Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla hastalıkla emekli olabilir miyim?

bersalkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
OKB (obsesif kompülsif bozukluk)
Tip-2 Diyabet (insülin kullanmıyorum sadece ilaç)
Kolesterol
Bel Kayması
Son olarak da uyku apnesi çıkınca bu soruyu sorma gereği duydum.
OKB, diyabet ve kolesterol için ilaç raporlarım var.
Uyku apnesinde de orta dereceli apne çıktı. 2. kere makine basınç ayarı için yatış yapacağım. Henüz makine alma evresine girmedim.
Uyku testi sonucumu da göz önüne aldığımızda yüzde kaç engelli raporu alırım?
Memur olarak çalışmaktayım. Erken emeklilik için bir faydası olur mu bu durumun?
Kıymetli yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Uyku Testi Sonuç Kısmı (resim olarak ekleyemedim)
"... 112 hipopnesi olan hastanın Apne hipopne indeksi (AHİ) 23.8/saattir..."

"sonuç: polisomnografik bulgular orta derecede OSAHS (obstruktif uyku apne hipopne sendromu) nun varlığını göstermektedir.
öneriler: REM Döneminde AHİ'nin belirgin yüksek olması (REM bağımlı OSAHS; REM AHİ: 43.1/h) nedeniyle OTO-CPAP titrasyonu önerildi."

Son düzenleme:
@bersalkan, geçmiş olsun saymış oldugun hastalıklardan %40 üzerinde oran alırsın heyete girecek olursan
OKB icin tanı en az 6 ay önce konuldu ise ilaç geçmişi varsa %40 oran alırsın muhtemelen.uyku abnesi icin orta derecede %15 oran alırsın. Yanlız ahı: 23 yazmışsın çokta ihmale alınacak deger degil.Mutkskq cihaz icin cbab ölçümü icin trste girmeyi ihmal etme derim. Ahi:30 ve üzeri zaten agır asos olarak değerlendiriliyor.Koöestroldsn %10 tip 2 diyanetten %20 sanırım oran alırsın ama 4C statüsünde çalışanlar icin emeklilik icin yeni mevzuat mı gecerli tam bilmiyorum 15.01.2026 yeni yönetmeliğe göre baltazar formülünü ile emeklilik sistemi degişti malesef.İş gücü kaybına bakılıyor.Mevzuatı okursan daha detaylı bilgiye sahibim olursun. AMA ENGELLİ RAPORU CIKARTMAK İSTERSEN %40 ÜZERİNDE ÇOK RAHAT RAPOR ÇIKARTIRSIN

Üst Alt