Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla oranla emeklilik hesabı nasıl yapılacak?

Avcı05

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
13
Merhaba Siteye yeni üyeyim Ancak yasa ile ilgili herşeyi biliyorum.
Tabii benimde anlamadığım bir detay var sizlere sorayım.
Ortopedi %30 oran, Kalk damar%40,Fizik,12,kulak %22 ortalama verilen oran: %71
Şimdi merek ettiğim ortopedi %30 kalp damarda %40--Ortopedi sol ayakta Kalp damarda sol ayakta Venöz ülseri.. şimdi bunu tek hastalık olarakmı değerlendirecek yoksa ayrımı.
Çünkü her ikiside Sol ayakta sizce değerlendirme nasıl yapılır yada yaşanmış bir durum varsa bilgi verirseniz sevinirim
Güzel günler dilerim

@Avcı05,

Herşeyi biliyorum diyorsun güzel insan. SGK hastalık tanısı bilgilerinide kontrol edersen orda sende bulunan hastalık varmı yokmu kontrol sağlayabilirsin.

SGK 20 tane hastalık oranına tek tek tek bakmaz. Tek hastalığı dikkate alır. Alacak olduğu karar SGK hastalık listesi bilgilerinde yer alıyorsa onay verir. Eğer yer almıyor ise onay vermez red verir.

Kısa ve net anlattım..

Yeni SGK Hastalık Listesi

ek olarak, eğer hastalıkların yol açtığı kısıtlılıkların tümü yürümene etki ediyor ve yardımsız hareket edemiyorsun, o zaman o hastalıklar değil, onların yürüme üzerindeki etkisi, bu etkinin senin gündelik yaşamını nasıl zor soktuğu değerlendirilir ve ona göre emeklilik kararı verilir.

HASTALIK LİSTESİ altında ortak hükümler kimse bunun üstünde durmadı , ben dava açacağım red yersem

R. ORTAK HÜKÜMLER
Mevcut hastalık listelerinde tanımlanmayan ancak tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.

@deasn12,
Herşeyi demedim güzel insan. Yasa ile ilgili herşeyi dedim. SGK hastalık listesini tabiki kontrol ettim. Ama aradığım sorunun cevabını bulamadım. ilgilendiğin için teşekkürler

@OturanBoğa,
Güzel cevap buradan yürüyebilirim. Teşekkürler

@hanifeaydin,
Buda umut verici oldu benim için açıklayıcı bir cevap teşekkürler.

emeklilik ile alakalı iletişim numarası alabilirmiyiz bize fikir verebilecek

@Hizmetli, alo 170 var yeni duzenleme ilgili detayları ne kadar biliyorlar bilemiyorum ama SGK bölgelerini aradığınız zaman pek mümkün olmuyor ulaşmak bizzat gitmeniz gerekebiliyor

@Manemm,

Doğru 170 ama bunlar emin olun sizin kadar bilgisi olmayan insanlar. Bir Örnek vereyim. SGK ya gittim bilgi alayım diye Kadın memura bilgi veren ben oldum. Sonra çıktım kendi kendime ben buraya ne için gelmiştim dedim.. harbi komik yaa.. Seni emekli edecek kurumun senin kadar bilgisi yok.. Nelere kaldık:)

@Avcı05, oyle tabi en azından yüzeysel bilgileri olmalı ne diye alo 170 hattı adama bilgileri sen veriyorsun o bilgilerin memurluk maaşını adam alıyor ne komik bir ülkedeyiz :)

@Manemm,

Malesef. Ülkenin başında Başbadem olunca yaverleri de badem olunca böyle oluyor. Alınacak aksiyondan hiçbirinin bilgisi yok. Tabi çıkardıkları yasa(daha dogrusu Bize Dikta ettikleri) bu saçmalık affedilir şey değil.. Neyse Dikta yönetimler böyle olur diyeyim... Çok doluyum Tanrım herkesin yardımcısı olsun

Üst Alt