu tarz bir iş kazası sonucunda uzuv kaybetme oranı %60 ve üzeri olma durumunda malulen emekliliği hak etmeyi gerektirmektedir. Malulen emeklilik için ilk olarak işi girildiği zaman malulen herhangi bir rahatsızlığın olmaması gerekmektedir. Yaşanacak maluliyetin iş girdikten sonra yaşanmış olması gerekir. Malulen emeklilik için özür oranları %40-59 arası, %60-79 arası veya %80 ve üzeri yaşanılmış olması gerekmektedir. Bu oranlara göre sigortalı prim gün sayıları değişmekte ve emeklilik yaşı ile birlikte gün sayılarının da değişimi söz konusudur. Eğer sizde bu oranlar arasında iseniz yapmanız gereken bağlı bulunduğunuz ile giderek gerekli evraklarla birlikte dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.

Yeni düzenlemelere göre; kalp, böbrek, karaciğer nakli yapanların aylıkları kesilmeyecek.

@emininceoglu,

Şimdi sigortalı olmadan önce nakilliydim. Yani malulen emekli olamam. Dolayısıyla emekliliği hak etmiş bulunuyorum 6300 gün primim var. Başvuru yapsam beni emekli etmeyecekler mi? Benim bildiğim yeni kanunda ağır olarak geçiyor hastalığım? Ve emeklilik hakkım va diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?

Benimde rahatsızlığım sigortalılıktan önce malulen emekliliğe hak kazanamadığım için engelli erken emeklilikten faydalanmak istiyorum . Nakil sonrası tek hastalıktan verilen 60 üzeri raporum var 15 yıl sigortalığı bekliyorum çoğu platformda iş gücü kaybına bakıldığı ve organ nakillerinde de red verildiği yazıyor deneyimi olanlardan bilgi almak istedim bende

@emininceoglu, rahatsızlığım sigortalılıktan önce nakil olduktan sonra çalışmaya başladım malulen hakkım olmadığı için ben 15 yıllık sigortalılığı tamamladığımda %65 oran ile erken engelli emeklilik ile hak kazanabiliyor muyum sizce

@Bakisb,

Eğer sigortalı olmadan önce vucudunuzun 3/2 kadar yani yüzde 64 ve üzeri raporunuz var ise 15 yıl 3600 gün ile emekli olabilirsin

@serkanmalkoc,

Evet sigortam olmadan önce diyalize girdiğim için 90 raporum vardı sigortalı olduktan sonra nakil oldum şuan raporum %65 , 06.10.2010 sigorta başlangıcım 4100 günüm var 10 . Ayda engelli emeklilik için başvuru yapmak istiyorum inşallah onaylanır

@Bakisb,
Tamam sigortalı olmadan önce 3/2 sini kaybettiğin için 15 yıl 3600 prim ile emekli olabilirsiniz fakat nakil olduktan sonra neden 65 oran en az 70 olmalıydı.

5510 madde 25 ve 28
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci
fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bu edenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı
bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak
şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

Buradan yürüyeceksiniz. SGK buradan emekli edecek sizi.

@serkanmalkoc,
Devlet hastanesinden aldım sağlık raporunu doktor nakil oranına 65 vermiş fikrim yok neden bunu verdiğini

Ben sigorta sonrası diyaliz basladim şuan prim gün doldu başvurduk bekliyoruz valla korkularimda yok değil red yiyeceğim den korkuyorum 3.ay gireceğim başvuru da ara karar çıkmıştı onları tamamlayıp Bekliyorum bu belirsizlik insanı yiyip bitiriyor...

@radol03,

İnşallah sorun çıkmaz benimde korkum bu herkes başvurulardan red yiyorlar süreciniz sonuçlandığında bilgi verir misiniz bana da örnek olur

Siz nakilli misiniz şuan ve 3 ay ne kadar uzun sürmüş bu kadar sürüyor mu süreçler

@Bakisb hayır nakilli değilim
3 ay sürmesi sebebi eksik evraktan dolayı ara karar verilmesi tabiki aciklanirsa süreç yazarım size

O zaman gönderdikleri listeye göre emekli etmeleri gerekiyor. Bekleyip göreceğiz. Sorular da cevaplanmış olacak.

@Bakisb,
Benim fikrim itiraz etmendir. Nakil olan oranı %70 çünkü

herkeze merhaba bölge saglık kurulundan agır düzeyde çalısma gücü kaybı aldım
sgk dan tazminat hakeder belgesi alıp işten ayrıldım 26 nisan da tekrar sgk dan dilekçemi doldurdum
28 mayıs işyeri 08 kodla çıkışınız yapışmiştir ve evraklarınız sgk kayıtlarına girmiştir diye msj geldi
1 gün sonra sgk dan gss tesciliniz yapılmıştır gelir tespiti için sosyal yardımlaşma kurumuna gdin diye bi msj geldi gittim ordaki memurda gelir tespiti yaptırmana gerek yok sistem gördügüm kadarıyla emekliiligine fazla bişey kalmamış herhalukarda belli bi miktar sistem para cezası çıkartıcak dedi

asıl soru işyerim girişimi tekrar dan yapıcak ama tahsis no nun e devlette gözükmesi lzmmış 4a emeklilik kaydına baktıgım da gözüken bişey yok ne kadar sürer 170 aradıgımda max 3 ay diyor

bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

Üst Alt