Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. 2300 primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

gokhan411

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
böbrek nakli oldum 70 oranında raporum var.Toplam Uzun Vade Gün Sayısı 2302 Günüm var ne zaman emekli olucam.
İlk İşe Giriş Tarihi
05.02.2010

Teşekkürler.

Malulen emekli olabilirsiniz ama 10 yıl sigortalılık sürenizi doldurduğunuzda buda 2020 yılına denk geliyor. Emekli maaşınız baya düşük olucak,bilginize

gokhan41

İlk sigortalı olduğunuzda nakil gerçekleşmemiş ve/ya diyalize girmiyor olmanız da şart. Yani diyaliz/nakil aşamasının ilk kez sigortalı olduğunuz tarihten sonra olması gerek.

maaşınız çok düşük olur değmez malülen emekliliğe. engel oranın 2. derece zaten, engelli kadrosundan iş bulabilirsin git çalış erken emeklilikten gör işini. Malülen olma sakın.

Vergi indirimi hkk.

Merhaba,

4 ay oldu vergi indirimi sonucum gelmedi.Kocaeli vergi dariesi sitesinde baktığımda cevap bekleniyo gözükmektedir.Bu kadar uzun süre gecmesi normal mi.? birde cevap olumlu olursa 4 ay toplam maaş mı alırım.? Ayrıca ben böbrek nakli oldum % 70 engellim var.Vergi dairesine gittiğimde memur diyaliz raporunu ver % 90 olan para fazla alırsın dedi sorun olurmu diye sorduğumda bişey olmaz cevapını verdi.?

gokhan41
İlk mesajınızda malulen emeklilik konusunu sormuşsunuz, sonra ise vergi indirimi.
Diyaliz hastalığınız sigorta başlangıç tarihinden önce vardı da malulen olamayacağınızı anlayıp erken emekliliğe mi yöneldiniz ?
Ancak sigorta başlangıç tarihiniz 2008 sonrası olduğu için sizin emekliliğiniz vergi indirimi ile olmayacak, sonra hayal kırıklığı yaşamayın. Ha maaşa katkısı için alıyorsanız o ayrı tabi.
Memur da yönlendirse asla illegal yollara rağbet etmeyin derim ben. Nasıl bir şey olmazmış ? Yeni bir rapor alındığında eskisi hükümsüzdür, yeni rapora rağmen onu saklayıp eski raporu kullanmak usulsüzlüktür.
Tespit edildiğinde her türlü yasal yaptırım uygulanır.

Böbrek Nakli Emeklilik Hkk.

Merhaba,

%70 böbrek nakiliyim.10 yıl ssk ve toplamda 2400 pirim günüm var.Ayıptır söyemesi brüt maaşım 6 bin tl.brütüm yüksek yatıyo nakilli bir arkadaşım 1800 günden emekli oldu 970 tl alıyo.Benım brüt yüksek yatıyo başvuru yaparsam bende mi 970 tl alıcam.? benim bildiğim brüt ne kadar yüksekse maaş yüksek oluyo.

Gecmiş olsun herkeze.

gokhan41
Emekli maaşını belirleyen en önemli etken prime esas kazanç tutarıdır.
Sizin maaşınız elbette primleri asgari ücret üzerinden ödenmiş kişilerle aynı olmayacak.

Üst Alt