Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum ve lenfoma kanseriyim. Araç ithal edebilir miyim?

boran39

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
öncelikler herkese merhaba ,
engelsiz günler ve saglikli bir ömür dileklerimle
arkadaslar 30 yili askin bir süre almanya da yasadiktan sonra türkiye ye dönme karari aldim.Benim almanya da 100 de yüz is görememezlik raporum var
(böbreknaklinden dolayi).daha sonra lenfoma kanseri atlatim (bu nakilin yanetkisinden yani alman dr.lar nakilden böyle bir seyi 2 ile 5 yil icinde yasaya bilecegimi sölemislerdi) ayrica zaten askerlik den de cürük raporu verdiler (sag gözüm amaliyatlan alindi)
simdi bunlari nasil hesaplayacagiz? bana vermeleri gereken oran nedir?
ben ötv indiriminden yararlanmak istedigim icin saglik kuruluna bas vurdum bu sonucu baska yerlerde de kullana bilirmiyim.kendime yurt disindan bir arac getire bilirmiyim.
biliyorum cok oldu ama aklima gelmisken yazayim dedim
cok tesekür ederim
saglikli ve engelsiz günler umuduyla

Araç ithal edemezsiniz, ama yurt içinden araç alablirsiniz. Bunun şartı, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 90 ve üzeri rapor alabilmenizdir. Ben bu oranda rapor aalbileceğinizi düşünüyorum.

Sağlıklı günler arkadaşlar, Diyalize girerken %91 raporum vardı.Şimdi nakil oldum oran %70 lere felan düşüyormuş. Raporumu bir aksilik çıkmasın diye tekrar kurula girip düşürteceğim fakat %91 lik raporla ötv indirimli araç almak istesem bir problem çıkar mı?

Bir problem çıkmaz Hektor. Çünkü raporun tarihi araç alımında etkisizdir...

Ehliyuet konusunda bir problem olur mu acaba % 90 üzerine araba kullanabilir onaı olması gerkir mi bizim gibi hastalar için sonuçta fiziksel işlevimizde araç kullanmamıza bie engel yok..

Üst Alt