Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olan%70 raporu olan kişi ÖTV'siz araç alabilir mi?

emremm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm arkadaşlar,

Diyalize girmekte iken %80 oranında rapor verildi. Şuanda 7 yıl oldu böbrek nakli olalı.
Tekrar rapor için başvuru yaptığımda %70 oranında rapor verildi. (Hastaneye başvurduğum sırada, ÖTV muafiyetli araç almak için başvurduğumuzu BELİRTMEMİŞTİK)

Şimdi ötv indiriminden yararlanmamız için ne yapmamız gerekir ? Rapor oranını yükseltme varmıdır acaba ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Böbrek nakli olan biri ÖTV indiriminden faydalanamaz. Başka rahatsızlığınız var ve %90 a tamamlarsanız öyle alabilirsiniz.

Hasan bey, diyalize girerken verilen rapor halen bende. Normalde diyalizde iken %90 verilirken bana %80 verilmiş. Bunu yükseltme talebinde bulunsam yükseltirlermi ?

Otomobil alacağınız zaman firmalar raporda 2 yılı geçmişse kabul etmiyor. Dolayısıyla sizin 7-8 yıllık raporunuzu kabül etmezler ve oranı yükseltmek için başvursanız bile güncel rahatsızlığa istinaden vereceklerinden yine %90 ı bulmaz. Ben Şubat ayında aldım ve bende diyaliz hastasıyım.

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

İyi günler.

Hocam, H sınıfı ehliyet alıp herhangi bir tertibat yaptırmadan ötv indiriminden faydalanılamaz mı ?

Şuanda B sınıfı ehliyetim var.

% 90 ve üzeri raporunuz olmadan araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız (bu orana sahip raporunuz varsa, sürücü belgenizin hangi sınıf olduğunun da bir önemi olmaz)

Selamünaleyküm,

Hastaneye bu sefer ötv'li araç için başvuru yaptık. Böbrek nakli için %70 verdiler bide hipertansiyon olduğu için %20 verdi doktor.
31 Temmuzda kurul toplantısına çağırdılar bakalım sonuç ne çıkacak. Acaba tansiyon oranını düşürme ihtimali varmı ?

emremm;

Kardeşim yüzde 90 bekleme çıkmaz...rapor oranında v.

Hadi ya o kadar kırıyorlar mı ? Peki ötv'den yararlanamasam bile mtv indirimi olur mu bu oran ile ?

emremm;

Oda ne yazıkki olmuyor. bende böbrek nakilliyim eşimde nakilli eşimin raporu 76 benim 71 ikimizde alamıyoruz.Zaten Böbrek nakli olupta o oranı yakalaman çok zor 70 üzerine 60 alman lazım ki yüzde 90 olsun başka türlü olmuyor.

Hayırlısı artık.

Peki hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Merhabalar,

Raporum sonuçlandı %76 oranını verdiler.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Üst Alt